Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Waldorf
Planiram u skorije vreme malko da osvežim bebicu, pa nešto razmišljam da se odvažim prebacim na SSD. Znam šta pišu reviewi i specifickacije, ali ima li neko ličnog praktičnog iskustva? Neki savet i na šta pažnju da obratim? I generalno, šta mislite o ovoj tehnologiji - vredi li para?
Korisnikov avatar
By Stripi
nisam imao najbolje iskustvo.
Izbacio sam ga van i vratio se na klasični disk.
U teoriji, vjerojatno je super stvar ali mislim da treba pustit još godinu - dvije da se malo dovedu do savršenstva. Ili to, ili sam ja kupio crappy SSD.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
presla na SSD odavno, i to i u laptopu i kao externi (backup) diskovi

nikad nikakav problem ni sa jednim od njih (ukupno 4)

znatno tisi i ne razmisljam tokom transporta o pokretnim delovima (jer ih i nema, jel te), te sam se toliko oslobodila da putujem bez externog diska, nego samo sa laptopom

svaka preporuka
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja sam odavno u kompjuter stavio jedan SSD (Mushkin Callisto, 60GB) i sistem mi se značajno ubrzao, tj do izražaja su došle sve ostale komponente (i7 930, 4GB DDR3, na X58 chipsetu)
Sve aplikacije se pokreću gotovo trenutno, podizanje i gašenje sistema je nekoliko puta brže.

Ja mislim da definitivno vredi zameniti klasični disk SSDom.

Obrati samo pažnju na testove, kažu da neki rade bolje, neki gore zavisno od kontrolera, moj SSD ima SandForce koji je tad bio bolji od konkurencije. Proveri kako danas stoje stvari. I nema razloga da bacaš pare na SATA3 SSDove ukoliko ne planiraš neki RAID :)
Korisnikov avatar
By bern
a šta bi sa piši-briši problemom kod ovog tipa memorije? da li controllers paze da se stalno ne forsira istio dio diska ili ima neka druga fora?
Korisnikov avatar
By Kiborg
O tome vodi računa Windows 7 preko TRIM komande :)
Tako da ko hoće da očuva performanse SSDa u nekom druže periodu treba da nađe TRIM kompatibilan SSD i da koristi najmanje W7.
Da li linux ima neki ekvivalent ovoga ne znam.
Korisnikov avatar
By Waldorf
ja sam na win7 odavno, a gledala sam u smeru Samsunga 830 serije (verovatno od 256), upravo što je apparently poslednji krik kada su u pitanju ssd-ovi. daklem, kako čujem, piši-briši u ovoj seriji nije problem ni na manjim diskovima. ja gledam ove veće da bih mogla i igirice da nabudžim tamo, prvenstveno wow i guild wars 2, koje obe zauzimaju čudo prostora.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!