- 03 Mar 2006, 07:33
Naime, ni u JNA ni u HV, ni u ratu ni u miru, ni za osnovne ni za specijalisti?ke obuke, nikada, ali baš nikada - nitko me službeno ili neslužbeno nije upoznao sa ženevskim konvencijama, pravilima ratovanja, ljudskim pravima... Jesu sa historijskom ulogom socijalizma i sa povijesnim nužnostima nacionalne težnje za samoodreðenjem, ali nikad sa ženevskim konvencijama i pravilima ratovanja ili postupanja sa zarobljenicima... Nau?io sam rastavit i sastavit ciganku u rekordnom vremenu bez da gledam (krmelji u 3 i 15 no?u) ali nisam nikad ?uo za ljudska prava...
Mislim da bi bilo dobro kad bi aktivisti provjerili kako sa time stoje stvari danas pri obuci ro?nika...
A zanima me jel neupoznavanje vojnika sa ženevskim konvencijama, pravilima ratovanja i ljudskim pravima (vrijede i u ratu) spada pod zapovjednu odgovornost nadreðenih?
Mislim da bi bilo dobro kad bi aktivisti provjerili kako sa time stoje stvari danas pri obuci ro?nika...
A zanima me jel neupoznavanje vojnika sa ženevskim konvencijama, pravilima ratovanja i ljudskim pravima (vrijede i u ratu) spada pod zapovjednu odgovornost nadreðenih?