Јао. Кад се сетим оне канте на мом столу... Прво, једва ми се утурила на сто тастатура од њега колики је. Друго, имао сам 2 цм квадратна простора за миша... Беше Самсунг 957МБ, 19 инча, деб'о ки свиња! Монитор СВЕ резолуције подржава, стварно је савршен и много сам га волео што се перформанси тиче, али је био огроман и зрачио је. Много. Продао сам га за 75 еура.
Купио LG Flatron Wide L194WT...
Обожавам га! Имао сам пара, могао сам и раније купити ТФТ; али добро да нисам... Чекао сам да се нормализује тржиште и да се обогати понуда... Да сам куповао раније, веровато бих имао неког Самсунга... Но, извалио сам да је Самсунг смеће што се тиче ТФТ монитора, барем у Н серији.
Овај LG је САВРШЕН. Контраст је ОДЛИЧАН (2000:1), духови апсолутно неприметни (5 милисекунди), вајдскрин (формата 16:10) је одличан, простора има толико... А још када се убоде неки ДВД одличног квалитета и вајд формата слике, па да уживаш! У моду за филм аутоматски подешава контраст и осветљеност у зависности од тренутне ситуације на екрану и стварно то одлично ради. И не знам шта више да кажем... Боје су ДАЛЕКО реалистичније него на Самсунговим мониторима, пикселе су финије и не осетим ону ''укоцканост'' слике коју сам осетио на ћалетовом бившем Samsung SyncMaster 913N, који је доживео читаву попречну светло-плаву линију мртвих пиксела пар дана након истека гарантног рока.
Дакле, LG-у све похвале...
Будући да сам презадовољан овим монитором који није ни прићи оним аждајама од 24 инча и не знам колико неосетног одзива, дефинитивно сам за ТФТ мониторе.
Катодна цев - прошлост.