Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
moj rachunar sve vishe i vishe zeki
i vreme je da se pocnu skupljati parice za novi a ovaj da se proda u staro gvozhdje

nisam bash vichan tehnologiji

te iskopah dva sajta
list.co.yu
yugodata.com

i tamo dve konfiguracije

http://www.yugodata.com/linija.asp?linija=12 -luxor6600

http://www.list.co.yu/proizvod.php?id=3034

e sad shta je bolje
i postoji li neko bolje mesto
poshto pola stvari ne znam shta znache
poosebno deo oko cpu mitherboard itd.

+zheleo bih naravno shto bolju mashinu za shto pristojnije pare
+ bih zheleo da dobijem mreznu karticu u koju bih ubadao adsl a ne na usb kao dosad
+fioku za hdd u koju bi stavio neki od starih hdd-ova
+ bez glupih 56 k modema

thats all
By RACABG
ja ti predlazem da ti andela napravi konfiguraciju
jer mislim da ces tako bolje proci , u ovim gotovim konfiguracijama ti obicno uvale ono sto im slabo ide dal zbog kvaliteta ili zbog cene
Korisnikov avatar
By blenta
meni mogu da uvale obrijanu kozu i da kazhu intel inside i ja cu da kupim
stoga moram da pitam

intel inside idiot (blenta) outside
Korisnikov avatar
By andjela
jugodatu zaobidji u SIROKOM luku!

ako zelis extra kvalitet i extra uslugu, da ne brines da li ce ti se ispostovati garancija itd... svaka preporuka za Imtel

http://www.imtel.co.yu/mpcen.htm

ovde su ti trenutne maloprodajne cene sa uracunatim pdv-om i sta imaju na lageru

reci koliko je maximum novaca koji zelis da das, pa cemo da vidimo dalje :)
Korisnikov avatar
By blenta
ok
koristan savet
jugodata otpada

pa nisam josh pocheo da skupljam ali recimo da valjda ne bih dao preko 'iljade.
A poznato mi je da cene komponenata ravnomerno rastu pa posle neke granichne tAchke pocinju naglo da rastu
te sam u svetlu toga imao na umu najoptimalniji odnos cena/snaga
Korisnikov avatar
By blenta
evo na prvi pogled cenovnik (krenuh odozdo)

mish, tastatura, zvuchnjaci nebitno

zvuchna kartica- bilo koja da shljaka

napajanje- pojma nemam, valjda zavisi od komponenti

kuleri- isto zavisi od komponenti valjda mada sa ovim starim imam problem sa pregrejavanjem, mozda bolji cooling system ne bi bio na odmet

kutjishte- pojma nemam

flopy disc- standardno

optika- dvd rw a koji nemam ideju

HDD- neki veci (vece je preko 80gb ili josh bolje preko 160gb) ostale oznake mi nisu poznate

grafika- shto jacha igratje se igre na njemu izmedju ostalog

memorija- 1 ili mozda bolje 2 gb ove drugi oznake opet ne razumem

matichna plocha- ideju nemam

procesor- opet ne znam, chuo sam da su ovi intel dual core dobri

softver- blesav nisam

to bi bilo to
Korisnikov avatar
By andjela
znaci maximum 1000€ ?

zaboravio si monitor :giggle:

ako ce se koristiti za igre, to znaci da treba da bude jaka konfiguracija, igre su najzahtevniji sotware.
Korisnikov avatar
By unic0rn
imtel bi trebalo da bude najjeftiniji jer su direktni uvoznici mnogih stvari, ali ja sam do sada kod njih iskoristio 4 garancije za godinu dana i sada cu i petu za hard disk...
Korisnikov avatar
By unic0rn
andjo, za TFT, jel sto manji odziv to bolje?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Za 1000 evra cu ja da ti nadjem dobar komp, i jos mozes na letovanje od kusura. I to ne u Bugarsku.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by blenta
HDD- neki veci (vece je preko 80gb ili josh bolje preko 160gb) ostale oznake mi nisu poznate
seagate

memorija- 1 ili mozda bolje 2 gb ove drugi oznake opet ne razumem
2, 4 x 512 ili 2 x 1

procesor- opet ne znam, chuo sam da su ovi intel dual core dobri
ne moras pucati pare za intela jer ce ti amd odraditi odlican posao za igranje...

i sto kaze afkaob, mozes kupiti odlican racunar i otici na more za 1000e...
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Evo i ja se prijavljum kao blenta :)

Ali za 1000 € ???

