Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Da li neko ima znanje o tome sta ciniti da se vase ime pojavi prvo u googl pretrazivacu?
U pitanju je web prezentacija mojih radova.
Nisam se jos pretplatio na .com,,, adesa sajta se zavrsava sa weebly.com. Besplatno.

Imam nalog na googlu / email. kao prvi link u pretrazi se pojavljuje neka glupa cestitka za rodjendan nekom liku.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
mislis, ti kao licnost sa wikipedije etc ili ti kao tvoj sajt?
Korisnikov avatar
By antibiotic
moj sajt , ne mora samo ime i prezime (u ovom slucaju umetnicko), moze i sa dodatnim pojmom tipa art ili artist...
Korisnikov avatar
By antibiotic
da pisem o sebi na wikipediji bilo bi u ovom trentnku malo pretenciozno :lol:
Korisnikov avatar
By bern
poradi na g+ profilu i linkuj sadržaj. ako misliš na ono da ti se sličica pokazuje pored tvojih radova u pretraži, to je google ukinuo.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
uh, pa, srecno. za to sto zelis postoje posebna zanimanja sa timovima ljudi. od pitanja blogova do dobro isprogramiranog sajta. ima milion sitnica i bilion krupnica.

SEO je jako kopleksna i skupa stvar.
Korisnikov avatar
By Mars
Neću mnogo da ti pomognem, ali ću da ti kažem da - može.

Tipa: nas covek ima biznis iznajmljivanja limuzina u Majamiju.... i napravio je (tj. pravi, trajno vreme) da kad neko ukuca kljucne reci u Google... njegova firma izlazi prva ili druga. I otprilike mu ceo biznis zavisi od toga koliko ce uspesno da odrzava ime svoje firme na povrsini...
Korisnikov avatar
By Blady
plati. :lol:

Veca mogucnost je da te ljudi pronadji po onome cime se bavis, nego na osnovu tvog imena, jer si nepoznat :lol:
Korisnikov avatar
By antibiotic
sveze je od septembra-oktobra
ne slicica da se pokazuje - samo web sajt (slike kada kliknes na pretrazivac slika, eventualno)
pretrazivao sam neke svoje kolege i kod njih se pokazuju mnogo jasni rezultati.
- mada- oni imaju malo redja imena od mog, pa nemaju veliku konkurenciju...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Marse, meni je dovoljno da je prvo pojavi na pretrazivanju sa : Ime Prezime Art, recimo.
Thumblr stranica mi stoji nesto bolje, ali to mi se vise kao skaldiste nego prezentacija.

Blady, planiram da platim, hvala na ti savetu.Ne zelim da me pronalaze kroz neke projekte iz proslosti , vec po imenu i prezimenu. (umetnickom) . da sam nepoznat - no comment
Korisnikov avatar
By antibiotic
pa vec sam promenio ime i prezime ne mogu jos jednom, moram citav marketing da radim iz pocetka :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Nepoznat po imenu.
U smislu da nisi neka velika poznata firma ili licnost pa da tako izlazis na pretrazivacu, medju prvima
A za ostalo sam se salila, raspitaj se dalje...
Postoji caka za to.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
mozda bih mogao da ti pomognem ako stavis na engleski i uradis screenshot toga
Korisnikov avatar
By antibiotic
Mislim da moram dodati nesto SEO opcijama, to ce za sada i za interes ove teme biti dovoljno.
A za internacionalno poznato ime moracu jos malko vise da se potrudim :D
u umetnosti je to bas tesko.

na engleskom

Slika
Korisnikov avatar
By Anhedonie
za pocetak, stavi ovo "hide site from search engines" na off :lol: jer trenutno ti je sajt sakriven od search engina. to bi trebalo da bude dovoljno da prvi izadjes na google ako ti se ukuca ime prezime i jos doda art

header i footer su ti samo ako oces google analitiku, sto verujem da ti nece znaciti (nista ne radi za seo)

keywords vise niko ne koristi, eventualno bing da proveri da li spamujes random keyword-ove pa da te banuje - buvalno moze samo da skodi

site description - tu stavi opis u recenici (to je ono sto ce da se vidi na google npr, onaj mali text ispod, gledaj da bude povezan sa tvojim imenom i da bude kratko)

ostale najbitnije stvari su naslovi strana (page title), kao i sam tekst na sajtu. npr mali savet, ne koristi zarez kada odvajas stvari u title-u vec |. tipa "ime prezime | umetnost ovoono". a ako je npr blog stranica, dobro je da se stavi "blog | ime prezime | umetnost ovoono".
Korisnikov avatar
By Neutron
Upravo sam naziv teme procitao kao: "Kako se ugojiti?". :disleksija:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja je citam od pocetka tako, a jos cudnije - sto ipak ulazim u nju. Kao da mi TO treba.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pa :lol:
inace je na "off", ali sam sinoc menjao eksperimenta radi, pa je tako ostalo u screenshotu...

