Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Reče Žarko ministar malopre da će se dani od produženog raspusta (kao i još dana ako bude potrebno u februaru, martu, kad nastupi drugi talas epidemije) dodavati na kraj školske godine u junu.
Korisnikov avatar
By Madonna
da sam djak ili nastavnik sad bih popizdeo!
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by jukie
Reče Žarko ministar malopre da će se dani od produženog raspusta (kao i još dana ako bude potrebno u februaru, martu, kad nastupi drugi talas epidemije) dodavati na kraj školske godine u junu.
:up:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hm...po meni bolje nego nastavne subote....znam da je po pravilniku bilo da moraju da se odrade svi dani u kvatralu u kom su izgubljeni...ali sitVacija nalaze, jel'te...

inace, ni malo mi ne odgovara to sa letom, ali kapiram da sada tako mora....

e da...bas da te pitam...tih par dana sada...jel to ima uopste smisla s tim gripom? inkubacija i tako to...jel to sad neka smislena mera, ili su se samo opet izlupetali...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by hlaefdige
e da...bas da te pitam...tih par dana sada...jel to ima uopste smisla s tim gripom? inkubacija i tako to...jel to sad neka smislena mera, ili su se samo opet izlupetali...
Pa oni su u suštini dvodnevni raspust produžili na dva dana + nedelju dana. (Naravno nisu uzeli u obzir da đaci u Vojvodini idu u školu po drugom kalendaru, pa su se oni vratili sa raspusta, išli u školu 4+1+1 dana, pa sada i oni imaju slobodno do ponedeljka.)

Navodno je ideja ta da se sva zaražena deca razbole dok su kući i da što preleže grip do ponedeljka, što da lekari provale da su bolesna jer je broj zaraženih jako važan radi praćenja epidemije, pa onda da u ponedeljak u školu krenu samo deca koja nisu bolesna i onda da se postepeno vraćaju ovi koji preleže.

Ministar reče i da su juče/danas lekari prestali da šalju uzorke na analizu u Torlak (ili gde već) i da sada odmah proglašavaju decu obolelom od novog gripa, pa se broj zvanično obolelih vrtoglavo popeo odjednom.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
da, znam, ja sam u vojvodini.....bas je zabun opsti oko toga...
Korisnikov avatar
By Delete
Zar nije lakse nastaviti sa odrzavanjem nastave, a striktno zabraniti roditeljima da salju decu u skolu ukoliko se kod deteta pojave bilo kakvi simptomi gripa?
Tako bi se ustedelo vreme i radnicima u prosveti i toj deci, koja, osim sto ce da preleze taj grip, morati i duze da idu u skolu.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hit je u nasoj opstini sto nastavnici i ostalo osoblje i dalje idu u skolu :)

jer smo mi imuni :)

inace, to sa zabranom malo teze funkcionise. to bi bilo ok, kada bi se radilo o tome da su svi roditelji razumni i tako to....a nisu....a ti ne mozes da odredjujes ko jeste a ko nije...nece virus da te ceka....inace ti je ideja skroz logicna...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ne znas sta je gore.
Mislim znam - nastavne subote su zlo.

Nego, zasto se ne uradi redukcija gradiva?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
"vase resenje o 42satnoj radnoj nedelji se ne odnosi samo na nastavu! samim tim sto ne dolazite na posao, vi saljete poruku da tu nemate sta da radite, i da za to primate platu"
Korisnikov avatar
By Delete
"vase resenje o 42satnoj radnoj nedelji se ne odnosi samo na nastavu! samim tim sto ne dolazite na posao, vi saljete poruku da tu nemate sta da radite, i da za to primate platu"
Utešno je što i general Ponoš skoro godinu dana radi baš to. Ide na posao, a ne radi ništa.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
molim lepo! mi nasu platu zaradjujemo!

ma brisem post vec treci put. kolicina gluposti koju sam danas odslusala i dozivela mi je pregorela neke centre...u lobanji...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by unic0rn
Nego, zasto se ne uradi redukcija gradiva?
Gradivo je već drastično redukovano ovom novom reformom... recimo oni unutrašnji organi kod raznih životinja u šestom razredu... nema više ŠTA da se izbaci

mislim a šta reći kada iz biologije više nema kontrolnih vežbi sem možda mogućnosti 10-minutnih kvizova; očigledno je da se ide na što veći haos da se ne zna ni ko pije ni ko plaća

kod redukcije gradiva mene plaši da će se jednostavno odseći poslednje lekcije, koje su često veoma važne i zanimljive... nastavnici će ići istom brzinom pa će recimo evolucija, koja je i inače pastorče nastavnog plana i programa, potpuno da se izbegne... zatim raznovrsnost biljaka cvetnica, raznovrsnost sisara, nacionalni parkovi itd., sve lekcije koje su super i za predavanje i za slušanje, a koje su na kraju plana i programa (jer, je li, predstavljaju vrhunac do koga se stiže drljanjem manje zanimljivih tema) ima da izvise. To je nekako kao ono kad je prevodilac umro dok je prevodio Darwinovo poreklo vrsta, pa je posle to prvo izdanje na srpskom ostalo bez poslednjeg poglavlja...

