Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By Hans
Jeste. :) Tako i samo tako. Ali je svaka varijacija na temu vrlo vesela..
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Meni je omiljena skolska psihologica. :D
By Hans
O da, jezik je došao dotle da imamo i svoje omiljene sufikse koji pritom kvare jezik. :omg:
Korisnikov avatar
By jukie
Poslednji put kad sam čuo da je neko pričao o sufiksima bilo je -ginja (biologinja, pedagoginja, nosoroginja)
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by jukie
Poslednji put kad sam čuo da je neko pričao o sufiksima bilo je -ginja (biologinja, pedagoginja, nosoroginja)
Ti su gori i od ovim mojih seljaka. :lol:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by jukie
Pa to. Ako pročitaš nečiji detaljan odgovor na to pitanje, iz njega saznaš
-koji je tip nastavnika po načinu rada
-koliko su deca u toj školi u proseku sposobna za taj predmet
-kakvi su međuljudski odnosi na relaciji direktor(ka)*-nastavnici
*ili ko je već alfa osoba u toj školi (u jednoj školi je bila školska pedagoginja a u drugoj sekretarka)

Npr. ako kaže "uf, mi MORAMO da radimo po Zavodovom udžbeniku jer je direktor rekao" ili "uf, mi MORAMO da radimo po Zavodovom udžbeniku jer je ona starija nastavnica tako odredila a ja MORAM da je slušam" onda znaš da tamo tretiraju nastavnike kao robotčiće-ovčice.

Ja sad čekam da napokon izađe ovaj Klettov udžbenik biologije za sedmi razred pa da vidim da li moj utisak o udžbenicima za peti razred važi i za sedmi, a onda ću imati svoj stav o celoj toj priči. Doduše postoji i Bigzov udžbenik ali njega niti sam video niti je neko nešto rekao sem "mi koristimo Bigzov". Verujem da je on negde na pola između Klettovog i Zavodovog, jer od Zavodovog ne može da bude jednostavniji a od Klettovog ne može da bude komplikovaniji.

cula sam da je bigzov tako nesto...blize kletovom, doduse....

@strix...nema mobilnog...ja ih oduzimam
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by hlaefdige
@strix...nema mobilnog...ja ih oduzimam
Sta posle radis sa nima? :hmm:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
prodajem

moze da ih pokupi roditelj....kad ga ja pozovem....zavisi koliko su me iznervirali, i nikad ne vracam samom uceniku
Korisnikov avatar
By Delete
Znam da je offtopic, ali me bas zanima kako ucenici reaguju kad im oduzmes telefon? Ne plasis se da ces izazvati lancanu reakciju nekoliko ucenika koji su spremni da te sacekaju posle skole ili da naprave neku glupost na casovima...da te dovedu u neku neprijatnu situaciju?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Delete
Znam da je offtopic, ali me bas zanima kako ucenici reaguju kad im oduzmes telefon? Ne plasis se da ces izazvati lancanu reakciju nekoliko ucenika koji su spremni da te sacekaju posle skole ili da naprave neku glupost na casovima...da te dovedu u neku neprijatnu situaciju?
desilo se svega jednom...prosto im se ne isplati da pokusavaju...

