Originally posted by _miki_
to.
Ovi momci i devojke iz ovog spota-njima svaka cast.Oni su uradili nesto jako hrabro.I na to bi trebalo da budu ponosni.
Jedino mi je zao sto ce biti tuzni kada se razocaraju jer ne verujem da ce ista da postignu ovim spotom.Nece Hrvatska da postane ni za jotu manje homofobicna zbog ovog spota.A oni ce,verovatno,da imaju problema u zivotu.Prepoznavace ih svi.I svaki homofob ce moci uvek na youtube-u da obnovi secanje na likove junaka ovog spota.
actually, nisu stvari uopce tako crne.
u kontaktu smo sa svim sudionicima spota i nitko nije dozivio nista lose. dapace, mnogima su se masovno javljali ljudi (i tu ne mislim na druge pedere i lezbe, nego na ljude s kojima su isli u osnovnu skolu, susjede, roditelje itd.) da im kazu kako su ponosni na njih, sto su bili u spotu.
uostalom, nije cilj da jedan spot rijesi problem homofobije u hrvatskom drustvu, nego da pederi i lezbe u sto vecem broju, na razne nacine, ustanu protiv diskriminacije. sto se ovim spotom itekako postiglo. reakcije iz same LGBTIQ zajednice su u velikoj vecini iznimno pozitivne. sto znaci da ce se za neki buduci hipotetski spot, ili nesto slicno, javiti mnogo vise od 30 ljudi (odnosno, javilo se malo vise, ali nismo sa svima uspjeli uskladiti termine snimanja).
opcenito mi je strana ideja da se homofobija rijesava dekretom s vrha. to jednostavno tako ne ide. homofobija se suzbija ako na tome svakodnevno, svojim slobodnim izrazavanjem vlastitog identiteta, rade pederi i lezbe.
long story short; gdje nema masovnog coming outa, drustvo nece postati manje homofobno.