Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Pre nekoliko dana americki Copyright Office (FCC) je odrzao sastanak o reviziji postojecih zakona o zastiti autorskih prava. Izmedju ostalih donete su sledece odluke:

- Jailbreaking mobilnog telefona zbog koriscenja na drugim mrezama je legalan. To takodje vazi i za instaliranje aplikacija.

- ripovanje dvd-a u edukativne svrhe je legalno :D

....

Ove izmene ce biti unete u DMCA zakon koji se primenjuje svuda u svetu. Celnici kompanije Apple su se zestoko protivili izmenama zakona ali ih niko nije slusao.

Suck it, Steve Jobs!
By dukkehjem
nije mi bas najjasnije al :up:
da skidamo filmove itd. u edukativne svrhe :lol:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
@ dukkehjem

nije vezano za download, to je i dalje mutna oblast u zakonu. prema zadnjim izmenama, koje su skroz dvosmislene, nije zabranjen download nego distribucija zasticenog sadrzaja tj. upload. A ako skidas nesto preko torrenta ti u isto vreme i distribuiras dalje jer neko skida delove tog fajla sa tvog kompa.

a ovo za edukativne svrhe je savrseno opravdanje za posedovanje divx filmova. Kao u South Parku, ubijanje zivotinja je zabranjeno sem u samoodbrani. I tako svi kazu it was coming right at me i roknu zivotinju. Ako si skuzio moje poredjenje a la Djindjic (koliko mi nedostaje taj covek :( ) to znaci da ako neko konfiskuje moju kolekciju od preko 1000 filmova ja cu reci da su u edukativne svrhe :)
Korisnikov avatar
By Stripi
i kad budeš downloadao opet nešto sa Appleovih stranica oni će telefon opet zaključati. Jaka korist od presude.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
vise nema potrebe da bilo sta skidas sa iTunesa jer bukalno sve aplikacije pa cak i sam operativni sistem za iPhone/iPod Touch mozes naci na netu za dz
Korisnikov avatar
By Stripi
jes, pa mi sjebe iphone.
Bin there, done that. I ovako je osjetljiviji od majčine dušice.
Korisnikov avatar
By andjela
zaboravio si da napises da je i rootovanje Androida takodje legalno i ne ponistava garanciju
Korisnikov avatar
By Nbegi
Zaboravio si da prevedeš reč jailbreaking = otključavanje, dekodiranje itsl.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
nisam zaboravio, preferiram engleske reci kad se radi o tehnologiji jer su srpski ekvivalenti uglavnom rogobatni i samim time leeeeeim :)
Korisnikov avatar
By Nbegi
Znam da nisi zaboravio, namerno sam tako napisao :P

Glupo je preterivati tamo gde postoje prevedeni izrazi. Džejlbrejking je upravo ta situacija i ne da je rogobatno nego smrdi od rogobatnosti. Na stranu to što se ne radi ni o kakvoj novoj tehnologiji ili otkriću koje je neprevedivo :)
Korisnikov avatar
By Rei
Ali jailbreaking se odnosi specificno na Apple uredjaje, zato je koristiti otkljucavanje ili dekodiranje malo pogresno, jer su siri pojmovi.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Presuda se ne odnosi samo na Appleove telefone, iako je kod njegovih uređaja najspecifičnije otključavanje. Ali čim kažeš da se iPhone otključava - to je dovoljno specifično da se zna na šta se misli.

Sad će još ispasti da sam nekakav jezički čistunac ali korišćenje engleskih reči neće nas učiniti nimalo modernijim i cool...

*Jailbreaking — the practice of unlocking a phone (and particularly an iPhone) so it can be used on another network and/or run other applications)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!