- 27 Jan 2012, 19:41
Verujem da dobro baratate sa terminologijom...
Elem, zanima me vase vidjenje resenja LGBT problema, ponosa, ravnopravnosti...
Da li biste prihvatili asimilaciju kao resenje, ako je rezultat asimilacije ispunjeno svako ocekivanje i zelje LGBT populacije? Ili je sve stvar inata i “ponosa” pa za nekakva “diplomatska resenja” nema mesta medju vama? Smatrate li da je svaka manjina koja je na takav nacin ostvarila ravnopravnost manje vredna ili manje “ponosna” na svoj identitet? Kakvu viziju ostvarenja LGBT prava i ravnopravnosti vi imate – nacin, sredstva, ideje tj kakav je intelektualni eho LGBT populacije na GS forumu....
Izvesno vreme pratim GS forum i mislim da se moze unapred znati gde i na koji nacin ce neka tema dobiti nesportski udarac. Obzirom na takvu atmosferu unapred stavljam bandaz na mesto gde se heteroseksualna populacija sa svojim normativima navodno namece gej populaciji sto uopste nije poenta asimilacije. Stavljam bandaz i na mesto na kome je eto heteroseksualcima dato da budu vecina sto nikako ne znaci da vise vrede od bilo koje manjine u svetu. Isto tako, kao sto sama rec kaze, neko je manjina jer ga je manje (brojcano) sto opet nikako ne znaci da vredi manje!
p.s. ponos je pod navodnicima iz subjektivnih razloga jer smatram da inat nije ponos. Ponos sa velikim P je ponos na sebe sa svim svojim manama i vrlinama a bez inata koji kao i tvrdoglavost i sl karakterne osobine nikada nikome nije doneo dobro niti su takve osobine nesto cime se zreo covek treba ponositi.
Elem, zanima me vase vidjenje resenja LGBT problema, ponosa, ravnopravnosti...
Da li biste prihvatili asimilaciju kao resenje, ako je rezultat asimilacije ispunjeno svako ocekivanje i zelje LGBT populacije? Ili je sve stvar inata i “ponosa” pa za nekakva “diplomatska resenja” nema mesta medju vama? Smatrate li da je svaka manjina koja je na takav nacin ostvarila ravnopravnost manje vredna ili manje “ponosna” na svoj identitet? Kakvu viziju ostvarenja LGBT prava i ravnopravnosti vi imate – nacin, sredstva, ideje tj kakav je intelektualni eho LGBT populacije na GS forumu....
Izvesno vreme pratim GS forum i mislim da se moze unapred znati gde i na koji nacin ce neka tema dobiti nesportski udarac. Obzirom na takvu atmosferu unapred stavljam bandaz na mesto gde se heteroseksualna populacija sa svojim normativima navodno namece gej populaciji sto uopste nije poenta asimilacije. Stavljam bandaz i na mesto na kome je eto heteroseksualcima dato da budu vecina sto nikako ne znaci da vise vrede od bilo koje manjine u svetu. Isto tako, kao sto sama rec kaze, neko je manjina jer ga je manje (brojcano) sto opet nikako ne znaci da vredi manje!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1891926#p1891926]kyrgyz napisao:[/url]
Niko ne voli da mu „marširate“ kroz grad.
I ko ce da „maršira“ s ponosom?
Njih 20-ak, i predvodice ih neki debeli i celavi i coravi lik, koji ce da oseti adrenaline-kick, oseti se važno, i možda bude strastvenije jeban to vece od strane svog decka.
Cak i ako zamislimo najblaži moguci epilog, cak i ako ne bude krvi... šta ce ko tu da postigne?
Hoce li nas prihvatiti srpski narod? Nece. A morao bi, inace. Ali kad mu vrištiš u facu, niko ne bi.
Asimilacija u društvo se ne postiže paradama, ne radi se propagiranjem razlika, vec slicnosti. Nas ima citava armija ljudi, u Srbiji koliko i drugde. Treba se povezati, iz senke i diskretno delati za zajednicki cilj. Ja cu da pišem knjige, neko drugi ce da napravi film, neki urednik ce da forsira pozitivne tekstove u novinama i casopisima, neko ce da organizuje veliku žurku ’’tolerancije’’, itd, itd, itd.
Tako se priprema javnost za toleranciju i suživot. Nakon godinu-dve, niko nas više ne bi ni pitao ništa, niti bismo boli oci bilo kome.
A svako ’’paradiranje’’, u šarenoj garderobi i usranih gaca, samo ce nas unazaditi za još nekoliko dodatnih godina.(Preuzeto sa nekog bloga, zaboravio sam koga!!!)
(Preuzeto sa nekog bloga, zaboravio sam koga!!!)
p.s. ponos je pod navodnicima iz subjektivnih razloga jer smatram da inat nije ponos. Ponos sa velikim P je ponos na sebe sa svim svojim manama i vrlinama a bez inata koji kao i tvrdoglavost i sl karakterne osobine nikada nikome nije doneo dobro niti su takve osobine nesto cime se zreo covek treba ponositi.