Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by blenta
stavio pre neki dan utorrent 1.61

kako da mu optimizujem brzinu?
kako da otvorim port?
imam dinamichku adresu na telekomu protok 1500
1. mnogo zavisi od broja seedera i leechera, ukoliko imaš loše brzine i na most seeded torrentima, onda je možda nešto od ovoga:
a. zatvoren ti je port - imaš crveni kružić dole na statusnoj liniji
b. podesio si upload brzinu na previsoku vrednost ili si stavio neograničeno
c. mnogo torenata ti je aktivno istovremeno
d. nije ti uključena enkripcija, a provajder filtrira p2p, ne znam da li telekom to radi

2. portove ne moraš da diraš ukoliko si samo ti prikačen na net, direktno, tj. iz modema u tvoj komp, ako su neki portovi zatvoreni, to znači da su zatvoreni u telekomu (tamo neki NAT, ali ti tu ne možeš ništa) ili možda imaš neki firewall (da vidiš da li je ovo poslednje, isključi firewall koji imaš)

3. za torrente je mnogo bitnije koliki ti je upload, znači, upload brzina ti je verovatno 192 kb/sec, tj. 24 kB/sec, što znači da upload ne bi trebao da ti bude brži od 17-18 kB/sec. E sad, po meni najbolja su default podešavanja, za µTorrent 1.6.1 to uradiš ovako, Options->Speed Guide-> izaberi Connection Type xx/192 i namestiće ti parametre automatski za tvoj upload.
Korisnikov avatar
By blenta
ali connection type ne bi trebalo da je isto shto i max upload, ne?
telekom ne filtrira
a port mi jeste zatvoren
ima neka fora da se otvori port u modemu no nen umem to da uradim
ima li neki gay warez forum?

:komp:

ocu od cobre- take it like a bitch(or bad) boy
Korisnikov avatar
By Mr Dee
a da probas sa nekim drugim programom?

ili da lupis neki drugi port?
Korisnikov avatar
By Mr Dee
a sa gay-torrents-ima je fora da postoji donja granica koliki treba da ti je upload/download ratio da bi to islo glatko pa postoje valjda fajlovi koji se specijalno skidao da bi se to probilo.
Korisnikov avatar
By Kiborg
ali connection type ne bi trebalo da je isto shto i max upload, ne?
telekom ne filtrira
a port mi jeste zatvoren
ima neka fora da se otvori port u modemu no nen umem to da uradim
-connection type nije isto što i max upload, već programu govori koju konekciju imaš i omogućava mu da podesi parametre, od kojih je jedan i max upload
-ako ti je taj port zatvoren, ko što reče Mr. Dee lupi neki, ja obično idem između 30000 i 40000, bilo koji broj između, meni se desi ponekad da je port zatvoren iz čista mira, promenim ga i opet radi, mada se ne sećam kad mi se zadnji put to desilo :D
-koliko znam, portovi nemaju veze sa modemima neko sa router-ima. U svakom slučaju, ukoliko si jedini prikačen na net i ukoliko nemaš firewall, ne verujem da možeš sam da otvaraš portove koji su zatvoreni, moraš sam da nađeš one koji su već otvoreni
Korisnikov avatar
By Paki
rekoshe da ostavim na 1.61 jer nema trackera i glooposti
Ispravljam se, nova verzija je 1.75 , a to za trackere jeste glupost, ali onoga ko ti je rekao, jer bez trackera, tj. tih sajtova ne funkcioniše ni jedan torrent, tj. ne bi ih ni bilo... i to nema veze sa torrent programom koji koristiš niti njegovom verzijom...
Sve (pod)verzije od 1.7 pa nadalje su preglednije kod dodavanja novih torrent fajlova (fajlovi koje skidaš su organizovani po folderima ako ima više foldera), a ima i nekih drugih novina...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
imaš na gomili mesta na Netu objašnjenje kako se pravilno podešavaju ti Telekom ADSL modemi, pa malo proguglaj.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Paki
rekoshe da ostavim na 1.61 jer nema trackera i glooposti
Ispravljam se, nova verzija je 1.75 , a to za trackere jeste glupost, ali onoga ko ti je rekao, jer bez trackera, tj. tih sajtova ne funkcioniše ni jedan torrent, tj. ne bi ih ni bilo... i to nema veze sa torrent programom koji koristiš niti njegovom verzijom...
Neko je bio 'provalio' da utorrent 1.7 navodno shalje podatke o tome shta se skida americhkim firmama koje to prate, pa su se ljudi poplashili i vracali na 1.6.1 koji je 'safe' za upotrebu. Chak je dolazilo do toga da admini privatnih trackera banuju klijente koji se identifikuju kao utorrent 1.7.
Kazhu da je 1.7.1 ispravio ovaj 'bug' ali ljudi izgleda nemaju poverenja vishe u verziju 1.7.*

