Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Danas sam instalirao Windows 7 i oduševljen sam :D

Ipak, zanimljivo bi mi bilo da mi neko stručniji objasni:

- Kako da Firefox tabove podesim da budu vidljivi u preview iznad task bara?

- Kako da isključim ono da me pita svaki put da li želim da instaliram ovo i ono, kada sam već pokrenuo instalaciju svojevoljno?

- Kako da ukjlučim Desktop Gadgets? I da li je bolje da koristim Google Desktopove?

- Kako da uključim XP mode?
Korisnikov avatar
By maka
Bavila sam se instaliranjem sedmice par dana,bricsuci sve sto mi je trazeno i nisam uspela :(

zelim i ja sedmicuuuuu

:(
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by KiWi

- Kako da Firefox tabove podesim da budu vidljivi u preview iznad task bara?

- Kako da isključim ono da me pita svaki put da li želim da instaliram ovo i ono, kada sam već pokrenuo instalaciju svojevoljno?

- Kako da ukjlučim Desktop Gadgets? I da li je bolje da koristim Google Desktopove?

- Kako da uključim XP mode?
-To chini mi se mora svaki software manufacturer da programira ruchno. Meni se lichno svidja shto se Firefox u tom smislu ne ponasha kao IE8.

-U Action Centeru, idesh na Change User Account Control settings ( klik na zastavicu u tray-u :) )

-Desni klik na desktop - Gadgets :) Za Google Gadgets ne znam, nisam nikad koristio

-Morash da ga skinesh sa MS sajta - http://www.microsoft.com/windows/virtua ... nload.aspx
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by maka

Bavila sam se instaliranjem sedmice par dana,bricsuci sve sto mi je trazeno i nisam uspela :(

zelim i ja sedmicuuuuu

Na kom sistemu instaliraš? Meni je sedmica prepoznala sve komponente sama i sve ih instalirala ... Na ovom laptopu mi je trebalo skoro sat vremena da instaliram XP, a za sedmicu mi je trebalo nešto više od pola sata ...

A šta si brisala? Ne razumem? Htela si update, a ne clean instalaciju?

Ovo je moja sedmica:
Slika

Hvala Rejo, pomogao si mi :kissing:
Korisnikov avatar
By andjela
za xp mode procesor mora da ima hardwareski VT
Korisnikov avatar
By maka

zelim i ja sedmicuuuuu

Na kom sistemu instaliraš? Meni je sedmica prepoznala sve komponente sama i sve ih instalirala ... Na ovom laptopu mi je trebalo skoro sat vremena da instaliram XP, a za sedmicu mi je trebalo nešto više od pola sata ...

A šta si brisala? Ne razumem? Htela si update, a ne clean instalaciju?

Ovo je moja sedmica:
Slika

Hvala Rejo, pomogao si mi :kissing:
Imam vistu. Drugarica mi dala disk s kog je ona bez problema instalirala sedmicu. Prvo mi je pisalo da ne ispunjavam uslove jer imam te i te programe te da ih obrisem kako bih mogla da instaliram. Kad sam obrisala sve te porgrame i pokusala opet,on je opet naveo da sledeci programi mozda nece raditi na sedmici,pa sam i te obrisala,sremna na sve,samo da imam sedmicu,lol. Na kraju je pisalo kako ti neki programi nisu obrisani iako sam ih ja obrisala. Pa je onda pisalo da idem na neki sajt,da skinem nesto,pa sam i to uradila i nista. Uvek dobijem taj izvestaj,sta ne valja. Jedan program,ne secam se koji,jednostavno ne mogu da obrisem. Ko zna koliko je lose mom lap topu.. Btw pokusala sam da samo nadogradim sedmicu,kad nije moglo,pokusala sam da obrisem vistu i stavim sedmicu,ni to nije moglo..Brisala sam HP protector tool,hp menager i svasta nesto.. sony ericson ps suite,koji nisam ni znaa da imam i jos par sitnih programa,ne secam se tacno.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja se ne usudjujem da instaliram bilo sta od toga,
jer se sto pravim i programiram mi radi na XPu,
a na tim Microsoftovim carolijama nece da radi..

