Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
treba mi neki program da mogu da komuniciram glasovno u LAN mreži bez da sam zakačen na net. je l' ima nešto takvo? :) još ako ima neka p2p varijanta, da ne mora da se instalira nikakav server - bilo bi idealno.

svi ovi messengeri, Skype itd. moraju da se kače na centralni server, a to mi ne odgovara.

hvala. :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Mozda ja mogu da ti pomognem, ako ti nije kasno sutra,
da pogledam da ti napravim neki programcic tipa
client - server

(bez instalacije, mali exe, koji startujes na oba racunara u mrezi,
i imas voice chat....)

treba mi jedan dan da razmislim....
Korisnikov avatar
By KiWi
Pa sad ... Možeš da digneš jabber server na jednoj mašini, pa da koristiš neki jabber klijent ... Ali, pošto ne želiš server, treba ti baš neki direkt ...

možda vako nešto?

http://www.ekiga.org/

pošto imate različite IP adrese u toj lokalnoj mreži, verujem da će i Microsoft Netmeeting koji dolazi sa svakim XPom raditi posao .. On je koristio H.323 protokol ...

nije baš idealno, ali mož' da posluži

Hard:\Program Files\NetMeeting
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
hvala oboma. :)

@andjelika: imam više računara, trebalo bi da svi svakog vide uvek i da radi konferencija. a voice da radi na nekakav toggle, tj. da se aktivira/deaktivira na shortcut (koji bi trebalo da je uvek dostupan). ima tu još nekih stvari, mislim da nije baš jednostavno za implementaciju.

@KiWi: Win7 nema NetMeeting, a ekiga opet traži vezu sa internetom, što mi ne odgovara.

ako nema neko p2p rešenje, verovatno ću instalirati Ventrilo, to je nešto najbliže onome što mi treba, ali nije idealno. :sigh:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Razumem, to je samo kao neka vrsta komunikacionog srestva, recimo interfona,
ali se koriste racunari... skapirala sam skroz...

I da imas opciju da selektujes ko te sve u mrezi "cuje", i da bude
konferencijska komunikacija u oba smera..

skapriala sam..
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa da, kao Skajp koji radi "offline". :) treba mi neki način da komuniciram sa ljudima koji sede za tim računarima, a da to ne podrazumeva telefon ili internet vezu. besmisleno je da paketi prvo idu na net, pa da se vraćaju nazad ako već mogu da idu direktno do tog računara koji mi treba. i naravno da chat bude jednostavan, da ne mora da "zvoni", da čekam da se druga strana javi. pa da - baš kao interfon samo u full duplex režimu. :)

@KiWi: pa i tražim alternativu za netmeeting. :)
Korisnikov avatar
By CareBear
Ovo nije besplatno i po opisu se cini da ne podrzava konferencijsku vezu, ali ako to ne smeta, mozes pogledati.

@Andjelika: Aklo ne postoji neka zakonska prepreka i postoji dobra volja, molim te da postavis source toga sto budes radila.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
@CareBear: po opisu odgovara, to je opis onoga što mi treba. nedostaje text-only chat, mogućnost da se promeni taster i naravno cena. :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Evo sad sam dosla na posao, pa cu malo da cacnem oko ovoga... nije losa cela prica..

A ja uglavnom radim u VB6, nekako sam se navikla na to okruzenje i sad me mrzi da
prelazim na nesto drugo, a mogu iz toga da napravim bukvalno sve... od DirectX aplikacije
do nekih net zezalica ili virusa :D

... cackam... pa se javljam...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!