Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By Sportasica
Juce dok blejala na forumu krstarice slucajno naleteh na ovu extra priliku, pa me zanima da li je vec neko bio odavde i kakva su iskustva?

Evo agencija koja se pokazala kao najpouzdanija sto se tice ovoga, tj najvise su nju ishvalili, i dosta devojaka i momaka je otislo preko njih?

http://www.ayusa.co.yu/aupair.htm

Inace da ne ispadne da promovisem samo njih evo jos par koje su valjda pouzdane

http://www.wizantiana.co.yu/aupairusa.html
http://www.mladostturist.rs/index.php?action=razmena
Korisnikov avatar
By Modesty
ooooh,sve to treba jako dobro provjeriti,po mogućnosti stupiti u kontak sa nekim ko je već preko tih agencija išao tamo....nije se zajebavat sa tim stvarima.
Korisnikov avatar
By reveal
Sve to lepo zvuchi pod pretpostavkom da ti oni i zaista nadju posao... I da ne zavrshish kao gomila studenata koji su ostali bez centa dok su bili tamo i nisu mogli da se vrate.
Korisnikov avatar
By neny
znate sta me nervira,sto se svuda trazi devojka,ne razumem samo zasto
By Sportasica
Prvo sam i ja mislila da je neka prevara jer se traze samo devojke ali onda procitala stotinak poruka na krstarici devojaka koje su vec tamo, ili koje su se vratile sa tog programa i saznala takodje da se mogu prijaviti i muskarci mada oni nisu bas nesto udarni u cuvanju dece pa ih zato i nema mnogo

Evo linka gde se mogu procitati sve potrebne informacije o ovome i utisci devojaka koje su vec tamo, naravno mene je mrzelo da citam sve strane pa procitala prvih 30-ak i zadnjih 30-ak :D

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=91927

Inace ja ozbiljno razmisljam o ovoj opciji a ako se posle god-dve snadjem tamo, sto se papira i posla tice, mozda i ostanem tamo, a bolji nacin za usavrsavanje engleskog ne postoji i prilike da se vidi USA i njihov nacin zivota...
Korisnikov avatar
By coka
oni imaju organizovane "cajanke" :lol: kao prezentaciju gde dolaze i devojke koje su bile tamo... koliko ja znam ostaje se godinu dana i naravno oni ti pre puta jos odrede porodicu... trebala sam da odem na prezentaciju ali nesto nisam imala vremena jbg... naravno ta opcija stoji uvek otvorena za mene :cheer:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Sportasica
Prvo sam i ja mislila da je neka prevara jer se traze samo devojke ali onda procitala stotinak poruka na krstarici devojaka koje su vec tamo, ili koje su se vratile sa tog programa i saznala takodje da se mogu prijaviti i muskarci mada oni nisu bas nesto udarni u cuvanju dece pa ih zato i nema mnogo

Evo linka gde se mogu procitati sve potrebne informacije o ovome i utisci devojaka koje su vec tamo, naravno mene je mrzelo da citam sve strane pa procitala prvih 30-ak i zadnjih 30-ak :D

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=91927

Inace ja ozbiljno razmisljam o ovoj opciji a ako se posle god-dve snadjem tamo, sto se papira i posla tice, mozda i ostanem tamo, a bolji nacin za usavrsavanje engleskog ne postoji i prilike da se vidi USA i njihov nacin zivota...
naravno da postoji mogućnost da to sve bude Ok kako je i dogovoreno...znam i ja 3 djevojke lično koje su to radile u Londonu ,samo ti želim reći da budeš vrloooo oprezna jer se te sretnice u manjini.
By Sportasica
Originally posted by Modesty
naravno da postoji mogućnost da to sve bude Ok kako je i dogovoreno...znam i ja 3 djevojke lično koje su to radile u Londonu ,samo ti želim reći da budeš vrloooo oprezna jer se te sretnice u manjini.
Hvala na savetu, opreza nikada dosta, a za ovo je najvaznije da se odabere neka normalna porodica, a u tome naravno najvise pomaze sreca, ali ako zapadne neka luda, sreca moze da se promeni preko koordinatora kome se valjda javlja jednom mesecno da bi znao da je sve u redu u porodici...
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Modesty
Hvala na savetu, opreza nikada dosta, a za ovo je najvaznije da se odabere neka normalna porodica, a u tome naravno najvise pomaze sreca, ali ako zapadne neka luda, sreca moze da se promeni preko koordinatora kome se valjda javlja jednom mesecno da bi znao da je sve u redu u porodici...

kakva je porodica,to zvjezde znaju ali ti pazi na te što daju oglase,što zapošljavaju.Njih treba provjeriti.
Korisnikov avatar
By Momo
Za ove druge agencije nikad nisam cuo al ova citirana je katastrofa.

http://www.wizantiana.co.yu/aupairusa.html
Moja drugarica je imala jako losa iskustva sa njima, cak podnela i prijavu jer su je obrlatili za debele pare a nista nisu odradili.

Na kraju je otisla preko agencije "Karavan". Ne znam da li oni jos uvek postoje ali su profi odradili posao.

