Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By blabla54380
molim andjelu i druge bogove za kompju.tere i elektrotehniku za sugjestije oko pravljenja konfiguracije sa fondom od 250 evra.

sto se tice maticne ploce bitno mi je da ddr2 ide na 1066Mhz, marka asus ili gigabyte. u principu ploca u rangu 40-50 +/- 5 evra.

oko procesora dvoumim se izmedju intela E5400 i amd athlon II X2 na 2.8GHz 2mb, razlika u ceni je 5 evra.

uzeo bih ovu graficku GeForce 9500 GT 512MB GDDR2 EN9500GT MAGIC-DI ona je oko 45 evra. da li u tom rangu ima neka bolja a da je razlika u ceni 2-3 evra da se ne zajebem.

uzeo bih gail ddr2 ram 2gb na 1066mhz (jedna plocica) to je oko 40e.

za ostale komponente tacno znam sta cu, jedino jos za kuciste

men se svidza ovo

Slika ne znam koliko mi je pametno da uzimam desktop kuciste (podrzava i ATX ploce), a lepo bi mi se uklopilo
Korisnikov avatar
By blabla54380
e da. i koje hladjenje da uzmem za procesor. ovo je 10e jos i svetli :smeh:

COOLER MASTER
L2R 20AC

Slika
Korisnikov avatar
By andjela
250 eura je malo, pogotovo ako hoces neko htpc kuciste
taj ventilator ne moze da hladi procesor, to je samo ventilator treba ti i hladnjak na koji ces staviti taj ventilator

nema ploce koja podrzava ddr2 1066, sve su ddr2 800 (1066 je vec oced vrednost) sto je official standard za ddr2 maticne ploce

ja ti savetujem da skupis jos para i uzmes neku ddr3 platformu (amd am3 sto je jeftinija varijanta) ddr2 is dead
Korisnikov avatar
By blabla54380
kad pise za ddr2 1066mhz znaci da moze dotle da se overklokuje, e sam dobro razumeo?

btw. ne igram igrice ne treba mi bog zna kakva masina 250e ce da zadovolji moje potrebe full, samo ne znam sta tacno da uzmem.

iskoristicu hladnjak sa starog kompa pa sam mislio na to da nakacim ovaj ventilator.
Korisnikov avatar
By andjela
edit2: moze memorija da se klokuje, ali ako uzmes jeftinu maticnu plocu i jeftin procesor, dzaba ti onda sto memorija moze do 1066 :)

edit: a koji je stari procesor? i koji hladnjak?

recimo ovako nesto

Slika

ako ne igras igre onda mozes i slabiju graficku (recimo 5670 koja je nekih 7000)
Korisnikov avatar
By blabla54380
anjdela polako :D nije meni problem da sastavim konfiguraciju od 400e :D imam 250e, ako skupim 280 onda cu moci da sacekam i za 300, pa kad izdvojim 300 onda cu sacekati i za 330e i tako u nedogled :D npr. 500gb na hardu mi uopste ne treba. imam eksterni na 250giga, ai uglavnom sve sto mi treba rezem na diskove. igrice ne igram pa mi ta besna grafika nije potrebna.
Korisnikov avatar
By andjela
pa koliko vidim tamo si napisao ploca 40-50, procesor 50, memorija 40-50, graficka 40-50 a gde je hard disk? gde je kuciste, gde je napajanje?

ako je box kuler na tom e5200 onda ne moze ovaj vasarski na njega, a ako uzmes amd ne mozes staviti taj sa e5200 na njega (mada sa svakim procesorom dobijas box kuler, nije bog zna sta ali radi posao)

po meni racunar od 250, eura nije racunar :) imaces vise muke sa njim nego konfornog rada
Korisnikov avatar
By blabla54380
uzimam kuciste sa napajanjem za 20 evra i hard za 30. i to je taman to. necu da imam muke, jer ono za sta ja koristim komp uvek ide ko po loju :D a eto ovog puta se desetoumim izmedju maticnih ploca jer ne znam u sta da gledam sve iste :D
Korisnikov avatar
By andjela
za 50 eura svejedno koju plocu da uzmes, sve je isto za te pare :)

a kuciste sa napajanjem za 20€ necu ni da komentarisem, osim good luck :)
Korisnikov avatar
By blabla54380
ovo mi je 5 ili 6 komp koji sastavljam, uvek sam uzimao najjeftinija kucista i nikad nisam imao problema. ja samo znam da se ljudi mnogo tripuju oko toga. overklokuju procesore bez potrebe, uzimaju 4 giga rama koji im ni za qrac nece trebati i tako.
Korisnikov avatar
By Rei
Ovako neshto

Slika

Ne mere jeftinije. Tj ako hocesh da bacish pare .. :)

DDR3 ipak izadje 2-3 hiljade skuplje, ali ce da bude gadno ako kasnije budesh hteo da dokupish josh memorije.

Radeon 5750 za 12k dinara ti ne treba :) Svashta od tebe andjela :giggle:

Ne treba ti 650W, ovo od 550W ce bude dosta ali napajanju zaista ne bi trebao da shkrtarish, izazivash sudbinu :)

500GB diskovi su najbolja kupovina, ushtedecesh 400 din ako se odluchish za 320...

I mozhda bi bilo bolje da dodash josh 1-2 hiljade i uzmesh 9600gt/r4670
Korisnikov avatar
By blabla54380
fala rei :* :D

nego da l da uzimam ono kuciste, 20e sa napajanjem od 450w?
Korisnikov avatar
By Rei
Ja ne bih :)

Shanse su i da je ovo koje sam gore stavio loshe, ali valjda stavljaju LC power napajanja u LC power kucishta? Ja imam LC power napajanje (od 450W ... i think) i chini mi se da je ok. Al' ga ne mo'sh benchmarkovati :giggle:
Korisnikov avatar
By blabla54380
vi'sh sta je na ovoj slici.

Slika

sve same fice. sta je ljudima falilo tad? :D meni fica vrsi posao, a ja sam samo neodlucan iz razloga koji si naveo, da mi promakne duplo bolja komponenta koja je skuplja za 300-400 din.
Korisnikov avatar
By Rei
Taj fica ce da ti se pokvari nasred auto puta i izazove sudar. :P

Nema jeftino a dobro, pozdravi se sa tim. Napajanja obichno ne mogu da proizvedu kolichinu vati koliko pishe na oznaci, vec imaju odredjenu efikasnost pa recimo proizvode samo 80% od tog broja. Ovo varira od proizvodjacha do proizvodjacha, kod jeftinih napajanja taj broj je manji. Napajanja takodje vremenom slabe, i napajanja napravljena od komponenti loshijeg kvaliteta gube snagu brzhe. Ako ti se desi da ti napajanje ne bude dovoljno dobro, mozhe da dodje do oshtecenja ostalih komponenti. Nemoj se igrati.

I ta jeftina napajanja su obichno buchnija od svega ostalog u kucishtu. Veruj mi.
Korisnikov avatar
By blabla54380
dobro ajde, iako sam 5 godina imao komp sa kucistem&napajanjem za 1500din :smeh: , necu da cinculiram i uzecu neko bolje, eto.
Korisnikov avatar
By Rei
Radi kako hocesh :) Al' ja ti kazhem da izazivash sudbinu :)
Korisnikov avatar
By blabla54380
da ja uzmem napajanje od 2 megavata sto je sigurno sigruno :D ili jos bolje da se prikacim na trafostanicu mirejvo III :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!