- 26 Sep 2010, 19:26
Od kako postujem na ovom forumu i družim se s lgbt-ovcima primećujem jednu stvar, koja mi se ne dopada.
Reč je o sklonosti nekih gej ljudi da obavezno pretpostave da su najveći homofobi u medijima u stvari skriveni gejevi.
Tako za dr lečitelja homoseksualIZMA - Miroslava, neko kaže da sigurno ima nekog boy-toy-a.
Za psihološkinju i poslanicu Aleksandru Janković čujem da je možda lezbejka, koja samu sebe negira.
Slično sam čuo za vođe Obraza, Dveri, čak i za Amfilhija.
U čemu je stvar?
Mislim da je ovo štetno i pogrešno razmišljanje.
Prvo što je u velikoj većini slučajeva neistinito.
Ima i autohomofoba, ali je njih u odnosu na ukupan broj homofoba malo.
Isto kao kad bi neko mrzeo Albance ili Rome, zato što ima albansko ili romsko poreklo.
Ima i takvih, ali ih je malo.
Osim toga je i štetno jer nosi poentu da opet GEJ BIĆE ne valja.
Daklem, sama gej forma postojanja je toliko bolesna da jedino ona stvara i najvećeg homofoba (?!).
Dakle seče se nesvesno grana na kojoj sedimo.
Reč je o sklonosti nekih gej ljudi da obavezno pretpostave da su najveći homofobi u medijima u stvari skriveni gejevi.
Tako za dr lečitelja homoseksualIZMA - Miroslava, neko kaže da sigurno ima nekog boy-toy-a.
Za psihološkinju i poslanicu Aleksandru Janković čujem da je možda lezbejka, koja samu sebe negira.
Slično sam čuo za vođe Obraza, Dveri, čak i za Amfilhija.
U čemu je stvar?
Mislim da je ovo štetno i pogrešno razmišljanje.
Prvo što je u velikoj većini slučajeva neistinito.
Ima i autohomofoba, ali je njih u odnosu na ukupan broj homofoba malo.
Isto kao kad bi neko mrzeo Albance ili Rome, zato što ima albansko ili romsko poreklo.
Ima i takvih, ali ih je malo.
Osim toga je i štetno jer nosi poentu da opet GEJ BIĆE ne valja.
Daklem, sama gej forma postojanja je toliko bolesna da jedino ona stvara i najvećeg homofoba (?!).
Dakle seče se nesvesno grana na kojoj sedimo.