Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Çâðê_DUP
imam dilemu: ukoliko zelim da uplatim, kupim bilo sta (nebitno) na netu viza karticom, ukucam broj kad zatraze itd
kakvu ja garanciji imam da oni nece skinuti sa racuna koliko ih je volja?

hvala unapred!

Angelina 777
Korisnikov avatar
By unic0rn
tako sto ce ti ispostaviti rachun a ti na mesechnom izvodu koji dobijash (valjda) od banke (i koji mozes dobiti na njihovim shalterima) videti da li ti je naplaceno vishe ili manje i samim tim stopirati novac ili traziti povracaj

josh bolje ako ti banka ima e banking sistem, ja tamo pratim sta je kada skinuto i uplaceno tako da ne moze niko ni da me pokrade tako sto ce mi skinuti karticu...

ukoliko si bash paranoichna - drzi na rachunu samo koliko ti treba novca

p.s. ako kupujesh od iole ozbiljne firme - ne smeju sebi da priushte takvo iskustvo, makar ti bila iz srbije
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
zakoni zemlje u kojoj posluju. ako kupuješ npr. na amazon.com tebe štite zakoni USA iako ti nisi "njihova". jedino o čemu moraš da paziš je da ti neko ne ukrade podatke, jer tad može da bude veeeeliko sranje.
Korisnikov avatar
By unic0rn
kupac tu nista ne moze.. ako neko provali u bazu kupaca (po meni je kretenski da se informacije tog tipa chuvaju posle izvrsenja transakcije, al ajde) onda jbg.

svaka kupovina je svojevrsni rizik... s druge strane ne mosh ni ziveti u strahu...
By Çâðê_DUP
evo, npr, one registracije za green card lottery? koliko je sigurno iskoristiti karticu npr u te i slicne svrhe? :angel:
Korisnikov avatar
By unic0rn
na zvanicnom sajtu njihovog imigracionog to mozes popuniti besplatno :) ti sto naplacuju su posrednici...

(samo neki kazu da ti to jednog dana ako hoces turisticki moze umanjiti sansu za vizu)
Korisnikov avatar
By Vlada T
A. za placanje preko neta mozes koristiti posebne kartice za to (Visa Virtuon)

B. Tacno, green card lottery je besplatan i procedura ide preko zvanicnog sajta immigration sluzbe, a sve ostalo je prevara.
By Çâðê_DUP
Originally posted by unic0rn
a zvanicnom sajtu njihovog imigracionog to mozes popuniti besplatno ti sto naplacuju su posrednici...
Originally posted by Vlada T
Tacno, green card lottery je besplatan i procedura ide preko zvanicnog sajta immigration sluzbe, a sve ostalo je prevara.

mogu li znati tacnu adresu sajta :D
Korisnikov avatar
By Val
Preko 15 godina placam karticom sve moguce kupljeno putem interneta i josh me niko nije preveo zednu preko vode. A za green card ti ne treba VISA Card!
By Magabar
A kakva je ona kartica koja ide uz ETC academic kojom navodno moze da se trosi i po netu? Jel to dobro ili ne?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
za sva plaćanja preko Interneta, a iz Srbije u kojoj ne postoji odgovarajući zakon koji bi štitio vaša prava, najbolje je koristiti posredničke usluge. one su tako koncipirane da štite i prodavca i kupca, a i umanjuje se rizik od krađe broja kreditne kartice. jedna od najpoznatijih je PayPal.com.

ako vam je to komplikovano, dobra je varijanta Visa Virtuon RF banke, pošto na njoj držite samo minimum sredstava i "dopunjujete" je neposredno pre transkacije. mislim da je potrebno i da transakciju najavite banci, kako ne bi bila blokirana.

naravno, za one koji ovo rade često, ovakvo rešenje je isuviše komplikovano, pa predlažem ono prvo što sam napisao.

a što se tiče "boljosti" neke od kartica, to je posebna tema. treba videti sve bančine troškove i kamate, a posebna priča je što većina naših banaka nema prođu kod stranih kompanija, kao i to što se kod nekih banaka kartica često blokira, pa to može da izaziva dodatne glavobolje.
Korisnikov avatar
By Zoe
Koja kartica je najbolja za kupovinu preko Neta?

Rajfajzen banka nudi Visa Virtuon i OTP banka isto...

Imate li iskustva i na kojim se mestima uopste moze kupovati ovom karticom???

Podnela sam zahtev danas, dobicu je za 10-15 dana.

Molim vas za pomoc....:molise:
By Paris
Ja vec godinama kupujem/placam preko neta Visom Virtuon bez ikakvih problema.

A sta nameravas da kupujes?
Korisnikov avatar
By Zoe
Pa svasta, zanima me sta uopste ima da se kupi sa tom karticom?