Inace, spremi zivce pre nego sto odes. Ta moja drugarica je dva puta menjala porodicu za tih godinu dana.
Porodica ne moze da te tera da radis ono sto nije u opisu tvog posla tj ono sto nije ugovorom predvidjeno al zato mogu da te maltertiraju na drugi nacin sto obicno i rade.
Korisnikov avatar
By neny
@sportasice ,jel ima nesto za skandinavske zemlje,ili u evropi mene to vise interesuje,bilo bi super da das link ,ako imas?
Korisnikov avatar
By Skituljko
aj za pocetak DOOOOOBRO razmisli koliko je dobra ideja da radis kao Au Pair. Moje iskustvo je grozno, a ni iskustva mojih prijateljica nisu bolja. Cak i da je agencija dobra i da sve to prodje ok (nije to tako tesko, ali nije retkost ni da te kontaktiraju, recimo trgovci ljudima, kao na priomer mene!?), razmisli dobro u kojim uslovima ti zelis da radis kao Au Pair. NIje poenta da samo odes, ti tamo treba da zivis godinu dana i da saradjujes ali i poprlicno zavisis od porodice u kojoj ces biti. Smatram da svuda ima ok ljudi, pa i medju porodicama koje traze Au Paira, ali razmisli: citava ideja oko tog posla je da oni za jako male pare nadju radnu snagu kojoj ce uvaljivati da radi sve i svasta pod izgovorom" mi smo tebe doveli da nama bude lakse, pomogli ti da dodjes iz vukojebine Srbije u nasu lepu Ameriku, te treba da budes zahvalna i da sa zadovoljstvom i naravno bez pogovora radis sve sto nama padne na pamet". Nemoj da se zanosis da ces samo cuvati klince, bice tu jos i pokoji kucni posvi, da bi se na kraju sve svelo na to da oni jednim udarcem imaju i bebisiterku i kucnu pomocnicu. Naravno, mozes kao i ja da im se suprotstavljas, ali i to je zesce energetsko iscimavanje i ne vodi boljem odnosu prema tebi, vec jos vecim problemima u medjusobnim odnosima... I tako, necem vise da mracim. Mogu u potpunosti da ti prenesem svoja iskustva, pa ti dobro razmisli!
Za USA postoji jedna bolja opcija, a to su neki drugaciji poslovi ( na pr.spasilac na bazenu/ima jos al ja stvarno ne mogu da se setim sad!). Poznajem par ljudi koji su sjajno prosli. pokusacu da saznam preko koje su oni agencije isli, pa cem da se javim.
:bye:
Korisnikov avatar
By Skituljko
a za Skandinaviju imas www.greataupair.com ali se pazi ima svakakvih na tom sajtu. Nije samo za Skandinaviju - nadji tamo zamlju koju hoces... I ako nadjes neku porodicu posalji nekoga da ti proveri te ljude. Za koju zemlju te konkretno zanima taj posao? Imas jos par sajtova, googlaj malo ;) Pozz
By Sportasica
Evo mene, malo sam bila odsutna, a inace ja i ne ocekujem od porodice da bude nesto extra prema meni, zato i planiram da idem pre ove aysa agencije, jer citajuci stotine postova devojaka koje su vec isle preko nje, utvrdila da je najsigurnija, gledajuci da porodica mora da ispunjava uslove koji su odredjeni u njoj, tj 45 sati rada nedeljno samo oko dece, plata 160$, nedeljno i ostale pogodnosti i sto je najvaznije mogucnost promene porodice u slucaju da su neke psihopate, ne u bukvalnom smislu, tako da se to porodici nikako ne isplati, i za hlaefdige odgovor je da da sam vec pomenula one stotine iscitanih postova, tako da su ova 2 takodje pouzdana, ali da je aysa no.1...

A sto se work and travel programa tice, ako budem u mogucnosti planiram i tu da odem u nekoj daljoj buducnosti, jer je program duplo skuplji od au pair-a, ali se i vise zaradi, za razliku od cuvanja dece gde se ide da bi se usavrsio jezik i obisla amerika. E sada samo moj plan je rad na nekom brodu za krstarenje, posto sam citala na netu u vezi ovoga za bazene, da je 100 nasih studenata ostalo bez posla i para za kartu do Srbije jer je propala firma koja je zaduzena za bazene i nalazenje radnika, tako da mi je to rizicna solucija...

I na onom linku na krstarici su devojke sve objasnile u vezi ovog programa ali ako nekoga mrzi da cita slobodno neka me pita sta ga interesuje :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ono sto je nezgodno sa komentarima na internetu je to da je sama agencija mogla da ih ispise, ili da zaposli ljude koji ce pisati pozitivne komentare o njima. Sto opet nije razlog da odustanes.
Korisnikov avatar
By neny
Originally posted by sweet angel
a za Skandinaviju imas www.greataupair.com ali se pazi ima svakakvih na tom sajtu. Nije samo za Skandinaviju - nadji tamo zamlju koju hoces... I ako nadjes neku porodicu posalji nekoga da ti proveri te ljude. Za koju zemlju te konkretno zanima taj posao? Imas jos par sajtova, googlaj malo ;) Pozz
angle,nece cak ni da mi dopusti registrovanje(kada odaberes onu opciju iz koje zemlje)
stvarno sranje,koji smo mi logor od drzave!
Korisnikov avatar
By Skituljko
e jebi ga, ne znam o cemu se radi. Ja sam se pre dve godine registrovala bez problema. Registruj se na Crnu Goru i li Bosnu ;) obrni okreni dodje mu na isto!
Korisnikov avatar
By neny
Originally posted by sweet angel
e jebi ga, ne znam o cemu se radi. Ja sam se pre dve godine registrovala bez problema. Registruj se na Crnu Goru i li Bosnu ;) obrni okreni dodje mu na isto!

na kraju sam nekako i uspeo,posle sto godina,i upravo u tome je bila fora pise from mn
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!