- 11 Okt 2010, 02:53
Evo ja cu izneti jedno konkretno razmishljanje kako se zahvaliti policiji, gradu, drzavi.... shto je ipak omogucila i zashtitila uchesnike Povorke, samo nadam se da nece s jedne strane biti protumacheno kao samponizavajuce, a s druge opet- "ma, ne trebate, shta se folirate pederi sada, ovo je sve zbog vas, jeste li srecni sada....." i sl. snishodljiva i intimidirajuca indirektno antigejna sranja od strane policije, grada, drzave .
-npr. pomoci u chishcenju grada, pa ako treba i malo finansijski (po mogucnostima) pridoneti u saniranju sve ove shtete i rusvaja kojeg nachinishe- antigej teroristi. dakle, jeste, svi znamo da su oni to sve i uchinili pa bi upravo oni morali i da poprave i nadoknade sve te shtete, ali dobro znamo i to da ta bezdushna stoka to- nece. a, da bi se josh vishe pokazali (iako nismo/te duzni!) i kao savesni gradjani Beograda i Srbije shto vishe shirim masama, da pomognete/me ili predvodite chishcenje i sanacije shtete. dakle, znam da ovo sve niste/mo duzni uopshte, ali, eto, poznajuci i dalje antigej atmosferu u Srbiji, da bar pokazemo/te masama drushtva da, iako su vashi/nashi protivnici uchinili sve te shtete, eto, mi gejevi nemamo problema prionuti u konstruktivnom poslu pomaganja oko chishcenhja i sanacija shtete, onoliko koliko mozemo. to jeste/bi bio velika koncesija s nashe strane u cilju pridobijanja josh vishe srca prosechnih heterosa za jednakosti i toleranciju prema homoseksualnosti u drushtvu.
svakako, to ne zavisi samo od dobrote gejeva, vec i od poshtenja od strane npr. policije, grada, drzave,.... da ne kazu sluchajno "ma, ne trebate, shta se folirate pederi sada, ovo je sve zbog vas..." i slichna bolno-neposhtena i arogantna antigejna sranja, vec da s uvazavanjem i partnerski cene i poshtuju nashu gej spremnost (koja uopshte ne proizlazi iz duznosti) da pomognemo u saniranjima shtete koju su nashi krvni dushmani i uchinili.
npr. ovde u ovom americhkom gradu u kom sam postoji jedna fina gej volonterska organizacija (koje sam chlan) koja volontira za stvari koje nisu samo gej, vec za celokupno drushtvo i grad. dakle, gej aut volonterska grupa koja volontira za "mejnstrim, seksualnom orijentacijom, bilo kojom, neogranichene i neopterecene", pa nazovimo to i uslovno recheno "vecinom hetero" drushtvene aktivnosti i projekte gradske zajednice. svakako, kao gej volonteri smo tako i predstavljeni i uvazeni od strane negejeva. dakle, stvara se klima uzajamnog poshtovanja i simbioze izmedju gejeva i heterosa u gradu. zashto ne neshto tako slichno i za Beograd, Srbiju, zemlje ex-Yu?