- 05 Mar 2012, 00:13
lol,ti radiš za njih ili šta...
sory sy...ali da oni prave reklame koje daju prave informacije,nikad ne bi zarađivali koliko zarađuju...
ovo što si ti napisao sasvim liči na moje bankarske izvode,gde ni bog sveti ne može da se snađe,a oni drpaju na ime ovog i onog,a kada čovek pita šta je to ustvari,dobije takav traktat od odgovora poput ovoga kog si ti dao...
uzgred nisam postpejd korisnik,niti nameravm da to budem,niti mi treba 24/7 dostupnost,ali kako su krenuli,neće me čuditi da u prodavnicama neće moći da se kupi telefon bez uplitanja od nekog od operatera...
pozdravlja te 99% nepismenih...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2361075#p2361075]Synesthesia napisao:[/url]deran napisao:Sorry derane, ali moć reklame se ogleda u tome što ti, i 99% ljudi u našoj zemlji "Ide u MTS/Vip/Telenor da kupi telefon..." ili je "već kupilo telefon u MTSu/Vipu/Telenoru..." Ta pogrešna percepcija da se kod mobilnog operatera postaje pretplatnik da bi se kupio telefon, e to je moć reklame.starky napisao:šta ti je moć reklame-za 1000 dinara,imaš besplatno...
za 1000 dindzi,imas 325 poruka i 325 besplatnih minuta...
Inače, samo kad bi svako lepo razmeo šta čita, kad bi narod bio i funkcionalno pismen, ne bi bilo zabune. Mesečna pretplata od npr. 1000rsd, je pretplata koju ti plaćaš jer koristiš usluge mobilne telefonije, ili prostije rečeno - hoćeš da se švrćkaš po gradu i da pričaš, i da budeš dostupan 24/7 gde god da si? To mora nešto da košta. E sad, kao što za fixni telefon imaš fixnu mesečnu pretplatu i (od pre nekog vremena) određeni broj impulsa u mesnom saobraćaju uračunatih u tu pretplatu, tako je to i u mobilnoj telefoniji. Samo što je fleksibilnija, pa ako neko želi može da izabere pretplatu od 500rsd pa do 5000rsd. A koliko plati, toliko će i dobiti. Da, dobiti besplatne usluge srazmerno pretplati/paketu.
325minuta x 7rsd (i da ne računamo uspostavu veze, jer se ajde kao, ne naplaćuje kad koristiš besplatne minute) = 2275rsd
325SMS/MMS (225SMS+100MMS) 225x3,5 + 100x11,8 = 1967rsd
325MB 325x1024x0,05 = 16.640rsd
1000 besplatnih minuta u mreži - 7000rsd, ali to nećemo da računamo...
Ovo u totalu daje 20.882rsd, po standardnim cenama ovih usluga u mobilnoj telefoniji, koje ti dobiješ za svojih 1000rsd pretplate za usluge mobilne telefonije.
Ima li sad reklama, napokon, razumljiv smisao?
lol,ti radiš za njih ili šta...
sory sy...ali da oni prave reklame koje daju prave informacije,nikad ne bi zarađivali koliko zarađuju...
ovo što si ti napisao sasvim liči na moje bankarske izvode,gde ni bog sveti ne može da se snađe,a oni drpaju na ime ovog i onog,a kada čovek pita šta je to ustvari,dobije takav traktat od odgovora poput ovoga kog si ti dao...
uzgred nisam postpejd korisnik,niti nameravm da to budem,niti mi treba 24/7 dostupnost,ali kako su krenuli,neće me čuditi da u prodavnicama neće moći da se kupi telefon bez uplitanja od nekog od operatera...
pozdravlja te 99% nepismenih...