Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Sixto
Ima li ovde nekog ko radi nesto u 3D da mi razresi jedan problem u vezi omni light podesavanja!?
By Sixto
Umetnem omni light, sredim jacinu na 100W, bela svetlost i nece da ga renderuje Vray. Kad editujem svetlo i odcekiram, tj uklonim Shadows on ga renderuje kako treba, al trebaju mi senke jer je svetlo neprirodno jelte.
Dal da lupam racunar ili idem da spavam, samo mi to kazi!?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a sta znaci nece da renderuje? ne vidi se nista?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ako se ne vidi nista, odnosno sve je crno onda postoji sansa da si metnuo omni light iza nekog poligona, meni se to cesto desavalo da napravim veliki box u koji trpam stvari a svetlo stavim izvan boxa i onda kad se ukljuce senke logicno da nece raditi, ne prolazi svetlost kroz taj poligon boxa. a kad se iskljuce senke onda prolazi. pogledaj da nemas nesto izmedju izvora svetlosti i te renderovane scene.
By Sixto
Da, uopste ne renderuje svetlo vec samo teksture koje su nevezane za svetlo. Kao da ga nisam ni umetnuo. S druge strane prostorija mi izgleda kad ukinem senke kao osvetljena rendgenom, ni jedne senke nema, osvetljeno kao da nema nikakav predmet u prostoriji.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a preporucujem da koristis vray sun ako vec sa vray-om radis. a ima i neka smaracka fora sa vray-om i senkama, treba da ukljucis shadows->raytrace u materijalu. bas smaranje, ne volem vray, mentalray je keva!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
sa finim podesavanjima final gathera i indirect illuminationa mental ray moze da bude prilicno fotorealistican.

npr
Slika
By Sixto
pazi ovo, sad ni sliku na forum ne znam da okacim, o gospode!

Ne znam jednostavno sta mu se desava. Ne mogu da verujem da je program toliko nestabilan da tako baguje. U jednom momentu radi, u drugom ne.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
hahaha videh ja sliku xd

ma okani se vray-a, mental ray obavlja posao sasvim fino i mnogo je laksi za koriscenje.
By Sixto
da li je kompatibilan sa sketchup-om, ne mogu da nadjem nigde na netu?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a ti radis u sketchup-u? :doh: ja misl'la 3d max.

tvoja scena bi bila opustena za max.

skethup nesam puno skolovala, u maxu bi ovo bilo fino, ovde omni light moguce da ima neke drugacije parametre u odnosu na ostala svetla.

jesi proverio da ti mozda omni light nije unutar samog modela fenjera? ako jeste onda ga model blokira kad ukjlucis senke.

ako nije to onda idi spavaj :lol:
By Sixto
Fenjer nema ispunjene strane, samo okvire, al je omni light bio oko sijalice, moguce da je to, nemam pojma, iznervirah se samo ko budala.

Sto se tice 3d max davno odustah jer je previse komplikovan, ovo je lakse, a i izvestio sam se ovde, ne mogu da se sad vracam na pocetnicke grane i crtam kocke!

edit: nataknem te na kurac! :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
omni light bio oko sijalice? to je nemoguce, light-ovi su tacke :P

cek jel radi sad?

@edit: :cul:
By Sixto
Omni light je kod vray-a loptica, ti odredjujes dal ce biti veca ili manja. Ali pretpostavljam da je u pitanju samo graficka prezentacija i da je centar loptice u stvari izvor.

Sad mecem ostale pa cu videti, al do sad pokrenuh tri rendera i radilo je.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a da, ima i toga, al ako je loptica veca od modela ne bi trebalo da smeta.

previse su kompleksi ti 3d programi, al najgore od svega su mi definitivno cestice u 3d maxu :drama: poseban univerzum jbt.
By Sixto
KAd pogledam ASGVIS forum gde ljudi kace radove u Vray-u i sketchup-u nije mi dobro.
Jedino mi je zao sto su organski oblici bas bas teski za crtanje.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Za organske se koristi zbrush program. I max je sranje u odnosu na zbrush. odican je samo je malo tesko nauciti ga. dobro, lazem, nije malo tesko vec u pizdu materinu tesko.
By Sixto
Ma nasao sam ja jedan programcic kao dodatak sketchup-u koji je u vidu par alatki koje se ugrade u program pa njima mozes da od geometrijskog tela da izvuces zakrivljene organske oblike sto je meni interesantno mozda za modelovanje ljudi i barok, nije cak ni skup, ali ne bi da kupujem bilo sta dok god Vray toliko baguje kao sinoc.

Evo cisto uvid kad je proradilo posle cetiri sata nerviranja.

Slika
Korisnikov avatar
By Anhedonie
e pa fino je, dobra je voda. jesi podesio bump mapu na materijalima za stub (ako toga ima u skechup-u)

evo cisto uvid u moci zbrusha

Slika
By Sixto
Originally posted by Anhedonie

e pa fino je, dobra je voda. jesi podesio bump mapu na materijalima za stub (ako toga ima u skechup-u)

evo cisto uvid u moci zbrusha

Slika
VAT D FAK!!!!!!

Cek cek, taj programcic je za komplet 3D crtanje!?

Sto se tice bump opcije za keramiku i ostalo nisam jos nista dirao jer jos uvek crtam, treba dodati i refleksiju i jos stosta. Voda je odradjena displacement opcijom. Jos uvek radim model, ali nekad pre kraja pocnem da se bakcem svetlima i renderom, u prevodu ne znam sta bi pre! :D
Korisnikov avatar
By Kittrie
SVE sam iscitala i nista razumela nijesam,
al ovo lepo bogo mu.
Korisnikov avatar
By Kittrie
i na onoj 1. slici dnevne sobe (?) je drveni pod previse sjajan,
znaci smanjiti odsjaj predmeta u njemu, nije to jebeno ogledalo, nerealno je.
i onaj klavir malo bolje odraditi, izgleda kao umetnuta igrackica.

a na slici br. 2,
jes da je mrak itd, al malo je full prosvetliti da ne bi ceo akcenat
bio na gornjem desnom (jedinom osvetljenom) uglu, prevelika je razlika
kao da ostatak crteza pada u vodu.
kad smo kod vode, imate neke "brabonjcice" koji se pored onog divnog presijavanja pojavljuju
i lici kao da loh nes hoce da izroni iz "bazencica".
ako je to pokusaj talashcicja, previse su krupni i izrazeni za taj deo.

ali divno, divno. :love:
By Sixto
Brabonjcici su vodeni ljiljani koji se vide na dnevnom renderu, nije jos gotovo, naravno da ima ponovo zamerki, to sam kacio samo da ilustrujem svetlo koleginici Anhedonjusi s kojim sam imao problem! ;)
Korisnikov avatar
By Kittrie
ma pusti mene, ja to onako max. laicki. :)
i totalno kapiram ljiljane, divno ce osveziti exterijer.. :love: nego ja primetih teksturnu razliku
a ne vidim sta je pa reko' da se pozalim :pervert:
By Sixto
Ima tu da se radi jos dosta, al kanda nece jer znajuci mene ja sam preao vec na novi model i taj batalio! :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!