Nikad mi nije bila jasna ta nekompatibilnost unazad...

Ako taj XP mod na sedmici radi kako treba.. mozda i uradim nesto..
Korisnikov avatar
By andjela
postoji i vmware verzija 7

a na 7 mi radi sve sto mi je radilo i na xp
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Onda ima nade za Microsoft :smeh:

Imam puno custom aplikacija koje koriste svakakve kontrole,
zato mi je i problem... o visti nisam ni razmisljala, jer kad sam
i pokusala da instaliram bilo sta od svojih custom zezancija
nije htelo da radi...

... tako da sam odustala od te ideje.

Videcu da nabavim neku sedmicu pa da isprobam,
a mogu i tebi da posaljem neku test aplikacijicu da
mi kazes da li i kako radi, ako hoces...
Korisnikov avatar
By HARP
Sedmica je dobra, koristim je od letos. Jako su dobro uradili to da operativni sistem sam traži driver na netu, ukoliko ne postoji na spisku :)

Jednom rečju svidža mi se :D

moja pozadina:

Slika
Korisnikov avatar
By bothways
Sedmicu imam od.. hmm... avgusta. Upotrebljiva je, nista posebno. Grafika je dobro odradjena, a funkcionalnost... pa i nisam bas prezadovoljan.
Korisnikov avatar
By blenta
svakako je bolja od viste
koja je prespora bila
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjela

postoji i vmware verzija 7

a na 7 mi radi sve sto mi je radilo i na xp
postoji virtual box, koji je besplatan ... pa čak i portable virtual box (http://www.vbox.me/) koji ne zahteva ni instalaciju ... ja sam na njemu prvo instalirao sedmicu, pa video da li svi programi koje koristim (a lista nije baš mala) rade, pa sam tek onda instalirao za istinski ...

Mako, a zašto ne bi backupovala sve potrebne podatke, pa reinstalirala sve iz početka ? Ja sam tako sa updateom prešao sa Firefoxa 2 na 3 kada je izašao pa nije nešto šljakao kako treba, pa sam onda instalirao trojku pravu ... i od tada problema nemam :D Nadam se da nije tako sa operativnim sistemima, ali nikad se ne zna ...
Korisnikov avatar
By confinatti
Mene nervira samo jedna stvar!Kad podignem sistem nece da me konektuje na net vec me salje na Network and sharing centar!Kad odem tamo postoje dve ikonice:ona kucica i neka klupica!kad tu klubicu disable nestane i ona kucica!Zatim odem na troubleshoot i onda uradi neki repair,kad gle,pojavi se samo ona kucica i net se ukljuci!I tako svaki put pri podizanju sistema!Gledao sam nekako da eliminisem onu klupicu ali sam glup pa mi to nije islo od ruke...neka ideja,dragi prijatelji?
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by confinatti

Mene nervira samo jedna stvar!Kad podignem sistem nece da me konektuje na net vec me salje na Network and sharing centar!Kad odem tamo postoje dve ikonice:ona kucica i neka klupica!kad tu klubicu disable nestane i ona kucica!Zatim odem na troubleshoot i onda uradi neki repair,kad gle,pojavi se samo ona kucica i net se ukljuci!I tako svaki put pri podizanju sistema!Gledao sam nekako da eliminisem onu klupicu ali sam glup pa mi to nije islo od ruke...neka ideja,dragi prijatelji?
Meni je tokom instalacije, odmah posle upisivanja serijskog broja postavio pitanje da li sam u lokalnoj mreži (kućica), poslovnom prostoru (zgrada) i nebezbednoj zoni kao što su kafići, internet kafei, parkovi sa WLANom (klupica) ... Ja odabrao kućicu i radi bez problema, samo sam se jednom konektovao na mrežu, a sada se svaki put pri instalaciji sam konektuje na net (wireless router + cable modem)
Korisnikov avatar
By confinatti
E izgleda da sam ja tokom instalacije utisnuo na tu klupicu:( kako sad da je eliminisem?
Korisnikov avatar
By maka
Kiwi,ne znam ja to da uradim.. Odnecu komp ovih dana da mi ubaci sedmicu i ocisti onaj ko se razume.
Korisnikov avatar
By KiWi

