Originally posted by Galadriel
Ne znam da li si se raspitivao kakav je opšti gay stav?
tu dolazimo do jednog drugog problema, a on je da mnogi, pogresno, smatraju da aktivisti trebaju raditi ono sto ti ljudi misle da aktivisti trebaju raditi. građanski aktivizam (koji ukljucuje i gej aktivizam) ne funkcionira tako. nema nikakvih izbora za gej aktiviste, or something. zapravo, svatko ima mogucnost angazirati se u aktivizmu i raditi onako kako misli da je najbolje. aktivisti nisu duzni postupati po naredjenjima nekakvog efemernog gej stava.
uostalom, 100% sam siguran da je vecina gej populacije i u srbiji i u hrvatskoj protiv prajda. (their loss) prajd se radi za one koji jesu za njega, za one koji ce doci marširati i prosvjedovati. a ne za one koji su protiv svega toga.
dakle, totalno mi je nevazno koji je opći gej stav u vezi crkve. oni pederi koji imaju drukcije stavove od mojeg u vezi crkve imaju i priliku i mogucnost da ih artikuliraju i aktivisticki provode u djelo. zanimljivo je da to na balkanu uopce ne cine.
pravi aktivizam je utemeljen na tome da ti se nesto u drustvu ne svidja i da to onda ides mijenjati. nije to nista kompleksnije od toga. aktivist ima odgovornost prema svojim idealima i politici, a ne prema onima koji su protiv aktivizma. aktivist ne treba postupati protiv svojih uvjerenja jer mu netko drugi kaze tako ili jer je to opći stav. uostalom, bas je građanski aktivizam taj koji mijenja razne opće stavove.