ne plasim se lancane reakcije ni osvete...imam malo drugaciji odnos sa ucenicima...a da me sacekaju posle skole, bez grize savesti bih ih prebila
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Hm jebem li ga, trenutni posao mi svakako lezi, ali posle 4 godine mi je malo dosadio. Da ga volim, pa bas i ne jer mi opasno narusava privatnost. Mada kad malo bolje razmislim, svaki posao me je posle odredjenog vremena nervirao. :lol: Ja sam od onih koji bi itekako znali sta da rade sa nekim dzek potom u nagradnoj igri :lol: Jedina dobra stvar je sto uvek mogu da izadjem, a da nikome ne polazem racune gde cu. Ono sto me plashi je sto sve mislim da cu u ovom poslu ostati do penzije. :drama: :lol:
Korisnikov avatar
By broX
Originally posted by Popeye
poslom da, placom ne. :D
a ja obrnuto...platom da, poslom ne, moracu nesto da menjam i to sto pre :yes:
Korisnikov avatar
By Val
Da li je mogucje da bilo ko na ovom svetu radi neshto shto ga ne zadovoljava i ispunjava... ? :shok:
Korisnikov avatar
By Tungi
Radis ono sto ti se nudi...Inace mozes da sanjas,a pritom da ne radis nista i da gledas u plafon.U ovakvoj drzavi zapravo i nemas izbor i nisi u mogucnosti da biras.
Korisnikov avatar
By Val
Hmmmm. Kakav smor.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja trenutno radim kao pravnik u ustanovi socijalne zaštite i nisam baš zadovoljan ni sa čim, osim sa platom.
Zato sam upisao frizersku školu, koju pohađam u popodnevnim satima, posle radnog vremena i to mi je duševna terapija, a i dobro je izučiti neki zanat, jer zanat je zlata vredan.
Korisnikov avatar
By jukie
p.s. video sam sva tri udžbenika biologije za sedmi... Klettov nikad nije izašao jer nije prošao na konkursu (sada planiraju udžbenik za osmi).

Postoje "zelena" bigzova knjiga (pregledna, lep font, za decu koju slike ometaju u čitanju teksta, dakle akcenat je na tekstu sa nekoliko nenametljivih slika), "ljubičasta" zavodova knjiga (za decu koja rade vizuelno jer ima više (dobrih) slika nego teksta) i "bela" zavodova knjiga (skoro ista ona stara knjiga za osmi, razvlači se kao gladna godina na hiljadu strana, umreš dok stigneš do kraja lekcije).

:klap:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
video si? ja od sledece godine uzimam Klet za sve
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by hlaefdige
video si? ja od sledece godine uzimam Klet za sve
To zavisi i od predmeta. Ove neke nastavnice biologije su bile jako zadovoljne bigzovim knjigama i koristile su ih već u 5 i 6 razredu, a jedna je rekla da njoj treba ova druga zavodova sa puno slika jer njeni đaci nisu toliko za rad sa tekstom. Klettova biologija važi za preterano opširnu i neki su se pokajali što su je uzeli jer slabiji đaci ne mogu da rade po njoj. Za dodatnu nastavu je odlična.
Meni je uglavnom krivo što nije moguće individualizovati udžbenike po učeniku tako da svako uči iz knjige koja mu najviše odgovara (pošto mi nemamo zadatke za vežbanje kao jezici i matematika)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
meni je jako kratak cas...uopste ne znam cemu prvo da posvetim paznju...akostavim akcenat na gramatiku, dobri djaci nece poceti da govore...ako stavim akcenat na konverzaciju, losi nece moci da prate.....

klet za engleski ima jako malo tekstova, a ja bih da izbegnem suvo prevodjenje....mislim da ce mi tako casovi biti dinamicniji a i korisniji za klince.
Korisnikov avatar
By ajvanho011
Ja radim kao programer u jednoj informatickoj fimi. Zaposlio sam se sa 22god dok sam bio 4ta god na fakultetu. Radim vec godinu dana i trenutno sam apsolvent na faksu. Tesko je uskladiti posao i skolu, devojku, drustvo...ali uz dobru organizaciju sve je moguce. Sto se samog posla tice ne bih mogao da kazem ni da sam zadovoljan ali ni da nisam. Plata od oko 60000 je neka sredina sto se moje profesije tice, mada sam pre godinu dana krenuo sa 30000. Kolege su na poslu prilicno ok, funkcionisemo kao drugari, idemo u kafanu, jedni kod drugih na rodjendane, druzenja vikendom i sl....Postoje i stvari koje mi se ne svidjaju a ticu se ili organizacije rada ili klijenata sa kojima radim.

Generalno gledajuci skola se isplati ali ne mozete da zavrsite fakultet i ocekujete da se desi cudo, mora se boriti u zivotu
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!