- 23 Jun 2010, 21:51
samo na ovo
znam da se skoro (kazem skoro, jer oko Uskrsa ove crkve koje imaju reformisani julijanski kalendar paze da Uskrs bude nakon Pesaha, dakle specifichno tu se ne podudaraju uvek s zapadnim hrishcanstvom) moze reci nije shija nego vrat, ali bitno je biti precizan i ovde.
ostalo shto si rekao u vezi ovoga, je ok.
Originally posted by LoniDragi Loni, dopusti (nemoj se shtrecati) samo da dam ispravniji termin kalendara GPC-e, BPC-e, RUMPC-e, Carigradske Patrijarshije itd. Kalendar se zove REFORMISANI JULIJANSKI, ne gregorijanski, ne katolichki.
Grčka je sasvim druga priča. Oni su GREGORIJANCI kao i Rumuni i Bugari.
To je blaža struja, koja nikad nije bila antizapadnjačka u onoj meri kao JULIJANCI.
Zato su sve tri zemlje danas na katoličkom kalendaru i članice EU.
znam da se skoro (kazem skoro, jer oko Uskrsa ove crkve koje imaju reformisani julijanski kalendar paze da Uskrs bude nakon Pesaha, dakle specifichno tu se ne podudaraju uvek s zapadnim hrishcanstvom) moze reci nije shija nego vrat, ali bitno je biti precizan i ovde.
ostalo shto si rekao u vezi ovoga, je ok.
Originally posted by Loniok, ali ja rekoh tamo josh juche- mislim da KiWi-ju nije bio cilj da zazvuchi rasistichki. samo je malo nepromishljeno naslovio temu kako je bio naslovio.
VEL BOY i ti si meni drag, ali mi je drag i Kiwi.
Ako si već primetio isto što i ja da se na suprotnoj strani formirao klan, u kome je većini cilj ne da razmišlja, ne da se udubi već da organizovano srozavaju ljude, dok jedni druge po pravilu štede, onda i namane s ove strane ne preostaje ništa drugo nego da se držimo zajedno. (Iako nismo tako jadni da stavljamo DUMB and DUMBER etikete).
Dakle izbegni da kritikuješ ,,naše pitome momke'' kao što je KIWI jer zaista nisu u pravu. On je niti rasista, niti fašista, niti piše postove s bilo kakvim naznakama. Jednom iskrenom dobrici kao što je Kiwi jedino zlobni KONSTRUKTORI mogu da učitaju takve namere, a to ti ipak nisi.