Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Draco
Opet ja :)
Novi problem =/

Ovaj put je maticna u pitanju. Crkla je. :lol: Dakle, evo moje dileme - nedavno sam skoro sve komponente zamenila, izmedju ostalog sam si dodala memoriju. Sad kad sam vec pukla kesh za memoriju, da li da kupim novu maticnu i memoriju ili da pokusam da nadjem neku stariju maticnu koja bi podrzavala ovu memoriju?

:smirk: Dobro bi mi doslo da napisete i ako znate za neki dobar-a-ne-tako-skup servis ili neku radnju u kojoj bih mogla da, osim konstatovanja kvara, trampim ovu memoriju za new maticnu i memoriju, uz doplatu ofkors. :spijun:

:trep: :trep: :trep: :trep:

Eh da, ako zelite da me pitate zasto dodjavola nisam jednostavno kupila new komp i ustedila si 3 meseca i jedno 20 metara nerava, please do se obratite mojoj majci..pa saopstite i meni.
Korisnikov avatar
By Delete
Au bre pederu, pa dokle ces vise da se mucis sa tim kompom?! Koja memorija je u pitanju?
By superfly
verovatno se radi o sdram memoriji. uvali je nekome za ddram, uz doplatu naravno.
By MR SEXO
Bitno je i podnozje za procesor tj koji je soket.

Ako je stariji sok 478. sok a tesko ima da se nadje u prodaji jedino polovno.
Korisnikov avatar
By unic0rn
najisplatljivije ti je da kupis ISTU TU maticnu, makar obisla po zemaljske kugle.

nova ploca -> novi procesor -> nova memorija -> nova graficka -> novo (jache) napajanje

to ako ti je ploca starija
By fazza
Ako vec hocesh novu plochu onda uzmesh neku AM2 i uzmesh DDR2 memoriju,
mada onda morash i novi procesor i novu grafichku PCIE. :lol:

Preporuchio bih ti servis u Bulevaru despota Stefana (bivsha ulica 29. Novembar).
Njihov sajt: www.desk.co.yu.
Korisnikov avatar
By Draco
Hvala, hvala :) Uglavnom nemam pojma o cemu pisete :lol: stariji soketi, ddr2 :lol: ali mi je sad bar lakse da suzim podrucje koje treba da skontam :) Ne znam koliko je isplativo da jurim istu maticnu kako je Uni predlozio jer sam nabudzila i novu graficku i procesor, pojacala napajanje.. Valjda je zato i poludela maticna. Jedino mi zao one memorije koju sam kupila, sve ovo ostalo bi se dalo preshaltati i na novu maticnu.

Pogledacu u Desku, a ako vam jos nesto padne na pamet - pisite :)
By fazza
Originally posted by Draco
Hvala, hvala :) Uglavnom nemam pojma o cemu pisete :lol: stariji soketi, ddr2 :lol: ali mi je sad bar lakse da suzim podrucje koje treba da skontam :) Ne znam koliko je isplativo da jurim istu maticnu kako je Uni predlozio jer sam nabudzila i novu graficku i procesor, pojacala napajanje.. Valjda je zato i poludela maticna. Jedino mi zao one memorije koju sam kupila, sve ovo ostalo bi se dalo preshaltati i na novu maticnu.

Pogledacu u Desku, a ako vam jos nesto padne na pamet - pisite :)
Kad bi barem znali koju matichnu imash, koju memoriju, koju si grafichku kupila
i na kraju koji procesor imash. :) Tako bi sve bilo lakshe. Ako su u pitanju starije
komponente, odnosno grafichka za AGP slot, neka obichna DDR memorija i
procesor za neke od starih socketa, onda bih ti i ja preporuchio da negde
trazish slichnu plochu, jer prelazak na AM2 iziskuje i nove komponente.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pogledaj na www.pcberza.co.yu tamo imaš gomilu oglasa i prodavnica i zaista se može svašta naći.

