- 14 Dec 2007, 20:48
pih, a mi taman 'tele da im ostavimo pare odlaskom na zimovanje na Velike Karpate.
pu
Izvor: Beta
Slovačkoj preti da u javnim elektronskim medijima homoseksualci i lezbejke neće smeti da se pojavljuju danju.
Slovačkoj preti da u javnim elektronskim medijima homoseksualci i lezbejke neće smeti da se pojavljuju danju a ako bi i bili gosti emisija uveče, mora da se kao protivteža pojavi i neko ko je protiv homoseksualnih veza.
Savet za radio, nadzorni organ Slovačkog radija pozabavio se homoseksualcima pošto je u novembru emitovana serija petominutnih priča o životu homoseksualaca u Slovačkoj u okviru projekta obeležavanja Evropske godine jednakih šansi za sve.
Većina članova Saveta složila se da homoseksualci ako se i pojavljuju u javnom elektronskom servisu treba da to čine noću, posle 22 časa, kada ne slušaju ili ne gledaju deca.
"Homoseksualni odnos jeste model u kome ljudi mogu da žive, ali ne vidim razlog da se predstavljaju na talasima slovačkog radija", rekao je dnevniku "SME" član saveta Mihal Džurjanin.
Savet je pozvao slovački radio da ubuduće vodi računa o pluralitetu mišljenja i pogleda.
"Šta to znači? Da li je trebalo uz priču o homoseksualcu da ubace i prilog o hetereoseksualcu?", ogorčen je stavom Saveta potpredsednik
slovačke vlade za prava manjina Dušan Čaplovič.
"Neka ovo društvo konačno shvati da homoseksualci imaju pravo i na pozitivno predstavljanje. Isto kao mi idu ulicama i imaju sličlne probleme", rekao je Čaplovič.
Radio takođe svoj program brani i podseća da je pored sredstava iz Evropske unije za projekat o jednakim šansama i toleranciji dobio sredstva i od slovačke vlade.
"O homoseksualcima ne treba da se govori samo posle ponoći pod jorganom", poručio je nadzornom organu programski direktor slovačkog
radija Luboš Mahaj.
pih, a mi taman 'tele da im ostavimo pare odlaskom na zimovanje na Velike Karpate.
pu