Mada ja koristim 1.7.5 i boli me uvo.
Korisnikov avatar
By Paki
Ne znam... dugo sam koristio 1.6.1, a kao sledeći dostupni (automatic) update mi je prijavio verziju 1.7.1, tako da nisam ni trena bio u kontaktu sa verzijom 1.7 ... :)
Korisnikov avatar
By blenta
hval;a rei
chachkao sam juche i izvalio to isto
nego nek ostane sigurno josh neko ima slichan problem
za pola noci skinulo se 4 gige
Korisnikov avatar
By Delete
Radi li kod vas demonoid? Meni vise nece da otvori njihov home page...
By Sixto
Ni kod mene, zabrljah, stavih puno da se skida i juce pade ratio!
Odmah sam stavio samo na seeding i sad ne mogu da proverim koliko je diglo od juce!
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ovako piše na wikinews (link):

September 26, 2007

Demonoid, a popular semi-private torrent tracker, is reported to have been shut down by the Canadian Recording Industry Association (CRIA). This is the latest in many shutdowns of peer-to-peer websites by anti-piracy groups. Earlier this week, trackers Torrentbox and Podtropolis were disabled for visitors in the United States due to a law suit by the Motion Picture Association of America (MPAA).

I ovo:

http://www.techcrunch.com/2007/09/25/de ... n-for-now/
Korisnikov avatar
By Delete
Sranje! A i jesam otezala danima sa skidanjem Zeitgeista...:evil:
By Sixto
PRORADIO DEMONOID! :eya:

Ratio sam srozao ko blesav! :lol:

Slika
Korisnikov avatar
By Sutekh
hmm.. meni su se torrenti neshto s@bali od kad su mi podigli konekciju. no, uplaticju godinu dana premiuma na rapid share-u..

bash cju da pokusham opet da skinem neshto..

Btw, Rei..

Primetio sam to kad sam chitao uputstvo za otvaranje portova, a i pishe dole u napomeni:

Napomena:

Ovime je firewall na modemu praktično isključen i korisnikov računar može da bude izložen direktim napadima sa Interneta. Moguće je preusmeriti saobraćaj samo po određenim (ne svim) portovima tako što se u koracima 3 i 4 unesu željeni opsezi.

Mnogo je bezbednije otvoriti pojedinachan port, nego sve.. :paranoja: Ili ako to vecj radite, koristite neki dobar firewall..
Korisnikov avatar
By Pauceti
Opet ne radi :rida:

"The latest changes to the site are giving us some problems - We'll be back soon"
Korisnikov avatar
By Rei
Apsolutno nema razloga za paranoju, stavi softverski firewall ako nisi siguran i mirna bachka. Mada je chak i windows firewall (na xp sp2 ili visti) sasvim dovoljan.
By fazza
Demonoid je proradio jutros. :yay:
By Sixto
A mani ratiooooo u kurcuuuuuuu :lol:
By Pending-For-A-Bending
Mogu li da dobijem INVITE za Demonoid. Reklama za mene je da nikad na torrent nemam ispor 1.1 ratio
Korisnikov avatar
By andjela
lthr_yu proveri pm :)

ratio :)

mayev
Uploaded: 60.64 GB
Downloaded: 58.02 GB
Ratio: 1.05 (Updated once a day)
Korisnikov avatar
By Pauceti
Morao sam opet da generisem invitation :)

Kome treba u2u - 5 left :)
Korisnikov avatar
By Rei
Meni nije jasno zashto mi ne updateuju stanje vec nedeljama :puzzle:

Stoji na

Uploaded: 482.29 MB
Downloaded: 2.05 GB
Ratio: 0.23 (Updated once a day)
Korisnikov avatar
By Delete
Meni ovo stoji vec mesec dana:

Uploaded: 450.48 MB
Downloaded: 1.56 GB
Ratio: 0.28 (Updated once a day)
Korisnikov avatar
By Delete
Treba li nekom invitation code?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Meni se redovno update-uje.
Otprilike kako treba, nekad zakasni nešto, ali otprilike to je to.

Ima sekcija u FAQu demonoida posvećena tome, sa par saveta.

Trenutno je stanje ovakvo :D

Edrahil
Uploaded: 92.72 GB
Downloaded: 100.99 GB
Ratio: 0.92 (Updated once a day)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!