Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Hans_87
Originally posted by the1whowished
Originally posted by Hans_87
Poslednji ispit sam polagao od pola devet do 7 uvece...U 7 sam dosao na red. Trema? Kakva trema? :)
Pretpostavljam da je kolega imao iskustva sa Razvojnom psihologijom. :mazi:
Jao, tako nekako... :skijanje: Da, danas sam shvatio da je 30. u petak a ne u subotu i da imam jos 4 dana do kolokvijuma a ne 5 kako mishljah... :D
ja bi kao trebalo da imam neki 29og premda sam mislila da je 27og a valjda 30og imam ispit ili sta li pa sada razjasnjavam sebi pitanja kojih u knjizi nema ne samo u (pod)naslovima nego ni u registru pojmova.
Amin.
By mikka
@Hans
Što me podseti na one iluzije "eh, da imam samo još jedan dan da učim" koje sam konačno prevazišao zaključkom da se nikada ne može dovoljno dobro naučiti i da će uvek faliti taj dan :hvala: (jer uvek, i kad se odloži nešto i dobijem taj dan, ja ga ne iskoristim baš samo za učenje i razmišljam u fazonu ima vremena, do sledećeg dana :psiholog: )
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Nemam vise tremu, valjda zato sto sam ih polozila toliko pa mi to nije vise nista novo, a i nije mi stalo. Nekada sam imala, a sada sam ravnodusna i hladna ko spricer.
Moj kolega je znao da drmne casicu rakije, to mu je pomagalo da se smiri. Pa eto, ziveli :pivce:
By Hans
Originally posted by mikka
@Hans
Što me podseti na one iluzije "eh, da imam samo još jedan dan da učim" koje sam konačno prevazišao zaključkom da se nikada ne može dovoljno dobro naučiti i da će uvek faliti taj dan
Upravo. To je vec momenat krize... :uplasen: u kombinaciji sa blagim kajanjem, saveshcu...i sl.
Korisnikov avatar
By castor
Kada bas ucim imam trenu, ako idem na app foru nemam. :hmm:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sto vise ucim, a pretpostavlja se i znam, to je trema manja... I smanjila se sa brojem datih ispita... ali opet to je - od uzasne, blokirajuce treme ka onoj, pa valjda normalnoj... Daleko je to od nemanja treme, ali opet sam zadovoljna sto sam i do tog stepena stigla... ipak malo lakse zivim i borim se i sa sobom i sa ispitima :sigh:
Korisnikov avatar
By Mars
Jel se javljah već na ovu temu?

Kod nas...imao uvek tremu koja traje dok ne vidim pitanja. Posle sve bude super, na kraju mi je žao što se završilo.

A ovde...ja ne znam da li bi me ljudi razumeli kada bih pokušao da im dočaram šta je to trema pred ispit. A razloga za takvo stanje ima mnogo, od organizacije samog studiranja pa do odnosa student-profesor.
By mikka
Jao, ja imam svakake namćore od profesora :maska: :harmonika:
I baš je buđavo ako ocena varira od njihovog raspoloženja...
A sa njima treba znati i umeti, kolko god da si učio :zongler: :nazalost:
Korisnikov avatar
By Dina
Moji su svi ok uglavnom... na ranijem faksu nisam mogla ni da prevazidjem tremu kakvi su bili... Ovde ima jedan kod koga pola ljudi odustane od faxa... kad sam njega prezivela - sve cu. A kad se on izuzme uglavnom su ok, dobro i oni su ljudi pa imaju svoje antipatije i simpatije, raspolozenja i neraspolozenja ali mislim da to malo deluje, cak sam ja imala utisak kad sam profesoru simpaticna da je stroziji... tako da mislim da samo znanje odnosno neznanje deluje. Uglavnom dosta traze, prosto to nije materija gde ce te pustiti da kazes tri recenice i da prodjes, nego kad pocnes da odgovaras zaboravis kad je pocelo...

E kad sam eliminisala bar taj razlog za tremu odoh da ucim :cita: :sigh:
Korisnikov avatar
By Mars
A na privatnim fakultetima jel ima takvih? Da su trauma studentu i da čak odustane od studiranja?
Korisnikov avatar
By Dina
Mars,
ne pokreci opet tu temu - privatni protiv drzavnih fakulteta :lol:

Bezim ja sa ovog topica :uplasen: ;)
By mikka
Originally posted by Mars
A na privatnim fakultetima jel ima takvih? Da su trauma studentu i da čak odustane od studiranja?
Pa ne bih da tračarim :zvizdi: ali... :trach: :maska:
Znam za profesore koji su "sedeli na dve stolice", pa su :alexis: na državnom, al zato :andjelak: na privatnim :kletva:
Ipak, nisam pobornik generalizacije da je svaki privatni apriori "manje kvalitetan" od nekog državnog :peace:

