Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Do pre par meseci sam koristio sistemsku disketu Win98, kada bih formatirao hardove ... onda je ubacim, sa nje se učitaju drajveri za CD čitač.. i sa diska instaliram sistem ... Elem, da skratim priču, disketa je riknula, a ja nemam Win98 kako bih napravio drugu ...

Imate li neko drugo rešenje za moj problem?
Najbolje bi bilo da neko raruje svoju sistemsku pa da ja to nabacim na neku od svojih i rešen problem..

Hvala unapred narode.
Korisnikov avatar
By bigirl
Ako je u pitanju XP... Ubaciš praznu disketu, klikneš desnim na floppy, izabereš Format i tamo imaš da čekiraš MS DOS Startup disk i win napravi disketicu...

:)

:kiss:
Korisnikov avatar
By KiWi
Jel? I to šljaka?
Korisnikov avatar
By bigirl
Thm... Mislim da da. Pa proveri, stavi u BIOSU da podiže sistem sa diskete i ubaci je, pa probaj da l' fercera...
Korisnikov avatar
By bigirl
Eve ja ću da probam (pošto bih mogla i ja da napravim dotičnu disketicu). Javljam se za par min.
Korisnikov avatar
By bigirl
Disketa me je uvela u DOS, mada sam zaboravila DOS komande, pa ništa drugo ne uradih...

Može li neko da mi otkuca osnovne DOS komande ovde (kako se prelazi na drugi drajv, kako se ulazi u direktorijum, kako se izlazi iz dir, kako se beše vraća na sam početak drajva i sl.)?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ako hoćeš da pređeš na d kucaš d:
Ako hoćeš da izlistaš foldere kucaš dir
Za ulazak u folder cd ime_foldera
Za jedan folder unazad cd..
Da se vratiš na root folder, tj. pocetak drajva cd\
kopiranje copy
promena imena ren
brisanje del
itd.
iza svake komande ako otkucas /? dobijas neki kao help, koje switcheve mozes da koristi[ itd.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Kiborg
Thm... Nije radilo malopre... Auuu... Ili ja iz DOS-a nemam ni C ni D... :nerd:
Korisnikov avatar
By KiWi
ma mogu ja da uđem u dos, ali mi ne radi ЦД ... da li podršku za cd? Aj probaću ja... hvala bigirl
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by bigirl
Originally posted by Kiborg
Thm... Nije radilo malopre... Auuu... Ili ja iz DOS-a nemam ni C ni D... :nerd:
DOS ne vidi NTFS particije :kesa:

Ne znam da li si kiwi probao da butujesh komp preko windows cd-a? Namestish u biosu da se butuje sa cd, i onda ubacish windowsov disk i trebao bi da se digne m$ setup... Tako ja uvek reinstaliram win... :)
Korisnikov avatar
By andjela
ubacis butabilan winxp instalacioni cd, a pre toga podesis u biosu da se system dize sa cd-a
By fazza
Odesh na http://www.bootdisk.com/ i skinesh sebi boot disk. Boot disk koji
pravish iz XP-a ne sadrzi format, nego samo onaj za 98icu. Ako je NTFS particija
ondaK prochitaj shta kaze REI. :)
By Tea
Originally posted by andjela
ubacis butabilan winxp instalacioni cd, a pre toga podesis u biosu da se system dize sa cd-a
:up: Najlakse i najbrze.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by REI
Ajoj, daaa... :zid:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ako i dalje koristiš Win98 onda možeš da dižeš sistem sa te diskete, ali je moraš praviti iz Win98. Win98 na tu disketu smešta sve alatke koje su ti potrebne za popravak sistema, dok WinXP omogućava samo da dobiješ prompt i to je sve. kao što ti je već rečeno, ako si disk formatirao kao NTFS onda jedino možeš da digneš sistem sa WindowsXP instalacionog diska ili da posetiš sajt koji ti je fazza dao, pa odatle preuzmi šta ti treba.

u oba ova slučaja ćeš dobiti pristup svim alatkama koje ti trebaju, mada ako samo želiš da reinstaliraš sistem dovoljno je da ga digneš sa CD-a direktno.

e sad, ja imam jedno drugo pitanje. par puta mi se desilo da bootabilni WinXP setup CD nije bio bootabilan. jednostavno BIOS pokuša da bootuje sa CD-a i ispiši poruku da nije odgovarajući disk u drajvu. a sa tog istog diska sam uspevao da instaliram XP bez problema. ima li iko ideju zbog čega se ovo dešava? :puzzle:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by REI

Ne znam da li si kiwi probao da butujesh komp preko windows cd-a? Namestish u biosu da se butuje sa cd, i onda ubacish windowsov disk i trebao bi da se digne m$ setup... Tako ja uvek reinstaliram win... :)
Ma instaliram XP na particiji sa FAT32.. Nisam pokušao... ću pokušam :)
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by 2Q2Bstr8
e sad, ja imam jedno drugo pitanje. par puta mi se desilo da bootabilni WinXP setup CD nije bio bootabilan. jednostavno BIOS pokuša da bootuje sa CD-a i ispiši poruku da nije odgovarajući disk u drajvu. a sa tog istog diska sam uspevao da instaliram XP bez problema. ima li iko ideju zbog čega se ovo dešava? :puzzle:
Nadam se odgovoru!

Mene muči nešto slično... Isti butabilan cd kopiram u tri primerka, na isti način, sve isto. Od ta tri, jedan bude butabilan, a druga dva ne. Why is it so?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!