Originally posted by Loni
To što kaže Maljković ipak nije na mestu.
Kao prvo kriza je u celom svetu, a ne samo u Srbiji, tako da ova vlast (levičarska) ne snosi krivicu.
Kao drugo, ko je alternativa ovoj vlasti, (koja nas je ipak branila policijom)?
Ko?
DSS, čija su dva funkcionera bila među protivnicima prajda?
NS Velje Ilića, čija podpredsednica danas kaže da to nisu huligani već grupa mladih ogorčenih ljudi. Kaže da Obradović iz OBRAZ-a nije trebalo da bude uhapšen!
Ko da dođe umesto ove vlasti?
SRS Vojsilava Šešelja, koja nije htela ni da primi gej aktiviste?
LDP je jedini po ge pravima bolji od aktuelne vlasti, ali to je mala partija, koja ima samo 6 %.
Ajde Dušane i ti Svejedno, ne pričajte koješta!
Da se skupimo na gej paradu a da naglasimo borbu protiv ove vlasti i tako dunemo DESNIČARIMA u leđa?!
Loni, i ti si desničar, liberalno-građanske orijentacije, doduše.
Kako?! Lako, uz Sinalco!
Kažeš podržavaš "gej prava" i zalažeš se za depolitizovani skup (što je samo po sebi apsurd jer je zalaganje za ljudska prava deo liberalne političke agende). Ok, dakle podržavaš gej brak i usvajanje dece tj. zasnivanje klasične porodice. E pa vidiš, to je ono što na strukturnom nivou podržava i desnica kroz svoju priču o porodičnim vrednostima i "svetoj tajni braka" -- nema ničeg liberalnog u tome, zaista, to je najobičnije preuzimanje strejt modela i stavljanje u gej kontekst, bez ikakvog kritičkog preispitivanja.
Takođe, zamolio bih te da klasični pseudoargument o biranju između dva manja zla konačno napustiš. Činjenica da te ova vlast "brani" ne znači da je ova vlast u redu, a njena politika je i dalje klasno izrabljivačka i socijalno katastrofalna, sa peko 3 miliona ljudi koji de facto žive u bedi. (I kriza, btw, nije svuda (neke zemlje su zabeležili i porast BDP-a), a u Srbiji ona služi kao opravdanje za sve domaće neuspehe -- je l' privatizacija NEUSPELA zbog SEKE ili zato što je od 2000. kada svetske krize nije bilo, ona već tada bila pljačkaška (pogledaj štrajkove i zahteve za poništenju privatizacija)? Po Loniju ispada da smo živeli u blagodeti (boilje jesmo zahvaljujući zaduživanju koje je danas veliko), ali da su cvetale ruže, pa pokosila SEKA, e to već nije tačno.
Takođe, obaveza je policije po Ustavu i zakonima da te brani kada prijaviš legalan skup, a ne da ti budeš pozebno zahvalan zato što ona čini ono što je njena OBAVEZA.
Konačno, ja sam govorio o širem socijalnom frontu. Pitaš -- koja politička alternativa? E pa upravo ta -- demokratski sistem nije isto što i stranački, a politički pritisak može doći iz raznih društvenih inicijativa, ne nužno iz institucija.
I konačno, tvoj ton je postao sve bezobrazniji i bezobrazniji, kako vreme odmiče. Ono "pričati koješta" je vrlo uvredljivo, posebno od osobe koja do te mere agresivno i samouvereno nastupa, ne znajući ni najelementarnije informacije kojima se bahato razmeće:
Sastanak Gej strejt alijanse i SRS
29. mart 2010. | 16:55 -> 23:23 | Izvor: B92
Beograd -- Gej strejt alijansa je održala sastanak sa predstavnicima SRS, s kojima se saglasila da nasilje ne sme biti način i sredstvo obračuna sa neistomišljenicima.
Sastanak je prvi u nizu koji Gej strejt alijansa planira da održi sa parlamentranim političkim strankama. U saopštenju je navedeno da SRS neće podržati održavanje parade ponosa jer je to u suštinskoj suprotnosti sa porodičnim i tradicionalnim vrednostima za koje se stranka zalaže.
I pored nepremostivih razlika dve strane, iz Gej strejt alijanse ocenjuju da je sastanak sa radikalima značajan početni korak u uspostavljanju šireg društvenog dijaloga.
S jedne strane stola predsednik Gej strejt alijanse Boris Milićević, s druge visoka funkcionerka Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta. Tema – položaj LGBT osoba u Srbiji i mogućnost organizovanja prve uspešne Parade ponosa.
Nijedna strana nije očekivala da se složi sa drugom, ali razgovor je bio korektan i bez prećutkivanja stavova.
"Teško da mi možemo da se složimo oko njihovog osnovnog, da kažemo, problema. Ja sam iznela stav SRS-a što se tiče te Parade ponosa, kako je oni zovu. Mi nikada nećemo to podržati i ne mislimo da to treba javno da se izražava jer smatramo da ta vrsta odnosa ugražava i čaovečanstvo i civilizaciju i to sam im i rekla“, kaže Vjerica Radeta.
"Gospođa Radeta je iznela stav koji je u skladu sa ideologijom i vrednostima stranke. Od njih ne treba očekivati da će podržati Paradu ponosa, ali je veoma značajno što je u razgovoru istaknuto da SRS osuđuje svaki oblik nasilja i diskiminacije nad građankama i građanima Srbije pa i nad LGBT osobama“, kaže Milićević.
"S druge strane, mi smo protiv bilo kakve diskrimacije i nasilja, posebno fizičkog, i to se odnosi na sbe pa i na njih. Nikada nikoga ne bismo pozivali da ih na bilo koji način fizički maltretira, uvek bismo tako nešto osudili ali nikada neće imati našu podršku za jsvno ispoljavanje na tim nekim paradama“, kaže Radeta.
I pored nepostojanja pune saglasnosti o pitanjima vezanim za položaj seksulanih manjina u Srbiji, u Gej strejt alijansi sastanak sa radikalima vide kao veoma značajan početni korak ka širem društvenom dijalogu čiji bi krajnji cilja bio smanjenje nasilja i diskriminacije nad LGBT osobama.
"Po prvi put u Srbiji razgovaraju gej organizacija i neka konzervativna stranka i to je bitan momenat u razvoju političke scene. Verujem da je u interesu svih da se ti sastanci odraže, pre svega u interesu društva i borbi protiv nasilja koji doživljavaju građani i građanske Srbije drugačije seksualne orijentacije", kaže Milićević.