Originally posted by _miki_
Rece mi covek koji zivi hiljadama kilometara daleko od Srbije.
Ali, onda- idi i ti van Srbije, choveche dragi.
k'o shto rekoh zilion puta- ja- DA MOGU- POMOGAO BIH svakome meni slichnom da napusti Srbiju i ostale zemlje ex-Yu. Samo da mogu, da imam moci, da imam nachina, najiskrenije, bih.
No, _miki_, ja sam rekao i ovo mnogo puta- da sam napustio zapravo BiH (gde je situacija bar duplo gora i od Srbije, ako je i to moguce a eto moguce je) josh 1997-e, dakle pre 13 godina, kada nisam ni znao ima li uopshte drugih gejeva sem mene, a nek'moli da je bilo ikakvih gej organizacija, gej aktivista.....
Uz sve to, recimo da nisam napustio zemlje ex-Yu, Srbiju..., recimo da sam ostao- ja ne bih gledao kako da podmecem klipove u tochkove gej aktivista i gej organizacija vec bih s njima najdirektnije komunicirao. pa, ako ima neki problem da se adresira ili neki konstruktivni predlog da im dam- rekao bih im, a ne bih ih ogovarao i panjkao ovako bezveze, kontraproduktivno. zashto ti _miki_ ne mozesh da lepo, uchtivo adresirash te tvoje zabrinutosti pravac njima- gej aktivistima, Pakiju, GSA-i, lice u lice, pa u Beogradu si zar ne, umesto shto ovo ovako radish?
Originally posted by _miki_
Od Srbije koja je homofobnija sada,kada nas stite mnoge NVO iz Srbije i kada se brinu o nasim pravima i obezbedjuju zakonsku zastu,nego nekada dok nas nisu stitili danasnji aktivisti.
Da nije to takvo stanje mozda samo pokazatelj stepena homomrznje u drushtvu pri chem se ta homomrznja josh jache istiche kada su gej aktivisti imalo i vidljivi i kada se javno govori o homoseksualnosti? tako je bilo manje-vishe svugde isto gde su gejevi pochinjali da se bore za prava u drushtvu.
Ja ne vidim tu krivicu gej aktivista i NVO-a vec je njima upravo drushtvo ogoljeno, drushtvo koje pokazuje koliko je zapravo problematichno i antigej agresivno chim se dozna da eto "pederi" zive i postoje i chim se dozna da eto ima nekih organizacija (te NVO) koje staju/bi da stanu u nashu zashtitu i daju nam pomoc.
dakle, nemoj izvrtati ko je gde krivac- drushtvo Srbije je i dalje nazalost najveci problem samom sebi.