Vidim da neki nasi sajtovi sa online kupovinom ne primaju tu karticu, nego im uplacujes na racun.....bzvz
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Ja godinama koristim za kupovinu preko neta Visa elektron karticu i nikada nisam imao problema...Jednom sam imao problem sa Maestro karticom, ali i to je bio lako resiv problem...

Tako da mislim da nije obavezna Visa Virtuon da bi se placalo na netu...
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Zoe
Koja kartica je najbolja za kupovinu preko Neta?

Rajfajzen banka nudi Visa Virtuon i OTP banka isto...

Imate li iskustva i na kojim se mestima uopste moze kupovati ovom karticom???

Podnela sam zahtev danas, dobicu je za 10-15 dana.

Molim vas za pomoc.... :molise:
Banca Intesa American Express Blue
Korisnikov avatar
By Rei
Ja imam Visa Internet Vojvodjanske banke. Za placanje online igara sluzhi svrsi :)

a jednom sam probao sa amazona da naruchim jedan prsten, lepo su prihvatili karticu i skinuli pare, a nakon dve nedelje otprilike mi stigao mail da ne mogu da isporuche i vratili pare. Kontam da problem nije bio u kartici nego u drzhavi ? Ne znam :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
@andjela: da li Amex može da se dobije bez stalnog zaposlenja? Virtuonka može, debitna je kartica u pitanju.

btw, domaći e-shop sajtovi uglavnom nemaju implementirane sisteme za elektronsko plaćanje, jer pod "e-shop" podrazumevaju samo mogućnost naručivanja. doduše postoji nekoliko opcija da uvedu i plaćanje, ali je to još uvek jako skupo, a nema ni pravne regulative, pa se izbegava. zato i nećeš naći puno domaćih sajtova za kupovinu.
Korisnikov avatar
By Zoe
Sve sto je 2q2bstr8 rekao je tacno, pitala sam danas i proverila telefonom-za domace sajtove nema te mogucnosti.

Da li jos neko ima iskustva sa Amazonom? Ko placa postarinu?

Kakve su to provizije, to ne znam.......??? Da li ja placam neku proviziju banci, kada, kako, zasto.......?

Dobra stvar sa Visa Virtuon karticom je sto lepo dopunjujes kad ti hoces.......tesko da te neko moze zajebati.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
poštarinu plaćaš ti, ona zavisi od vrste i količine robe, ali uglavnom je oko $10-15 za Srbiju.

kod Amazona je najveći problem što bez obzira koju vrstu isporuke tražite mahom šalju robu DHL-om ili UPS-om koji za troškove carinjenja i špedicije traže barem 50 EUR, a često i mnogo više. dosta se ljudi zeznulo oko toga i to je za sada jako ozbiljan problem, mada se njime niko ne bavi. pa eto, vodite računa.

a što se provizije tiče to proveri u banci, uglavnom se plaća nadoknada za međunarodnu transakciju i trošak konverzije valuta (ako kupuješ van zone eura). i to će ti automatski biti dodatu na cenu koju budeš trebala da platiš na samom sajtu.
Korisnikov avatar
By Zoe
Jebote! :shok:

50 eura za carinjenje i spediciju, i jos 15 dolara za postarinu..........pa to je nenormalnoskupo!!!!!!! :cupakosu:

To se ne isplati, jbt!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa da, za sada je na žalost tako zbog raznoraznih nerešenih pitanja. znam za slučajeve gde su ljudi dobijali stvari isporučene DHL-om iako su tražili običnu poštu (koja za troškove naplati max 800-1000 din). e sad, ko ima živaca taj piše mailove i skajpuje sa Amazonom. i bilo je ljudi koji ne samo da su dobili nadoknadu za DHL troškove, već im je Amazon refundirao celokupnu vrednost pošiljke, pa su stvari dobili besplatno. ali za to treba puno, puno i vremena i živaca, pa bolje izbeći svakojake zapetljancije.

s druge strane postoje i neke domaće firme koje se bave posredovanjem u naručivanju sa Amazona. njima se takođe plaća provizija, ali cela stvar ipak izađe jeftinije nego da te DHL odere za špediciju.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da se jedna zove e-dućan, pa proveri njih.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Sa tom Visa Virtuon karticom, da li moze opusteno da se kupuje preko eBay-a??? I da li ono sto pise 'shipping' znaci ista cena za sve zemlje? :puzzle:

Ima li neko iskustva sa eBay-om? :trep:
Korisnikov avatar
By Zoe
Da, molim vas, i mene zanima ebay, ima li neko iskustva?

Kakvo je ono preostalo vreme sto pise u jednoj od kolona?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!