@vv: vec napisah da bi ih vjerojatno ubili, ali to je onda izazov da se razmisli o modifikaciji ideje. odnosno, kako aktivisticki i direktno odgovoriti ovima a da prezivis. a ne odmah reci, sve to je nemoguce.
s druge strane, tvoja ideja se cini jos manje mogucom za realizirati. hajdemo ovako: ako u etabliranim organizacijama ima pravnika and stuff, toga su se sigurno sami dosjetili. ako to nisu poduzeli ili misle da nema smisla ili im se ne da. u svakom slucaju, sigurno nece to poduzeti zato sto je to netko napisao na nekom forumu. dakle, tvoj prijedlog je posve nekonstruktivan i jos manje ostvariv.
no, ti ocito nisi glup covjek, pa se onda postavlja pitanje: a zasto ga predlazes? odgovor koji ja dajem je da to cinis iz osjecaja nemoci, iz nekakve minimalne psiholoske zadovoljstine u odnosu na doista odvratnu akciju tih srbofašista. takodjer, taj je prijedlog dobar alibi u stilu 'vidi kako ja predlazem super stvari, zasto ih onda netko drugi ne napravi, a ti drugi su bas grozni a ja sam kul jer imam super prijedlog'. kao sto vec pisah u raspravi s onim histerikom bgboyem, vase emocije su irelevantne i sto prije to shvatite, prije cete eksli nesto uciniti i - osjecati se bolje.
da bude jasno, uopce ne osudjujem, ne da mi se, samo analiziram jer smatram da je neopisivo stetan takav stav, da je letargican i antiaktivisticki.
s druge strane, aktivizmu su itekako potrebni misleci ljudi, ali ne da dijele bespotrebne savjete nego da stvaraju narativ aktivistickog djelovanja i budu na intelektualnoj usluzi onima koji čine stvari. naravno, ne isklucuje se da mislis i da cinis, dapace to je najpozeljnije.