(Nisam valjda sad otvorio neku Pandorinu kutiju :nesiguran: )
Korisnikov avatar
By Mars
Evo, Dina se seća. Otvorena je bila mislim ne prošle zime nego pretprošle...na mnogo strana. Nećemo više, stvarno.
Korisnikov avatar
By Myto
Obicno je ni nemam, tj. svejedno mi je da li cu proci na ispitu, jer se nikad ne pretrgavam da ga spremim. A ni ne zelim da se potresam zbog svega toga, nikad ne placem zbog faksa, nikad se ne nerviram zbog toga, osim kad pada kisa i meni su studentski dani veliko uzivanje.
By Ulix
Ako sam dobro spremio ispit, onda nemam tremu jer sam siguran u svoje znanje. Ako nisam nista ucio, onda opet nemam tremu jer sam svestan da ne znam nista i da izlazim probe radi, da vidim kako taj ispit izgleda - i tako sam inace dobio desetku iz jednog ogromnog ispita. Izasao sam a da knjigu pipnuo nisam, potpuno rasterecen, bez ikakvih ocekivanja, i profesor me je jos na kraju hvalio kako sam to odlicno spremio, a ja nisam bio siguran odakle je to znanje uopste doslo i kako je iz mene izaslo. Pretpostavljam da je to bilo samo dobro povezivanje prethodno naucenih ispita i nekog osnovnog znanja sa vezbi i predavanja. Kad sam rasterecen bilo saznanjem da sam sve naucio ili da ne znam nista, osecam se opusteno i u tim situacijama moj mozak najbolje funkcionise. U takvim situacijama vece pred ispit nemam nikakve probleme. Dan pred ispit se odmorim, ne obnavljam gradivo, i legnem ranije da spavam.

Najgore je kad spremim ispit, ali znam da nisam spremio bas sve i da uvek mogu dobiti neko pitanje na koje ne mogu da odgovorim u potpunosti ili uopste ili znam ponesto ali to nije dobro organizovano i sistematizovano. Onda vece pred ispit krenem da ponavljam, pa sve nesto bez reda ponavljam u pokusaju da ponovim sto vise gradiva, sto je uglavnom nemoguce jer su mi ispiti retko tako mali da ih mogu za vece prelistati, i onda panicim, pa radim jogu, pa trcim ili odem u teretanu ili izadjem u grad sa deckom. Ili otvorim Kisov roman Basta, pepeo i citam nasumicno odabrane delove.

U svakom slucaju, onog momenta kad izvucem pitanja trema i umor nestaju, pa i nije tako vazno sta sam radio vece pred ispit.
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
:cut: s obzirom da sam veliki tremaros, desava mi se da uoci ispita potpuno izgubim pamcenje, kao da mi je neko :povez: Iako neke sadrzaje mogu da reprodukujem imam utisak da se to vremenom menja.Najduze potraje onaj opsti utisak i neke celine koje treba zapamtiti,sto na ispitu naravno nema "prodju", a uvek tezim da prilikom usmenog ispita, odgovaram "svojim recima", ne ponavljajuci kao papagaj lekcije. (I kada vidim da neko to radi, to me nekako zivcira, jer to nije uopste nauceno! )
gledam da svaku informaciju tu negde uskladistim u svojoj glavi i da sama odaberem nacin na koji cu izloziti to sto treba da odgovaram. Tremu pobedjujem tako sto idem na "sve ili nista". u trenutku kada se profesor pojavi, i ukoliko osetim da nisam sigurna (sto i jeste osnovni uzrok treme), jednostavno odustanem. a ukoliko profan provali da imam tremu, da mi malo oduska i napravi neki lagani uvod u odgovaranje,sto mi bas olaksa.Medjutim,takvi su retki i onda jbg. "odustajem..ima sledeci rok,spremicu se bolje!".. I to je to!:eureka:
Korisnikov avatar
By HPLC
Popijem Xanax noć pred ispit i spavam bez problema. Ako me ujutru uhvati nervoza, popijem još jedan (ali slabiji) Xanax. Bilo koji anksiolitik može da pomogne, trebate da se posavetujete sa lekarom. Bolje par puta nešto za smirenje, nego da posle lečite čir. Uostalom, šta vam se može desiti na ispitu? Da vas neko upuca, da vam otkine nogu? Ne ludirajte se, sem toga ni profesor nije toliko pametan, a taman i da jeste-vi ste mlađi i lepši :)

:balerina:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!