Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by Sixto
Originally posted by Anhedonie

e pa fino je, dobra je voda. jesi podesio bump mapu na materijalima za stub (ako toga ima u skechup-u)

evo cisto uvid u moci zbrusha

http://www.pixologic.com/zbrush/feature ... g/main.jpg
VAT D FAK!!!!!!

Cek cek, taj programcic je za komplet 3D crtanje!?

Sto se tice bump opcije za keramiku i ostalo nisam jos nista dirao jer jos uvek crtam, treba dodati i refleksiju i jos stosta. Voda je odradjena displacement opcijom. Jos uvek radim model, ali nekad pre kraja pocnem da se bakcem svetlima i renderom, u prevodu ne znam sta bi pre! :D
nije za komplet 3d vec samo za jedan model. njegov izlaz je jedan low poly model i bump mapa iz koje se dobijaju te teksture koje si nacrtao.

a bump nije samo za keramiku (bar u maxu). bump ti je za bilo kakve neravnine, bump ti je crno bela slika i gde god je belo (ili crno, zaboravih) on ce to da ispupci tako da mozes finu 3d teksturu da dobijes, sa sve senkama, to je mnogo vazno kod fotorealisticnosti jer retko sta je skroz glatko, zidovi pogotovu.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Nisam siguran sta bi moglo da uzrokuje problem. Proveri jel ti svetlo cekirano dobro, jel material podesen kako treba...
Mozda lupam ali to je ono sto proveravam u maxu pre rendera ili kad mi iskoci bug.

Anhedonie: Mental ray je odlican za ovaj setting :up:

Zbrush hebe kevu, ali i dalje treba nesto jace za dobar render.
ne samo program vec cluster kompova na farmi da odrade sve na max

Cestice nisu toliko veliki problem za skontati koliko za realno animirati :D
Zato postoje pregrst pluginova :D

edit: od kad je zbrush free? :shok2:
By Sixto
Znam za bump sve, samo on meni daje lose efekte. Dobar je jedino kad treba da napravis neku neravninu tipa fugne medju plocicama, za ostale vece stvari je neupotrebljiv.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
omg gle stvarno zbrush nije free :nerd: hm... a daaaaa mudbox je free, da da.

e pa eto, zbrush ti pravi bump mape :)
By Sixto
Ja inace pravim bump mape sam u fotosopu u zavisnosti sta mi treba.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
e pa dobro, ok je to, ali recimo ako imas zid i imas neku teksturu za zid (jer jelte ne postoji zid koji je apsolutno cist i ravan) onda mnogo prirodnije izgleda ako stavis malo bump-a, i to istu onu mapu koju koristis kao vidljivu teksturu, dobije blago na fotorealisticnosti.
By Sixto
PA za to ga i mozes koristiti, za tek tek male nepravilnosti u povrsinama. Svako vece odstupanje od tog mora ici displacement.
By Sixto
Aj da vidim hoce li ko prepoznati sta je na slici?

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!