- 06 Nov 2006, 18:29
Ama ljudi mešate babe i žabe!
QUEERIA je ujedno i ime organizacije za gej prava,
ali je i nadimak momka, koji vodi tu organizaciju i njegov nik.
On je karikaturu napravio kao pojedinac QUEERIA,
a ne kao organizacija QUEERIA.
Dobio je priliku da piše kolumnu na blogu sajta B92, ali pošto on nije profesionalni pisac i novinar, već profesionalni dizajner odlučio je, sasvim legitimno, da mu svaki od dnevnika ima i određenu dizajniranu sliku.
To je njegov način da na slikovit način (a pošto je već dizajner, zašto da ne) iskaže kako on vidi neke stvari.
On nije želeo da ta fotomontaža postane tako popularna.
Okacio ju je samo na svoj sopstveni dnevnik na sajtu B92, a to što je Kurir to stavio na naslovnu stranu nije njegov problem.
Što se mene tice, to je uvreda za Kajli.
Zamislite da ste vi popularna, zgodna, lepa australijska zvezda i da vas porede s nekim dogmatskim, zatucanim dedicom,
vodjom retzrogradne uskomislece organizacije kao što je SPC?
E da sam na njenom mestu uvredio bih se.
I ko je taj Pavle, odnosno Gojko?
Ko je on?
Je l Nikola Tesla pa da nas je zadužio zbog tog što imam struju?
Je l Tomas Edison, Niche, Darvin, Kafka, Dositej Obradovic?
Predvodnik je (i to samo formalni, pošto Amfilohije, Pahomije i mnogo agresivniji predstavnici Sinoda vuku konce) organizacije kojoj nije cilj da razvija individualnost u nama vec da svi mislimo isto, da nekadašnji nedodirljivi simbol (petokraku) zamenimo drugim nedodirljivim simbolom (krstom).
E pa necu da pristanem na nedodirljivost i jednoumlje!
Ako je pravljenje fotomontažne fotografije veca uvreda od batina, koje su ,,našima'' priuštili predstavnici pravoslavne omladine 2001. onda nek uzmu naše slike pa od njih nek prave fotomontaže.
RELIGIJE su isto što IDEOLOGIJE, s tom razlikom što se religije bave pitanjima života i smrti, a obicne ideologije samo životom.
Ako ideologije zaslužuju kritikuju, zaslužuju i religiju.
Što su vece i mocnije, tim je veca hrabrost kad ih kritikuješ.