Originally posted by Galateja
Originally posted by KiWi
Bilo bi lepo da nekom aktivisti javiš na kom se to faksu desilo i kada, pa da to izađe u novinama ... Ti ćeš ostati anonimna, ali će taj glasnogovornik dobiti prekoravanje akademske javnosti što i zaslužuje.
Ma, samo bi mi još to falilo. I ovako sam potrešena. A i kada bih učinila takvo što onda bih se potpisala imenom i prezimenom, jer ne volim anonimno.
e ovaj deo mi vec zvuchi defetistichki.
draga Galateja, i ja sam imao itekako slichnih iskustava i nijednom nisam progutao. nema teorije a kamoli prakse da ja nepravdu, shikaniranja i izivljavanja (pa bila ona samo i verbalna) gutam chitav zivot. kao mali, osnovac, srednjoshkolac sam gutao i gutao..... shto me bilo dovelo skoro pa umalo do suicida.
A NE vishe, DOSTA VISHE gutanja, rekoh sebi i drushtvu s mojom 21-om godinom otprilike! I oslobodih se, u miru sam s samim sobom ako nishta drugo, imam prijatelja, kolikogod da neprijatelji mrze, i evo me u opet prilichno Srbiji slichnom Pittsburgh-u, PA (samo na americhki nachin) i josh uvek se borim protiv antigeja! ako je to bitka celog zivota- neka je, nametnuta je, boricu se protiv antigeja dok mi srce kuca u grudima!
Dakle, draga Galateja- upravo trebash uchiniti ovo shto ti npr. KiWi reche- jer, u suprotnom, bojim se da cesh platiti tu jebenu diplomu, ako se budesh povukla i dozvolila sebi da te masa intimidira, s zuchi i srchanim bolestima i nervnim. Zato- NE gutaj, NE trpi, deluj planski i srachunato PROTIV homofobije i heteroseksizma drushtva (ma, neka ih je milijarda miliona sve udruzeni protiv tebe a ti jedna- ti znash da si u pravu i da je pravda i poshtenje na tvojoj strani- stoga,
pobedicesh, ako istrajesh!! ), ne povlachi se sada vec uredno reaguj uvek na ove antigejne ispade, trazi istomishljenike, objashnjavaj im (ali ni od tog ne treba zavisiti!) i shto je najbitnije- podnesi report GSA-I, LABRIS-u pa da vide/mo shta delati!!
NE popushtaj!!
Taj profesor je nacheo PRVI i otvorio PRVI problem njegovom javnom, bahatom (a kao upakovanom u neke-wannabe-filozofske-akademske rechi, preseravanja, ovo, ono....) oracijom protiv gejeva, niko ga nije teglio za jezik da se izjashnjava ni za ni protiv Parade Ponosa niti je to bilo predmet rasprave za koji je placen (i tvojim parama, Galateja!), no, on je namerno sebi dao za prava da zloupotrebljava njegov polozaj i profesiju....- e, bogme, treba se i on i taj univerzitet i ti studenti stvarno da nauche nekim lekcijama! Prvi je pocheo, prvi on mora i da zazali!!
takodje, 2kune i LK su fino a kratko rekli.