što se tvoje dileme tiče, odgovor najviše zavisi od toga koliko su ti stare komponente. nedavno je došlo do smene tehnologija, tako da je većina računara starijih od 2-3 godine prilično nenadogradiva. e sad, ako imaš sreću i imaš komponente novije generacija, onda umesto iste te ploče možeš da probaš da pronađeš kompatibilnu. najbitnije ti je da na ploču koju kupiš možeš da nakačiš svoj procesor, grafičku i memoriju.

ukoliko je samo jedna od ovih komponenti problematična, onda je verovatno najjednostavnije da uzmeš matičnu koja odgovara ostalim komponentama, a da tu jednu zameniš novom. ovu staru nekompatibilnu komponentu lepo prodaj ili (ako to servis omogućava) zameni je uz doplatu za ovu novu koja ti treba.

ukoliko je moguće, pokušaj da saznaš informacije o tome koju grafičku imaš, koji procesor i kakvu memoriju, pa će i nama ovde biti lakše da te savetujemo.
Korisnikov avatar
By blenta
e kad ste vetj krenuli da bacate adrese
gde moze za najmanje pare da se kupi jako dobar komp
tj gde najmanje udaraju po ushima???
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ma svuda ti je to isto, pitanje je šta ti treba. svako će ti sastaviti konfiguraciju za 200 eur, sad pitanje je šta ćeš s njome moći da radiš.
Korisnikov avatar
By Draco
Hvala vam ljudovi, genijalni ste! Mislim, imate strpljenja :) Ja sam za hardver potpuni debil. :) Od svega sto imam znam da mi je graficka nvidia GeForce FX i to znam samo zato jer sam je sama kupovala. Problem je resen jer nosim komp u servis koji pokriva kevinu firmu i rekao mi je lik da ce da me sve izadje nesto preko 200 jura tj. intelova maticna, memorija und procesor. Meni to zvuci nesto jeftino jer mi se cini da bi sama memorija trebalo da izadje preko stotke.. U svakom slucaju ako to stvarno bude toliko kesha KONACNO ce mi ostati kesha i za sve one sporedne stvari koje nikako da dodju na red - skener, tv kartica i :love:volan:love:
Korisnikov avatar
By Delete
Hvala vam ljudovi, genijalni ste! Mislim, imate strpljenja :) Ja sam za hardver potpuni debil. :) Od svega sto imam znam da mi je graficka nvidia GeForce FX i to znam samo zato jer sam je sama kupovala. Problem je resen jer nosim komp u servis koji pokriva kevinu firmu i rekao mi je lik da ce da me sve izadje nesto preko 200 jura tj. intelova maticna, memorija und procesor. Meni to zvuci nesto jeftino jer mi se cini da bi sama memorija trebalo da izadje preko stotke.. U svakom slucaju ako to stvarno bude toliko kesha KONACNO ce mi ostati kesha i za sve one sporedne stvari koje nikako da dodju na red - skener, tv kartica i :love:volan:love:
200e?!
Moram jos jednom da procitam tvoje postove, ali mi se cini da je to mnogo!
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by mladunac
Kod nas je nedavno bilo neko snizenje mogao da se kupi solidan P III sa monitorom za nekih 140e
Korisnikov avatar
By Kupper
Pomenuta pcbeza je najbolja sto se ponude tice. Zato imaju predstavnistva po celoj Srbiji. Mislim da su malo i skuplji. Ali oni, cini mi se, jedini, nude 'gotov komp', vec spakovan (odmah je jeftinije) pa je tako cetvorka na 1.9 MHz i monitor oko 32.000.

