Originally posted by Vel boy
mene samo zanima, ako mi moze neko da objasni, da li svi oni saveznici (Bjelogrlic, Nikola Djurichko, Divac itd....) iz proshle godine su i dalje saveznici i zashto nije mogao proshlogodishnji spot (umesto pravljenja novog, mogao je proshlogodishnji da posluzi) da bude vazeci i za ovu godinu kad vec Prajd nije bio odrzan? ........
Da li su oni saveznici, to ne znam, ali ove godine drugi ljudi organizuju Prajd, te mislim da je dobro da se njima pruzi prilika da sami naprave svoju kampanju onako kako misle da treba.
Zasto je spot takav kakav je... Pa prvo i najvaznije - parice. Ove godine ih ima jos manje nego lani, pa i to utice na kvalitet i frekventnost spotova. Iako ima ljudi koji ce reci da ako nesto podrzavas treba da podrzis i volonterski, glumci i javne licnosti ipak zahtevaju honorare za svoj rad, sto je razumljivo, jer svoja lica koriste kako bi se 'uhlebili'. U neku ruku, mislim da je pojavljivanje anonimnih ljudi u spotu bolja ideja, jer se radi o paradi ponosa obicnih ljudi, kojima nije neophodno da im Bjela ili Djuricko budu drveni advokati. Njima svaka cast za zalaganje, naravno, ali parada ponosa je prvenstveno setnja za LGBT ljude.