Zar ne moze da se nadje nesto jeftinije? A dobro?
Korisnikov avatar
By andjela
Asus P5KC, S775 (C2Q ready), Intel P35, FSB1333, 2PCIex16 (CF), 4DDR2-1066/2DDR3-1333, 4SATA2 RAID, ATA, HDSC7.1, G-LAN, 2F 11,100 138.3
Intel Core2Duo E6550 (Dual) Box, LGA775, 2.33GHz, FSB1333, 4MB cache, 64bit, SSE4, Conroe dual-core (65nm), gar. 3 god. 13,650 170.0
DIMM 2GB (2x1GB kit) DDR2/800MHz Geil Ultra, 240pin, PC2-6400, CL4! (4-4-4-12), dual channel, LifeTime Warranty 8,300 103.4
Asus ATI Radeon HD 2600XT D4/HTDI, PCIex, 256MB DDR4, 128bit, 800/2200MHz, DirectX10, DualDVI, HDMI, HDCP/HDTV-Out, gar. 3 10,500 130.8
Western Digital 500GB WD500KS, SATA2, 7200rpm, 16MB buffer, desktop high performance, Serial-ATA2 300MB/s, OEM, gar. 3 god. 8,750 109.0
DVD+-R/W drive Pioneer DVR-112D black, max. 18xDVD+-R, 8x6xDVD+-RW, 10xDVD+-RDL, 40x32xCDR/RW, 2MB, OEM pack. ATA66 2,350 29.3
Chieftec LCX-03B-B-A-OP, 4x5.25, 2x3.5, 6xHDD, bez napajanja, front (1394, USB, audio), longer midi, black w/door 6,200 77.2
Corsair HX520W, 520W guaranteed, modular, 3-rail:40A, 120mm quiet fan, 20+4pin, 4SATA, SLI, full protection, gar. 5 god. 8,300 103.4
Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 V2.0, keyboard and mouse, Eng Intl, OEM, USB 4,150 51.7

911€

to je bez monitora

za TFT odziv sto mane to bolje ali razlika izmedju recimo 8ms i 2ms se ne moze primetiti golim okom.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Andjela, to je spejs satl, a ne kompjuter.
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by A.F.K.A.OB
Za 1000 evra cu ja da ti nadjem dobar komp, i jos mozes na letovanje od kusura. I to ne u Bugarsku.
jeli to mislis na Forum Racunare?
ko kod njih kupi racunar, neka mu je bog na pomoci.

onima koji kupe racunar u jugodati ili forum racunari ne zelim ni da pomognem kada im se nesto sjebe sa racunarom.
Korisnikov avatar
By andjela
Andjela, to je spejs satl, a ne kompjuter.
pa rekao je da se igra, jos sam izbacila jacu graficku da bi se uklopilo.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ne, nego mislim da stvarno mozes da nadjes dobar racunar za 500 evra, maksimum 600.

Ljudi nisu programeri, ne treba im neka ludnica od kompa.
Korisnikov avatar
By andjela
sa ovim racunarom je miran dosta duze vreme.
u njega se moze staviti i Penryn (buduci intel procesor) i ddr2 i ddr3 memorija kao i nove graficke koje ce biti pcie 2.0
Korisnikov avatar
By andjela
Ne, nego mislim da stvarno mozes da nadjes dobar racunar za 500 evra, maksimum 600.

Ljudi nisu programeri, ne treba im neka ludnica od kompa.
ajde nadji dobar racunar za 500€... napisi ovde komponente pa da vidimo sta je dobro.

i za programere ne treba jak racunar. za igre treba.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ne znam komponente, ali znam kad sam ja isao da meni sklope konfiguraciju (od koje sma na kraju odustao zbog putovanja :D ), da su mi za 450 evra sklopili nesto pristojno, a da su mi rekli da za 600 mogu da dobijem bas dobru masinu.