Vidi, ne kosta te nista. E-com je dobar takodje, tamo su , uz sve, najljubazniji.
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Delete
200e?!
Moram jos jednom da procitam tvoje postove, ali mi se cini da je to mnogo!
Meni ne deluje mnogo s obzirom na to da je Intelova maticna + 512 memorije. + procesor :smirk:
Korisnikov avatar
By Delete
Izgleda da su kod nas povoljnije komponente za racunare. Da ti ja donesem sledeci put sve to za 135e?
Korisnikov avatar
By andjela
koja ploca i koji procesor?
By fazza
Memorija u svakom sluchaju ne sme da te izadje vishe od 50-60 evra! Vodi
rachuna o tome. Tachno je da su poskupele DDR memorije, ali bash da su
preko stotke, to nema shanse. :)
Korisnikov avatar
By Delete
512 koja god da je sigurna sam da nije preko 50e
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ako radiš nadogradnju staro za novo, onda kad ti uračuna cenu komponenti koje menjaš treba da dobiješ ok cenu.

btw, pc berza je samo oglasnik, oni nisu firma, pa da imaju predstavništva kako kaže Kupper. tamo se oglašavaju razni ljudi (iz raznih gradova, je l') :) , a dobro je to što je sve na jednom mestu i jako je lako upoređivati ponude.
Korisnikov avatar
By Draco
Evo 'vako je to ispalo :)

Intel maticna + 2,8GHz procesor + 512 RAMa = 200 jura <maticna je 105 jura a memorija 2x40 jura>

Mislite da je to ok? Meni ne deluje toliko strasno. Vise me nervira sto moram novi case da kupujem.. U stvari, ne nervira me sam taj cin koliko cinjenica da treba da dam 35 jura za to..
Korisnikov avatar
By Delete
I dalje tvrdimd a je memorija extremno skupa!
Korisnikov avatar
By andjela
pa memorija je poskupela na trzistu.

a koji je to procesor? i ploca?
By fazza
Evo 'vako je to ispalo :)

Intel maticna + 2,8GHz procesor + 512 RAMa = 200 jura <maticna je 105 jura a memorija 2x40 jura>

Mislite da je to ok? Meni ne deluje toliko strasno. Vise me nervira sto moram novi case da kupujem.. U stvari, ne nervira me sam taj cin koliko cinjenica da treba da dam 35 jura za to..
Mislish matichna plocha za Intel procesore, poshto oni rade samo cpu?

Mislim da su ok cene, s obzirom da su stare DDR memorije drastichno poskupele
i da se teshko nalaze.

Puno srece sa novim komponentama!

:komp:
By fazza
Originally posted by andjela
Originally posted by fazza

Mislish matichna plocha za Intel procesore, poshto oni rade samo cpu?
radi intel i maticne ploce ;)

http://www.intel.com/products/desktop/m ... /index.htm
Pa'i stvarno! :) Bio sam ubedjen da Intel ne pravi matichne ploche, nego samo
cpu. :) Hvala na obaveshtenju. :)
Korisnikov avatar
By andjela
pravi intel jos dosta toga :)

pa i AGP, PCIe, DDR2 su intelovi patenti
Korisnikov avatar
By Allkey
НЕЕЕ. Немојте куповати целе машине... јао, какав сам ја проблем имао са једном таквом...

Зове ме ортакиња, пре годину и месец дана купила комп код ЈУГОДАТА-е. Погледам, ради споро к'о буља, после пар секунди рада Windows-a - плави екран. Покушам реинсталацију Windows-a, на пола инсталације плави екран. Променим хард, будући да је био у питању Макстор (оне танке едиције) што се много греје око ИДЕ прикључка на истом, те сам посумњао да н прави проблем... Међутим, јок. Вратим стари хард. Извадим меморију. Марка меморије ''Blitz''. Је ли неко икада чуо за ово? Меморија јој је начисто цркла, након истека гаранције, баш као што је у Југодата-и планирано...

Дакле, ако већ немате никога ко ће вам помоћи око самосклапања машине, морате добро пазити које марке компоненти вам уваљују. Марка матичне плоче и меморије су јако битне, будући да су сакривене од очију корисника Windows-a, а то се по мом искуству најчешће и најлакше уваљује људима...

Тако да би требало да пазите са тиме. И да - СМРТ ЈУГОДАТА-и!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!