Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Delete
Da li bi neko od forumasa/ica bio ljubazan da mi pomogne i uradi ove zadatke? Pocetak znam (a i ko ne bi znao), ali se vec kod cetvrte-pete stavke pogubim.

Kreirajte novu radnu knjigu. U prvom radnom listu kreirajte tabelu kao na sledećoj slici.

Slika

1. Sačuvajte radnu knjigu pod nazivom Priprema za excel.xls, u folderu Proba, koji ćete kreirati na disketi.
2. Preimenujte radni list Sheet1 u Ukrasno bilje.
3. Podesite da formati ćelija C6:C11 prikazuju valutu i cene sa dva decimalna mesta.
4. U kolonama godina su brojevi prodatih sadnica. U ćeliji G6 izračunajte razliku u broju prodatih sadnica za 2003 i 2004 godinu.
5. Kopirajte formulu u ćelije G7:G11.
6. U ćeliji H6 izračunajte procentualni porast prodaje u 2004. godini u odnosu na 2002. godinu.
7. Kopirajte formulu u ćelije H7:H11.
8. U ćelijama D12:F12 izračunajte ukupan prihod po godinama.
9. Sortirajte podatke u tabeli prema abecednom redu naziva cveća (C6:C11).
10. U ćelijama I6:I11 prikažite ispunio za svako cveće čija je prodaja u 2005. godini bila veća od 23000 komada.
11. Kreirajte linijski dijagram za podatke iz ćelija D6:F11 tako da odgovara sledećim zahtevima:

a. Naziv dijagrama je Prodaja po godinama.
b. Nazivi cveća da budu u legendi dijagrama.
c. Na X osi da budu označene godine.
d. Promeniti font u legendi na Arial veličina 8.
e. Boju pozadine dijagrama promeniti u narandžastu.

----------- DRUGI ZADATAK ---------

Kreirajte novu radnu knjigu. U prvom radnom listu kreirajte tabelu kao na sledećoj slici.

Slika

1. Sačuvajte radnu knjigu pod nazivom Udzbenici.xls, u folderu Proba, koji ćete kreirati na disketi.
2. Preimenujte radni list Sheet1 u Knjige.
3. Podesite da formati ćelija C6:D9 prikazuju valutu i cene sa dva decimalna mesta.
4. U ćeliji C12 podesite format da se prikazuje iznos poreza u procentima.
5. Korišćenjem apsolutne ference ćelije C12 i relativne reference ćelije C6, u ćeliji D6 kreirajte formulu koja će izračunati cenu sa PDV-om.
6. Kopirajte formulu u ćelije D7:D9.
7. U ćeliji F11 izračunajte prosečnu cenu udžbenika iz ćelija C6:C9 pomoću ugrađene funkcije
8. Sortirajte podatke u tabeli prema abecednom redu naziva udžbenika (C6:C9).
9. U ćeliji F12 unesite formulu za izračunavanje broja udžbenika čija je cena manja od 28 KM.

----------- TRECI ZADATAK ---------

Kreirajte novu radnu knjigu. U prvom radnom listu kreirajte tabelu kao na sledećoj slici

Slika

1. Sačuvajte radnu knjigu pod nazivom Priprema za kolokvijum.xls, u folderu Proba, koji ćete kreirati na disketi.
2. Preimenujte radni list Sheet1 u Napitci.
3. Podesite da se cene pojavljuju sa nazivom valute i sa dva decimalna mesta.
4. U ćeliji E10 izračunajte prosečnu cenu napitaka.
5. Korišćenjem apsolutnog i relativnog referenciranja, u koloni F4:F9 unesite formulu koja će davati poruku skupo ako je cena napitka iznad proseka, odnosno povoljno, ako je cena napitka ispod proseka.
6. Sortirajte podatke u tabeli prema abecednom redu imena napitaka (B4:B9).
7. Podesite boju pozadine tabele da bude plava, a slova da budu žuta.
8. U ćeliji C12 unesite formulu koja računa broj napitaka kojih ima na lageru.
9. U ćeliju E12 upišite koju cenu treba da ima Jupi da bi prosečna cena Napitaka bila 130,6 KM.
10. Kreirajte stubičasti dijagram, kao novi list pod imenom dijagram, na osnovu podataka iz ćelija D4:E9 tako da odgovara sledećim zahtevima:

a. Naziv dijagrama je Lager.
b. U legendi dijagrama da budu količina i cena.
c. Na X osi da budu nazivi napitaka.
d. Na dijagramu da se osključivo koristi font Tahoma veličina 10.
e. Boje stubića da budu crvena i žuta.
f. Boju pozadine dijagrama promeniti u plavo sa gradijentom (postepen prelazak iz bele u plavu, odozdo na gore).
Korisnikov avatar
By hlaefdige
uh...mislim da bi ti brze bilo da trazis odgovore u knjuzi nego da to neko sad krene da pise....

...za kad to?
Korisnikov avatar
By Delete
Sutra u 10h pocinje taj kolokvijum, a ja radim neke druge oblasti sad, pa se ponadah da ce neka dobra dusa da priskoci u pomoc :)
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
pa ovo je lako..samo kasno sam primetio...

ali ima dosta da se radi...

ja sam malo spor u resavanju,ali umem...

ali sad ti je vec kasno...jbg
Korisnikov avatar
By Delete
Ovo je proslo, ali ako se neko dobro salazi sa Accessom, spremna sam i da platim da mi odradi odredjeni zadatak u odredjeno vreme :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!