Mislio sam da su meta keywords kljucni za pretragu hmm.
Ispod polja pise : "Separate each keyword with a comma."
sto sam i ucinio, samo ne znam da li izmedju zareza i sledece reci sme da ima 'space' ili nije ni bitno, tipa:
zarez,zarez,zarez ... ili
zarez, zarez, zarez
:nerd:

Pod Site Description sam stavio:
Ime Prezime | Art | Official Web Page
to je valjda ok.

Kada se u google pretragu ukuca 'ime prezive art' kao prvi rezultat izlazi moja tumblr stranica (nja), drugi moj beskorisni google + nalog (doduse sa linkom ka offic. web stranici) , a offic. web stranica tek deveta (!). Google mi je automatski podesen na .at tako da ne znam sta izlazi na .com ...ili je to svejedno (?)

Hteo bih da ima header & footer!
vidim da je to sad malo kompleksnija stvar.
jel' postoji neki sablon koji mogu da kopiram za google?
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2680212#p2680212]antibiotic napisao:[/url]Da li neko ima znanje o tome sta ciniti da se vase ime pojavi prvo u googl pretrazivacu?
U pitanju je web prezentacija mojih radova.
Nisam se jos pretplatio na .com,,, adesa sajta se zavrsava sa weebly.com. Besplatno.

Imam nalog na googlu / email. kao prvi link u pretrazi se pojavljuje neka glupa cestitka za rodjendan nekom liku.
Meni je to uspelo sa http://www.blogger.com" target="_blank
Doduse prezime mi nije svakidasnje

Edit
Ah omasio sam poentu :D
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2680231#p2680231]Mars napisao:[/url]Neću mnogo da ti pomognem, ali ću da ti kažem da - može.

Tipa: nas covek ima biznis iznajmljivanja limuzina u Majamiju.... i napravio je (tj. pravi, trajno vreme) da kad neko ukuca kljucne reci u Google... njegova firma izlazi prva ili druga. I otprilike mu ceo biznis zavisi od toga koliko ce uspesno da odrzava ime svoje firme na povrsini...

to je bio do pre par godina. Google sada izbacuje svakih par meseci algoritme koji skeniraju sajt i dobijas rucne ili automatske penale.

Posto mi je slucajno to posao, SEO je bukvalno nauka i borba sa google-om je svakodnevna i mnogo skupa muka. Ranije je bilo dovoljno ubaciti milion puta NAJBOLJE PATIKE i tvoj sajt bi bio pre nike, reebok itd.

Moj savet - radi na contentu tj. sadrzaju, onda to siri preko drustvenih mreza, dozvoli ljudima da tu ostavljaju komentare - i dobre i lose (google sada zna kada se losi brisu) i budi preserecan i kada se nadjes na 3-4-5 strani, ako se ne bavis analitikom i proverom kvaliteta tvojih kljucnih reci, linkova i sl.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Sanja, hvala na savetima,
mogu da sherujem sajt po mrezama, ali ne volim da mi tamo ostavljaju kojekakve komentare i da se blesave, hocu da deluje ozbiljnije.
Mislio sam da bez obzira na poluranost mogu nesto sam da ucninim povodom rezultata u pretrazi, koliko je to moguce, a da me nista ne kosta, ili mozda nesto malo. Samopromocija mi ne ide bas sjano, jer sam pomalo stidljiv i sve mi je glupo. haha

@nsc hmm :misli:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ne znam u kom pravcu ide tvoj sajt, ali ako nisi osoba zagrejana za interakciju, onda definitivno moras da radis na sadrzaju.
Ranije je isto bio bitan kvantitet, sada je iskljucivo bitan kvalitet. npr. blog koji je povezan sa sajtom je odlicna stvar, zato sto ostavljas jedinstven pecat, obrazlazes, pojasnjavas nedoumice, na mnogo bolji i tebi svojstven nacin predstavljas to sto zelis da promovises i .. ma, preljepost :lol: oooooo opterecena sam xD
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!