Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Na univerzitetu Misuri u SAD, kompjuter, uz pomo? specijalnog programa Qualrus ocenjuje studentske radove , tako što nudi mometalni "fidbek" i o najsloženijim temama.

Ovaj softver skuplja uzorke re?i na osnovu kojih može da prosudi da li su argumenti studenata valjani i daje ocenu rada.

Pofesor Edvard Brent koji je izumeo Qualrus kaže da ?e on uštedeti sate i sate profesorima koji su dosad morali da ih utroše na ocenjivanje radova studenata.

Program, po njegovim re?ima, koristi nekoliko razli?itih strategija, porede?i informaciju koju ima sa onima koje su ponudili prethodni kandidati i sa prethodnom informacijom koju je uneo mentor.

Na osnovu toga dobija se numeri?ki rezultat ocenjivanja vrednosti ponuðenih argumenata.

Studenti koji pohaðaju te?aj sociologije kod profesora Brenta stavljaju svoje radove onlajn, i u roku od nekoliko sekundi dobijaju detaljni fidbek.

Ovim se, ipak, ne?e zameniti konvencionalno ocenjivanje studenata, jer ?e kona?nu re? ipak imati profesor, ali ?e im ponuditi numeri?ki rezultat da im olakša ocenjivanje, i da pomogne studentima da provere da li su na dobrom putu, pre izrade završnog rada.

Omogu?uje im se, istovremeno, i da naprave više revizija tog rada kako bi bio što bolji, uz instrukcije koje dobijaju od kompjutera. (Danas - Com_media, 20.04.2005)
:novine: :cita: :komp:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By Zibro
posle ovakvog posta stvarno se osecam bedno sto zivim tu gde zivim mozda bi bilo bolje da malo pricamo o deci u subsaharskoj africi koja nemaju sta da jedu onda bi se verovatno osecali sasvim dobro s obzirom na cinjenicu da kod nas jos uvek ima hrane
Korisnikov avatar
By Mars
Znas li ti rezultate one ankete kako su ljudi iz raznih delova sveta odgovorili na pitanje:
Koje je vase misljenje o nestasici hrane u ostatku sveta?

Tako nekako...
Korisnikov avatar
By jukie
U mnogim delovima Amerike djaci stariji od recimo 5-tog razreda MORAJU sve doma?e zadatke da predaju otkucane na kompu ili na disketli/disku jer nastavnici ne?e da se mu?e da tuma?e rukopis pošto nemaju vremena (imaju i oni tonu papirologije da popune), pa sam ?itao kako se jedna majka žalila kako nikada ne mogu preko vikenda da posete deku i baku pošto oni nemaju kompjuter pa dete nema gde da uradi doma?i zadatak...

Kad sam zamenjivao u školi, škola nije imala štampa? da otštampam test niti fotokopir mašinu da napravim kopije za klince... naravno one škole ?iji nastavnici su dolazili da nam drže predavanja na metodici nastave biologije kako treba da radimo (Drinka, Mika Alas, Ribnikar), imaju i štampa? i mogu da kopiraju koliko žele (citat "dok nam se ne pokvari kopirka, a onda moramo da ?ekamo dok ne poprave" ). Super kurs ta metodika nastave, u?imo o svemu što bismo mogli da koristimo kada bismo radili u bogatoj školi...
Korisnikov avatar
By Vega
Kompjuter da ocenjuje...hmmm, zvuci primamljivo ali... Radim u USA na faxu kao asistent i vec neko vreme na nekim kursevima koristimo on-line program Mallard u kome sastavis zadatke, ponudis odgovore i ostaje ti jedino da se "zavalis" u fotelju i pustis studente da on-line urade test/domaci i odmah budu ocenjeni, ali AVAJ! Mailbox mi je svakodnevno zatrpan raznom kuknjavom tipa "jao crkao kompjuter!jao nisam mogao da se ulogujem! jao uradio sam al nije program hteo da mi prihvati! jao! jao! jao!" . Sve u svemu vise sam vremena provela odgovarajuci na ove mailove i goneci tehnicku podrsku, nego sto bi mi trebalo da sam lepo po kljucu samo ocenila sve sama. Al ajd, jos i da zamislim da ce postavljanje i ocenjivanje zadataka moci glatko da tece on-line, ali ocenjivanje radova je druga prica. Mislim, ta fora da program trazi kljucne reci i na osnovu toga ocenjuje, mi je totalno retardirana, tj. napravice retarde od studenata. I onako su vec poprilicno nepismeni i ja kao neko kome engleski nije maternji jezik (a ne bavim se ni drustvenim naukama) im u kojekakvim izvestajima nadjem gomilu gramatickih/pravopisnih gresaka a da ne spominjem da su znaci interpunkcije odavno izbaceni iz upotrebe (mislim, poskocim sa stolice od iznenadjenja ako ugledam zarez!). Tako da ne mislim da je ovo bas najsjajnija ideja...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!