Kiwi, ne znam ja to da uradim.. Odnecu komp ovih dana da mi ubaci sedmicu i ocisti onaj ko se razume.
Veruj mi, lako je :D

Izgleda baš ovako:

''

Mada, ako imaš zent od toga, ipak je bolje da neko ko ume to uradi :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by confinatti

E izgleda da sam ja tokom instalacije utisnuo na tu klupicu:( kako sad da je eliminisem?
Levi klik na konekciju u levom donjem uglu i odabereš "Open network and Shareing Center"
Korisnikov avatar
By maka
poceo backup. sacu mu je*em kevu

:mjuza:
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Andjelika

nije htelo da radi...

moze, ako mi kazes sta treba da radi :)

stavi win 7 u virtuelnu masinu pa se igraj malo, ako ne zelis reinstalaciju sistema i aplikacija da radis vise puta nego sto si mislila
Korisnikov avatar
By KiWi

baš me zanima kako je maka prošla sa instalacijom .. brine me što je nema na forumu, možda se pati sa instalejšnom:(
Korisnikov avatar
By Rei

baš me zanima kako je maka prošla sa instalacijom .. brine me što je nema na forumu, možda se pati sa instalejšnom:(
Krivica, ha.. Jadnica se pati i to sve zbog tebe, nosicesh taj teshki teret zauvek... Buahahaha :ostrisekiru:
Korisnikov avatar
By KiWi
Rejo, gospođica je danas posetila forum, daklem nije se ujebala :D
Korisnikov avatar
By maka
Nisam uspela. Sve je krenulo po planu,ali kad je kopirao nesto,nemam pojma sta,kaze mi da nemam neke fajlove,da nisu pronadjeni u kompu i tu se svaka instalacia zavrsila :drama:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by andjela
Originally posted by Andjelika

nije htelo da radi...

moze, ako mi kazes sta treba da radi :)

stavi win 7 u virtuelnu masinu pa se igraj malo, ako ne zelis reinstalaciju sistema i aplikacija da radis vise puta nego sto si mislila

Neke standardne kontrole kao sto su ListView i slicno, koje na XP
rade, ovde nece... (mislim na vistu)...
Aplikacije koje pravim su u VB6, i znam da VB6 nije podrzan na visti,
sto je totalna glupost... a radim u VB6 jer kad kompajliram rutine iz njega
dobijem fantasticno male exe fajlove koji prelepo i brzo rade...

A tako ne mogu da rade ni u jedom drugom okruzenju...

Resurse koje koristim ja biram.. Ako hocu da koristim sistemske stvari,
ona ih koristim, ako necu... oda nista...

Napravili su strasnu gresku zbog te nekompatibilnosti unazad...

ali... sta sada..

odo ja na Javu...
Korisnikov avatar
By Rei

Nisam uspela. Sve je krenulo po planu,ali kad je kopirao nesto,nemam pojma sta,kaze mi da nemam neke fajlove,da nisu pronadjeni u kompu i tu se svaka instalacia zavrsila :drama:
Da li si pokushala da ga instalirash tako shto si setup pokrenula i svog sadasnjeg windowsa ? :)
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by Rei

Da li si pokushala da ga instalirash tako shto si setup pokrenula i svog sadasnjeg windowsa ? :)
nope,ubacila disk u ugasen komp pa ga upalila,lol. ne znam kako bih to strucno objasnila. rekli mi da treba tako.
Korisnikov avatar
By Rei

nope,ubacila disk u ugasen komp pa ga upalila,lol. ne znam kako bih to strucno objasnila. rekli mi da treba tako.
Onda si pokushala "upgrade" sa windows XP-a? 7ica nece da se upgradeuje na XP, samo na Vistu, ako imash XP, trazhi da uradish chistu instalaciju tj formatirash particiju, ili izaberesh drugu particiju i napravish dual-boot. Ne znam kako bih to manje struchno objasnio. :D

Instalacija win 7 je zaista jednostavna, ako se prate instrukcije na ekranu, a ako se pojavljuje bilo kakav eror morash da precizirash shta ti je rekao i tokom koje faze instalacije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!