Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Ovako. Znam da ima tema negdje, vjerovatno krsim neke forumske zakone :) Ali mi se ne da da gledam sad uputstva, ovo ono.

Pa neka mi neki tehnoloski mozak jezikom za debile kaze:

kako da formiram bateriju, ono ukljuci-potrosi-napuni. Koliko puta i tako to.

Hvala unaprijed.
Korisnikov avatar
By dharmox
Normalno je napuniš do kraja i potrošiš do kraja. I tako uvek. Nema nikakvog posebnog formatiranja. I nemoj slučajno da ga držiš na žici dok radiš, jer će brzo da ti propadne baterija.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Ali pa ne mogu tako jbt. Kako onda da radim ako mi se ugasi u toku dana, a ja jos na poslu?
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by CokoladnaBananica

Ali pa ne mogu tako jbt. Kako onda da radim ako mi se ugasi u toku dana, a ja jos na poslu?
E pa onda radi kao svi mi kojima su baterije ispropadale.
Mislio sam, kad si već kupio nov, da treba da radiš ljucki: napuniš i trošiš dok ti ne pokaže da je prazna. Ponesi punjač na poso, jbg.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Pa ok. Ali moze li da kad se isprazni baterija ja ukljucim u struju a on i dalje upaljen i radim na njemu?
Ili mora biti ugasen za to vrijreme?
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by CokoladnaBananica

Pa ok. Ali moze li da kad se isprazni baterija ja ukljucim u struju a on i dalje upaljen i radim na njemu?
Ili mora biti ugasen za to vrijreme?
Možeš da radiš, ali videćeš kad ti se napuni i zasvetli zeleno, tad ga skini sa punjača. S obzirom da je nov, on ti sad radi oko 5 sati bez punjenja (možda i više).
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by dharmox

Normalno je napuniš do kraja i potrošiš do kraja. I tako uvek. Nema nikakvog posebnog formatiranja. I nemoj slučajno da ga držiš na žici dok radiš, jer će brzo da ti propadne baterija.
neeeee to je lose za li-ion baterije! svaki put kad se isprazni do kraja ona malo po malo crkava. bolje je da je napunis kad god mozes.
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Anhedonie
Originally posted by dharmox

neeeee to je lose za li-ion baterije! svaki put kad se isprazni do kraja ona malo po malo crkava. bolje je da je napunis kad god mozes.
Nisi u pravu. Ona nikad neće da ti se isprazni do kraja nego će triput da te upozori (zvukom i signalnim svetalcetom) da sejvuješ svoj rad, jer je pri kraju. Tad ga isključiš i napuniš.

Ovo takozvano formiranje baterije triput po 12 sati smislili su prodavci mobilnih telefona i to je van pameti. Normalno prvi put napuniš telefon i koristiš, nemaš šta da formatiraš, to će ti reći svaki bolji servis.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ne mozes da tvrdis to jer to zavisi od OSa.

U svakom slucaju, eno lepo pise, najbolje je da se odrzava na 40%.
Korisnikov avatar
By CareBear
+1 za ovo sto kaze Anhedonie. Potpuno praznjenje unistava hemiju unutar baterije. Dobra stvar je to sto ni jedan moderan OS nece da ti dozvoli da toliko ispraznis bateriju, ali ne moras bas da je koristis "do poslednjeg elektrona". Ako bateriju ne koristis duze, nemoj da je ostavljas potpuno praznu, ali ni potpuno napunjenu. Ako racunar koristis duze (nekoliko dana ili nedelja, ne sati) ukljucenog u struju, povremeno ga isprazni do nekih 30-70%. Dosta novih racunara dolazi sa instaliranim softverom koji puni i prazni bateriju periodicno u ravnomernim ciklusima u zadatim granicama koje su okvirno od 70-90%, pa onda nema potrebe cak ni za tim, a neki cak stavljaju limit u BIOS da se baterija nikad ne napuni 100%.

LiIon baterije se ne formiraju/formatiraju i bez obzira na nacin koriscenja pun kapacitet postizu posle nekoliko ciklusa punjenja.

Najbitnija stvar - ono sto najpre unisti baterije je pregrevanje racunara tako sto se ne ciste ventilacioni otvori redovno ili se drze na cebetu* ili necem slicnom sto zatvara protok vazduha.

*Najgora od svih varijanti je da stavis racunar na krevet, pa ga jos "ususkas" salom da se ne smrzne...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
jasno.

hvala puno.

dalje, koji je najbrzi nacin da se rijesim ovog faking linuxa, i instaliram windows. TJ, kako da formatiram disk? :blenta:
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by CareBear

*Najgora od svih varijanti je da stavis racunar na krevet, pa ga jos "ususkas" salom da se ne smrzne...
Baš to sam radio sa starim laptopom. Ne da imam neko salo, ali stalno je bio na ćebetu. :krezavi:

Banana, daj nekome da ti to sredi, nemoj sam. Mrrzim linux.
Korisnikov avatar
By CareBear
Mislio sam na sal, odevni predmet :) Znam da zvuci neverovatno, ali doticnoj pored dobre stolarije (zbog koje je hladno u sobi) izgleda fali i stolarija u glavi.

@CokoladnaBananica: trebalo bi da pri instalaciji Windowsa mozes da formatiras linux particije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!