hlaefdige, a kad dolazite na posao, koliko dugo tamo sedite? verujem da ste uzeli da unapred pišete pripreme do kraja godine
Korisnikov avatar
By hlaefdige
dok su se kreteni svadjali, a bas urlaju kao nedoneti...ja uzela papir i uvalila im da se potpisu kada imaju casove (nismo bili u zbornici pa nisam gledala u raspored), nazvala one koji nisu dosli, i napravila raspored dezurstava :)

sacekala da zakrve do kraja i onda im to uvalila kao najpametnije moguce resenje...em je svaki dan neko u skoli, em svako dodje nekad...tako da smo "pokriveni" po toj suludoj logici...

na rasporedu sam napisala da radimo od 8.00 do 12.00....pa sad....trebalo bi da prodje...

ja cu da sredjujem kabinet....hocu svasta tamo da poispremestam, pa kao...eto...sad cu....
Korisnikov avatar
By Mahoney
posto radim kao gostujuci predavac, nije mi nimalo ugodno cuti da cemo ove novembarske kisne dane, odradjivati krajem juna...

:kletva:

i, kako sad odjednom - nema potrebe za analizom u torlaku, vec ODMAH proglasiti grip kod prvih simptoma. kao da neko zeli da zaista poverujemo da su SVI oboleli od SG i da je epidemija u punom jeku. a tek je pocelo, ustvari. imam utisak, da skratim, da se namerno pravi atmosfera haosa i bezumlja. za vreme bombardovanja je pravljenje atmosfere haosa bilo kaznjivo.

:rafal:

p.s. jukie, ti kao biolog bi mogao da nam kazes odgovor na mitsko pitanje - POSTOJI LI SVINJSKI GRIP?

:vruce:
Korisnikov avatar
By jukie
kolicina gluposti koju sam danas odslusala i dozivela mi je pregorela neke centre u lobanji... dok su se kreteni svadjali, a bas urlaju kao nedoneti...da zakrve do kraja

Strašno, i takvi posle uče našu decu... :maji: ccc...
a verujem da su se svađali samo radi svađanja a ne što im nešto ne odgovaraju ideje tih drugih

nastavnici kao grupa se nisu ništa promenili otkako sam ja bio đak... to mi je bio veliki šok kad sam radio u školi... prosto štrčiš ako se racionalno ponašaš
Originally posted by Mahoney
p.s. jukie, ti kao biolog mi mogao da nam kazes odgovor na mitsko pitanje - POSTOJI LI SVINJSKI GRIP?

Evo šta prase kaže:
''

Svinjski gripovi naravno postoje, pošto su svinje napola ljudi a ljudi napola svinje, evo Pepin tata je baš woof: Slika
Slična građa tela, slični paraziti (npr. postoji opasnost da se dabrovi po Srbiji zaraze glistama koje prenose nutrije)
Korisnikov avatar
By Mahoney
kad smo vec kod svinja, da li je istina da su one najinteligentnije posle ljudi i da bi u slucaju nestanka ljudske rase sa planete zemlje svinje zavladale istom?

:turban:

po ovoj slici bih rekao da je istina. mislim pogledajte te umiljate okice:

Slika

p.s. i kakve veze imaju svinje sa morskim prasetom?
:kuca:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mahoney
p.s. i kakve veze imaju svinje sa morskim prasetom?
Pa morsko prase spada u isti podred Hystricomorpha kao i bodljikavo prase i kapibara (koju zovu i vodenprase).

Morsko prase:

Slika

Bodljikavo prase Starog sveta:

Slika

Bodljikavo prase Novog sveta:

Slika

Kapibara ili vodenprase:

Slika

back on topic: sad sam se čuo sa koleginicom koju sam ranije menjao u školi i ona kaže da oni samo sede kući, raspust je i za njih, ne moraju da dolaze da dežuraju kad će ionako sve te dane odrađivati (ili bar nju niko nije zvao da je obavesti), tako da će ona sada da odhibernira do ponedeljka
Korisnikov avatar
By colorado
Ma to samo u Hlevdijinoj skoli dezuraju, zato sto je glupa. Niko ne ide u skolu osim njihovog kolektiva.

Zar nije kapibara glodar??
Korisnikov avatar
By hlaefdige
jukie, reci mu da je glodar da mu ne slomis srce!
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Jeste glupo /zasto onda ne zatvoriti fakultete et al?), ali... nista gore od nastavne subote. :hypno:
By J...
Originally posted by jukie

Ministar reče i da su juče/danas lekari prestali da šalju uzorke na analizu u Torlak (ili gde već) i da sada odmah proglašavaju decu obolelom od novog gripa, pa se broj zvanično obolelih vrtoglavo popeo odjednom.
I sta je cilj ovoga? Sirenje panike? I kako ce znati cime ce leciti decu ako ne znaju od cega su bolesna?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by colorado
Ma to samo u Hlevdijinoj skoli dezuraju, zato sto je glupa. Niko ne ide u skolu osim njihovog kolektiva.
Pa kod te koleginice u školi inače NIKAD nisu štrajkovali, tako da je neobično da oni nisu u školi a neko drugi jeste
Zar nije kapibara glodar??
Jeste, svi Hystricomorpha (tj. te 4 životinje na slici and many more) su jedan od tri podreda glodara, prasoliki glodari.

Evo još nekih:

Aguti:

Slika

Mara:
Slika

Činčila:
Slika

Viskača:

Slika
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hvala jukie :)

video je tu pacovcinu u zoo vrtu u berlinu, i uginuo od smeha!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!