po meni, jedina situacija u kojoj treba da se zabrineš oko copyrighta je ako želiš da tvoj video klip neko pušta na TV-u i slično. i to zbog toga što ta neka npr. medijska kuća neće želeti da navuče sebi probleme, jer mogu biti tuženi za neautorizovanu distribuciju.
ne znam koliko ti je to sve poznato o zakonu, jer tu postoje dve zgodne stvari, a to su kućna i nekomercijalna upotreba. kućna između ostalog omogućava da legalno napraviš backup kopijU nekog dvd filma ili čak da napraviš nekoliko (u SAD do 5) kopija audio CD-a koje ćeš podeliti prijateljima. ova druga ti omogućava da koristiš neke autorske materijale u nekomercijalne svrhe.
e sad, potpuno druga stvar (a upravo ona na koju ja sve vreme ciljam) je to što neki autor (ili drugi vlasnik autorskog prava) neće želeti da se njegovo delo dovodi u vezu sa potencijalno kontroverznom temom. i zakon mu omogućava da vlasnik prava zabrani upotrebu svog dela. zbog toga ti preporučujem da stupiš u kontakt sa nekim od koga bi mogla da dobiješ pismenu dozvolu. rešićeš se mnogim problema.
drugo pitanje je to što ako radiš ovakav nekakav "kućni video" ćeš teško doći do Madonne da je pitaš da ti pozajmi svoj Music. ali neki lokalni bend ili DJ će ti sigurno izaći u susret. sve to zavisi od spretnosti i povezanosti tima ljudi koji učestvuju u kreiranju dela.
btw, pogledao sam video i mnogo mi se dopada!
![:love:](./images/smilies/love.gif)
muzika je odlično urađena za ovu temu, a i super su mi one fore sa efektima, pa sve izgleda kao da se gleda na nekom prastarom TV-u.
jedino ostajem zbunjen u vezi sa fotografijama koje tražiš, pošto su ovde mahom korišćene fotke ljudi koji su ubijeni zato što su LGBT.
![:nerd:](./images/smilies/nerd.gif)