Blento, ti mi se javi kad budes bio u Beogradu, pa mozemo zajedno da odemo da ti oni na licu mesta satave konfiguraciju, za manje pare.

Apsolutno ne sumnjam da je ovo tvoje vrhunski komp, andjela, i ako neko zeli da da 1000 evra za komp jos bolje.
Korisnikov avatar
By andjela
pazi ovo uopste nije vrhunski komp, za to ti treba jos toliko.

ja sam mu samo izabrala kvalitetne komponente. ono sto bih sebi stavila u racunar.

a kod prodavca ces dobiti kuciste od 30€ (sa sve napajanjem) pa kada nesto crkne, onda cupas kosu.

mogla sam mu ja i takvu konfiguracije sastaviti, ali ja to ne zelim, svi koji mi traze savet za konfiguraciju, dobice nesto sto ce im raditi dobro, brzo i stabilno.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
imtelov cenovnik:

procesor (AMD)

AMD Athlon 64 X2 (dual core) 5200+ Box, Socket AM2, 2.6GHz, 2x1MB cache, HT1000, Windsor dual-core, gar. 3 god. 9,650

maticna ploca

htela bih gigabyte, ali je trenutno nema, ceka se

memorija

DIMM 1GB DDR/400MHz NCP, 184-pin, PC3200, LifeTime Warranty 3,300

graficka kartica

Club-3D GeForce 7600GS, PCIE16, 256MB GDDR2, 128bit, 400/700MHz, G73 core, 12 pipelines, CRT, DVI, TV-Out, gar. 2 god. 6,100

hard

Seagate 160GB, 8MB buffer, S-ATA2 (3Gbps), Barracuda 7200.10 perpendicular, NCQ, hot-plug, 2.8 bels, OEM pack (u kesici), gar. 3 god. 4,000

kuciste sa napajanjem

Chieftec SG-01B, ATX kućište sa napajanjem 350W, crno 5,100

UPS

UPS Back Mustek Offline 600VA, no AVR, USB kontrola, bez napojnog kabla ka računaru 2,950

flash memorija

Memory Stick M2/MS Micro 1GB Apacer, retail pack, garancija 3 god. 2,500

kuler

Thermaltake Venus 12 for AMD Athlon64/FX S754/939/940, copper base, aluminum fin, without fan (samo telo), OEM pack 1,200

andjo, jel ovo dobro? izadje sve oko 30 000 :) ... dobro, monitor imam, dvd rezac imam... bla... Nego ove vece i bitnije stvari..jel dobro to da uzmem?
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Blento, ti mi se javi kad budes bio u Beogradu, pa mozemo zajedno da odemo da ti oni na licu mesta satave konfiguraciju, za manje pare.
Lepo je videti kako se ljudi muvaju i preko računarskih konfiguracija...

Ako mi dopustite jednu psihoanalitičku primedbu: kako je monitor volšebno ispao iz konfiguracije, odnosno kako je on objekat koji se ne pominje, dakle stvar nesvesnog, a da je njegova najvažnija karakteristika dijagonala koja se meri u inčima, jasno je šta je latentna motivacija nekih korisnika da tako revnosno odgovaraju...
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by tinkerbell
imtelov cenovnik:

procesor (AMD)

AMD Athlon 64 X2 (dual core) 5200+ Box, Socket AM2, 2.6GHz, 2x1MB cache, HT1000, Windsor dual-core, gar. 3 god. 9,650

maticna ploca

htela bih gigabyte, ali je trenutno nema, ceka se

memorija

DIMM 1GB DDR/400MHz NCP, 184-pin, PC3200, LifeTime Warranty 3,300

graficka kartica

Club-3D GeForce 7600GS, PCIE16, 256MB GDDR2, 128bit, 400/700MHz, G73 core, 12 pipelines, CRT, DVI, TV-Out, gar. 2 god. 6,100

hard

Seagate 160GB, 8MB buffer, S-ATA2 (3Gbps), Barracuda 7200.10 perpendicular, NCQ, hot-plug, 2.8 bels, OEM pack (u kesici), gar. 3 god. 4,000

