buduci da je beotel sjebao koriscenje p2p programa preko javnih adresa - ondak mi je brzina duplo golo
citat sa benchmark foruma :
Katastrofa, sta su nam uradili sa ovim povecanjem, Beotel, 1.5mbit, radi jadno i zalosno, Cisco sce radi punom parom, jednostavno zalostan je nas ADSL.
Dosli smo do situacije da je ovo u stvari step back.
Surf je slabiji nego na prethodnim duplo sporijim paketima. Pre smo imali situaciju da jedna konekcija moze bez problema da ostvari na prvoj sekundi peak od maksimalnih 80kb, sada je jadno i zalosno peakovi u prvoj sekundi su od 8-30kb. Znaci ovo je gadan step back za surfovanje. Surfing radi sigurno 4 puta slabije nego ranije.
Upload kao sto smo i ranije zakljucili je dodatno osakacen, bez downloada maksimum je sada 18kb, sa peakovima do 18.8kb, dok pri maks downloadu nemamo vise upload veci od 11-12.4kb. Znaci Download trazi sada izmmedju 7.7-8.3kb uploada (posmatrano direktno na DSLAM flow izmedju modema/routera i dslama), znaci ovaj transfer se ne vidi iz windowsa.
Sve se obistinilo.
Upload je smanjen tacno onoliko koliko smo pisali na pocetku ovog threada.
Sta ovo znaci,
telekom bi morao da pomeri granicu uploada kako bi taj sitan deo preuzeo na sebe, jer faktor ucesca downloada na upload je mnogo veci. Ne daj boze da povecaju brzinu za duplo sada i da ostaveovako mali upload kakav je sada, fakticki bi napravili system koji nije sposoban da pruzi upload veci od 4-5kb pri maksimalnim brzinama, posmatrano paket 3Mbit/192Kbit.
Mora hitno da se uputi pismo tehnickim direktorima Telekoma i Jupaka, da se zatrazi misljenje kao i od Ratela, da li su spremni da prihvate deo tereta i da povecaju upload za jedan sitan stepen.
E sad o Downloadu kod Beotela, pa to je prosto katastrofa, Balansing izmedju moda iza nat-a (bez /ip) i iza Dinamickog (/ip) je neverovatan,
iza nat-a peak po jednom kanalu u prvoj sekundi iza nat-a dostize 120kb, sto je bitna efektiva za surf, medjutim cim Cisco SCE otkrije duzi kontinualni download seca pocinje, te postavlja balanced qos na lowest effort, tada i iza nata postaje uzasno.
Do trenutka dok vas ne uhvati Cisco, Surfing radi opasno iza nata, kad vas uhvati, to je kraj.
Beotel kaze da su kupili dovoljne kapacitete jos u martu i da na njihovim grafikonima ima jos kapaciteta, i da vide neke dropove u transferu, ali da to kao nije do njih.
Znaci niko jos nije povecavao kapacitete, docekali su nas sa starim kapacitetima i ako je Telekom oborio cenu zakupa linka.
Znaci provajderi u stvari profitiraju, nemaju veci kapacitet imaju manju cenu zakupa linka, dok mi imamo istu cenu sa subjektivno losijom uslugom.
Tek u ponedeljak dolaze admini, tako da nema nista preko subote i nedelje, na zalost sta da se radi.
Posle 6 sati jutros je postalo bolje i mogao se dosegnuti plafon u brzini, ali je potrebno podici barem 6 download kanala, system mora da se optimizuje da dozvoli zestinu i brzinu po jednom kanalu pogotovo iza dinamickog pristupa.
Citiram korisnika: Wild Boy
Cekaj da li to ima veze sa tim da kada se nakacim bez /ip dl krece normalno prvih par minuta i onda pocinje konstantno opadanje brzine do jednocifrenih vrednosti nista zivo ne mogu da skinem , sa /ip je blagi uzas
Ima li leka?
Da bas to znaci, u sinocnom piku koji je trajao od 21.30-6.00AM bez /IP je radio barem 7 puta bolje, a surf oko 20 puta bolje.
Single thered download je radio kao sto sam rekao mnogo bolje, , medjutim ako se downloaduje duze od 7 minuta Cisco CSE pali mod koji te postavlja u najgori prioritet.
Znaci resetujes modem i ne pokreces Download, ali testiras surfovanje, i vidis da pri zescem surfovanju imas odlicne rezultate, ali cim upalis kontinualan download, kraj.
Od 6 jutros se stabilizovalo malo i /ip, ali je sve jadno i zalosno. Sad se dostizu maks brzine ali je sve nestabilno i trazi puno thredova.
Ovo znaci da je pocela opasna seca Beotelovih korisnika, ok to nije problem preci cu na Telekom ako to resava stvari.
I jos jedna stvar za sada koliko sam video posle povecanja brzina samo Beotel i Neobee imaju probleme. Preko 20 ljudi sa kojima sam licno razgovarao nisu imali problema kod Telekoma, i to na raznim centralama.
devet korisnika koje poznajem na Beotelu, na raznim centralama imaju istovetan problem,
a lepo sam ih obavestio odmah posle odluke upravnog odbora Telekoma o povecanju brzine, i da krenu da rade biznis projekat o pvecanju brzine linka.
Sto puta sam im rekao da moraju da presteluju sistem i da postave korisnike iza Dinamickog u veci prioritet u odnosu na one iza Nata, niti ti iza nata vuku nesto, dzaba im propada link, posto zvrji prazan za natovce.
medjutim ljudi koji koriste ADSL nemaju pojima ni zasto ni kako imaju probleme, tako da se ljudi i ne zale a i kad se zale ispadaju smesni, posto se ne zale na pravi nacin.
Ovde mora agresivno i odlucno da se napadne po beotelu.
Sto se mene tice jos jedno njesra kao ovo sad i gotovo odlazim sa Beotela.
Ovo im je zadnja sansa da nasteluju system.