Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Vanzemaljci dolaze do 2035. godine!?

1. Da, verujem da ćemo se uskoro sresti sa vanzemaljcima
6
38%
2. Ne, ne verujem u to
3
19%
3. Nisam siguran, možda...
3
19%
4. Samo prave sebi reklamu
1
6%
5. Ne interesuje me
3
19%
Vanzemaljci bi mogli da nam dođu u posetu vrlo skoro, tvrde u SETI institutu na osnovu matematičke formule.

Slika

"Šansa da pronađemo ET-ja prilično je dobra", istakao je Set Šostak, astronom SETI instituta, na konvenciji u Kaliforniji.

"Mlađa publika ovde ima dobre šanse da to i doživi", dodao je naučnik, koji svoju tvrdnju temelji na matematičkoj formuli koju je osmislio pionir SETI-ja Frank Drejk i koja nosi naziv Drejkova formula.

Ta formula obuhvata čitav niz faktora, uključujući i brzinu formiranja zvezda u galaksijama, broj zvezda koje imaju planete, broj planeta koje su pogodne za naseljavanje, planete pogodne za život, planete koji imaju razvijen inteligentni život....

Pouzdane brojke za većinu navedenih faktora zapravo nisu poznate, ali neki od vodećih poklonika formule izračunali su i objavili svoje procene.

Tako je slavni naučnik i pisac naučne fantastike Isak Asimov izračunao da "inteligentnih" svetova ima 670.000, dok je sam Drejk "prebrojao" samo 10.000.

Ako je Drejkova procena tačna, onda bi naučnicima trebalo predugo da otkriju ili čuju signal od vanzemaljaca, kaže Šostak. "Te brojeve su postavili ljudi koji su započeli SETI program i oni su možda znali šta govore. Ako jesu, onda je poanta u tome da bismo mogli da nabasamo na nekoga iz svemira u naredne dve decenije", zaključio je Šostak.
Korisnikov avatar
By castor
hmmm
note: napraviti eksplozivni svemirski modulator
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
ja sam rezervisala letovanje 2021 tamo oko sazvezdja Sirius...

... jer su sada bagatelne cene, a ne mozete da verujete kakva
je ponuda i sta sve ima..

Prvo odete na planetu sa vecom gravitacijom da vratite kondiciju,
malo obnovite misicnu masu, a onda na drugu, gde je slicna
nasoj.. ali.. su plaze i mora... neeeeeverovatne...

Ura! Ura! Ura! Jedva cekam!
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
I uzasno me zanima, kad se sve to desi... u kom pravcu ce da odu nase zemaljske religije :)

Koga je bog pre stvorio? Nas ili njih?

Amam, Eva ili Klingonac, Mirstonica? Od rebarca ili samo od buta?

Zivim za taj trenutak :)

:luda:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mislim da je za takav susret potrebno daleko vishe od cistog entuzijazma.

A o posledicama niko ne razmislja. :hekla:
Korisnikov avatar
By Burak
Ne želim da se ikada ljudi sreću sa vanzemaljcima. Mnogo je ljepše da mi živimo na svojoj planeti i oni na svojoj bez međusobnih dodira. Na Zemlji je ionako previše različitosti koje se međusobno ne tolerišu.. još kad bi na sve to došli i "zeleni" . . . Haos bi nastao.
Korisnikov avatar
By horus.
pa nas... i ko posti i ko ne posti...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
evo jedna od mogucih opcija, koja je ekranizovana davne 1981 :)

''

Btw. Dusan Vukotic je jedini "nas" covek koji je dobio oskara,
pa vi sad vidite.... da li je istina ili nije!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ova civilizacija nije spremna za vanzemaljce.
Previše je mržnje, gluposti, bola koje nanosimo jedni drugima da bi smo bili prihvaćeni kao jednaki čak i kada bi došli.

Zbog toga treba da se dovedemo u red, totalni pacifizam, socijalizam, direktna demokratija i kontrola rađanja. Čovečanstvo treba svesti na desetak miliona ljudi.

Verujem da svaka civilizacija koja može da savija prostor i vreme i tako se kreće,da je na većem spiritualnom nivou nego zemljani.

A pošto smo svi mi jedno, bilo bi lepo zagrliti našu spiritualno osvešćenu braću.
Možda se i kresnuti s njima.

Samo se nadam da neće biti patuljastog rasta, jer bi to bio skenj.
Korisnikov avatar
By gossip
ne verujem da ce doci u skorije vreme....
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Cvrc! Nece imati ko da ih gostoprimljivo ugosti, smak sveta je vec 2012. :farewell:

:wundy:
Korisnikov avatar
By KiWi
ma samo da preguramo 2012. godinu pa posle može da dođe ko 'oće ...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by sing&dunum

Cvrc! Nece imati ko da ih gostoprimljivo ugosti, smak sveta je vec 2012. :farewell:

:wundy:
wow ... to sam i ja pomislio! :D weird

mada se priča da je 2012. krajnja godina kalendara Maja jer više nisu imali mesta ... da je bilo mesta, stavili bi oni do 3000te
Korisnikov avatar
By sing&dunum
:giggle:

Pa, jes' vala, a i sto bi bacali tol'ki papir na buduce kalendare. :wundy:

:lol:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Verujem da postoje.
Ne verujem da nas posećuju.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ma nek su zivi i zdravi....

a postoje dve opcije, da su daleko napredniji od nas pa ondaK da nas ostave da se razvijamo
dalje sami (da se sazale), ili da nas uniste (kao suvu kosmicku gradnu :smeh: ) , ili mozda
pospese nekim detaljima nas razvojni put...

druga opcija je da nisu napredniji od nas, ali onda, cemo pre mi doci do njih... i opet ista pesma...
Korisnikov avatar
By Mage
Ako postoji život van zemlje, onda je on sigurno negde toliko uznapredovao da je za naš pojam stvorio "bogove". Da li bi se "bogovi" bakćali mravima? I think not.
Korisnikov avatar
By acid drop
daj bože da oni do tada zateknu život na zemlji. ili bilo kada. :drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!