Originally posted by 2kune
Originally posted by haemoglobin87
....a takodje nemam vremena ni da jedem, a kamoli da radim
nnn...da! a za forum se ima vremena!
Ne zezaj decka, pogotovu ako je na bolonji. Kako ja to zamisljam, tamo se dobijaju neopravdani, lmao.
Uzasno je tesko raditi full time job (ali raditi, ne blejati pola vremena na poslu, a pola raditi) i studirati. Recimo, ja kad se vratim s posla, tesko da mogu da ucim duze od pola sata, prosto nemam ni koncentraciju ni snage. A pokusavala sam, pa sam pala jedan ispit. Za svaki ispit koji sam dala sam uzimala nedelju ili 2 slobodno. Za ovaj poslednji i citavih mesec dana.
Recimo da je ok da sljakas kad postanes apsolvent, pod uslovom da na poslu imaju razumevanja, i dozvole ti da odsustvujes po nedelju dve u ispitnom roku. Ili da nadjes neki posao koji nije dosta intelektualno naporan, ili neki koji se ne radi toliko intenzivno, pa mozes da ucis tamo.
Ovako tokom studija, eventualno neki kafic 2-3 puta nedeljno ili tu i tamo honorarni posao.
Mada kontam i da se fakulteti razlikuju. Ja sam na mom imala toliko obaveza da zapravo nisam ni mogla da radim neki posao (vezbe bile u raznim terminima, pola se radilo kuci, na faxu si po 6-7 sati svaki dan, nekad 11 s rupom od 4 sata...). A imala sam vremena da blejim, ali ne i opciju da radim, bar dok nisam zavrsila sa vezbama tj, apsolvirala.