Originally posted by deželaš
Originally posted by colorado
Ne mogu nasi komentari da promene to sto se desilo. No, mozda mogu da pomognu u stvarima ovog tipa koje ce se desavati.
A kako? Tako što sankcionisati podataka da Antal zaista jeste autovan? Nezavisno od razrešenja samog slučaja, ova situacija je najbolji povod da se diskusija o homoseksualnosti, porodici i društvu pojača, a ne zataška. Naravno da manipulisanje naslovima tipa "gej-monstrum" jeste problem novinarske kulture i logike samih čitalaca, ali: prepoznavanje gej-identiteta (bilo kojih) počinilaca nije nužno homofobno. Istraživanje kriminaliteta bilo kojih skrajnutih grupacija (od žena do alkoholičara!) ne mora da vodi u neopravdane generalizacije, već u mapiranje jednog socijalnog problema: zbog čega (kakve socijalne dinamike?) intravenozni kradu? zbog čega se trandže ubijaju? (aka D.M.-ovo: "I žene tuku".) Zbog toga TREBA imenovati marginu kojoj osumnjičeni pripada. Svako drugo rešenje u krajnoj liniji šteti i samoj konkretnoj grupi i celoj zajednici.
u nadi da cesh moci iskulirati ovaj moj upad, kazem:
colorado je u pravu jer kada heteroseksualci pochine bilo koje razne zlochine, niko nikada ne naglashava niti podseca, tipa "inache, ovaj ubica, kradljivac, silovatelj, muchitelj.... je heteroseksualac..... poznat po heteroseksualnosti sa tog i tog mesta...on voli da ima seks sa devojchicama, devojkama, zenama...itd...." U to se NE ulazi! Sve i kada se nadje kao "praktichno za podsetiti" neshto poput Antalovog samo(?)autovanja u jednom shouu imena "Veliki Brat". Zashto dozvoljavati takva naglashavanja i nevazna i nepotrebna podsecanja u sluchaju ovih/onih who happen to be gay?? Treba li to opet automatski gutati heteroseksistichku predodrednicu nama (celokupnoj gej/bi populaciji, i dobroj i loshoj) da heteroseksualci mogu izbeci sve brzopotezne defamacije i prozivke a, eto mi "pederi" ne mozemo??
Originally posted by deželašAli mi je frapantniji način na koji se na Forumu dominantno komentariše cela stvar. Sve se zasniva na frazi "nevin je dok se ne utvrdi suprotno" i refrenu poput "seksualnost nema veze sa zločinom".
Ja lichno nisam bash naglashavao na "frazi" "nevin je dok se ne utvrdi suprotno", ali eto naglashavam na "refrenu" "seksualnost nema veze s zlochinom!". Itekako naglashavam na ovom drugom, jel', "refrenu"! I, shta cesh sad?
Originally posted by deželaš Šta ako ima? Šta ako postoje specifični (neesencijalistički intonirani!) razlozi za gej-nasilje? Šta ako Antal bude svedočio da 1) jeste ubio majku 2) sa namerom 3) koja je bila u jasnoj vezi sa njegovim položajem autovanog homo/biseksualca? Hoćeš li tada okrenuti glavu? Hoće li prestati da te zanima? I na kojim ćeš stavkama zasnivati kontinuitet sa svojim gore datim postovima?
forenzicharska neuropsihologija i kriminalistika tu moze pomoci. mozda da se pozabavish ovim sluchajem primenjujuci te metode pa nam javish shta si spoznao.
Dotad, molim te, prestani da nas izveshtavash o tvojoj frapiranoshcu nashim postovima i reakcijama ovde, na ovu tematiku. OK?
Originally posted by deželašDrugim rečima, mislim da su ovog puta tabloidi - ako je to ikako moguće - bili manje homofobni od same gej-zajednice.
kako li sam znao da ce to kod tebe kulminirati dovde....