kuciste sa napajanjem

Chieftec SG-01B, ATX kućište sa napajanjem 350W, crno 5,100

UPS

UPS Back Mustek Offline 600VA, no AVR, USB kontrola, bez napojnog kabla ka računaru 2,950

flash memorija

Memory Stick M2/MS Micro 1GB Apacer, retail pack, garancija 3 god. 2,500

kuler

Thermaltake Venus 12 for AMD Athlon64/FX S754/939/940, copper base, aluminum fin, without fan (samo telo), OEM pack 1,200

andjo, jel ovo dobro? izadje sve oko 30 000 :) ... dobro, monitor imam, dvd rezac imam... bla... Nego ove vece i bitnije stvari..jel dobro to da uzmem?
pa ja bih pre uzela intel jer je mnogo bolji od amd-a (recimo e2160 ili e4300)

nisi rekla koju plocu a to je jako bitna kompnenta

memorija je ddr1 a to ne moze sa am2 amdovim procesorom samo ddr2

ups mustek izbegni, videla sam dosta crknutih kompjutera prikljucenih na mustek ups (crkli su od nase kvalitetne struje)

taj kuler ne moze da ide na am2 socket samo na 754/939/940 (sto i pise)
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Dušan Maljković
Ako mi dopustite jednu psihoanalitičku primedbu: kako je monitor volšebno ispao iz konfiguracije, odnosno kako je on objekat koji se ne pominje, dakle stvar nesvesnog, a da je njegova najvažnija karakteristika dijagonala koja se meri u inčima, jasno je šta je latentna motivacija nekih korisnika da tako revnosno odgovaraju...
nijedna firma ne prodaje monitor zajedno uz kompjuter. sve cene gotovih konfiguracija u oglasima su cene bez monitora.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ah kakva besmislena zdravorazumska primedba... Pa taj momenat samo potvrđuje moju teoriju, mila andjela... Nisam ja tvrdio da samo na ovom forumu tako funkcionišu stvari, nego uopšte: psihoanaliza radi samo ako se može univerzalizovati. JA tvrdim da je ovaj forumski slučaj samo jedna dedukcija opšteg principa, naročito naglašena kada je blenta u pitanju... Mada mi nikad neće biti jasno zašto baš on...:neznam:
By Sixto
Znas kako Andjo ja pooooolagano pocinjem da guglam ponudu IMT i BELARUS traktora kod domacih dilera jer citajuci temu odlucih da se definitivno presaltam na plug i motiku!
Nije komp za mene!
Korisnikov avatar
By tinkerbell
@ andjela - hvala ti...ja se baaaas ne razumem. jel mogu neposredno pred kupovinu da te jos jednom posavetujem, tj. ti da mi sastavis konfiguraciju? :trep: nesto slicno tome sto sam ja napravila...i da, zaboravila sam na plocu :doh:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
uporedne cene pogledajte na http://www.itsvet.co.yu

cenovnici se ažuriraju redovno, pa možete uporediti gde je skuplje, a gde jeftinije. inače, pomenuti Imtel je stvarno ok firma, ali mislim da malko deru. ja sam iste stvari našao 10% jeftinije u Eurolinku (www.eurolink.co.yu). a tamo sam i kupio gotovo sve komponente. ostalo sam kupio u Pakomu (rade i isporuku kurirskom službom).

inače, slažem se sa andjelom u vezi sa odnosom cena/kvalitet, jer nije poenta da uzmete nešto što će raditi narednih 6 meseci, a onda opet upgrade. za 1000€ može da se kupi super komp (čak i ako uračunate neki jeftiniji TFT monitor), pa treba pažljivo birati.

što se tiče procesora, trenutno su best buy Intelovi C2D, mada za igranje mislim da je mnogo važnije da uzmete neku dobru grafičku i neki (relativno) slabiji Athlon. grafička recimo neka nVidia 8xxx koja jeste skupa, ali nudi najbolje performanse. ATi po meni trenutno nije baš dobra opcija pogotovo što su mnoge igre optimizovane baš za nVidijine kartice.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!