Originally posted by blenta
edit:
modem je huawey echolife hg520s
na nekom nerdy forumu nasao drugacije resenje
te umesto port forwarda
u modemu stiklirao koriscenje i jos neku opciju za Upnp
i u torrentu stavio enable upnp mapping
i sad mi pokazuje da zeleno svetlo kao da on sam otvara portove koji mu trebaju
sta jos treba/mogu da uradim da maximizujem torrent output
Forwarding je po meni ipak bolji.
ODČEKIRAJ uPnP port mapping
otvori bilo koji browser i kucaj 192.168.1.1
ubaci nick i šifru (nick je admin, ako ne znaš šifru, zovi telekomovu tehničku podršku, daće ti je; mislim, pod uslovom da koristiš telekomov ADSL lol)
Klikći: Basic -> NAT -> Virtual Server
Pogledaj koja ti je Local IP adress i prepravi ako se podudara sa unosom u Configuratoru. Izaberi Start i End port (u suštini može bilo koji, ja recimo koristim 3418), Protocol mora biti postavljen na ALL. Klikni na Submit i sačekaj da se sačuvaju podešavanja.
Otvori torent klijent koji god da koristiš i unesi isti port koji si upisao u konfigurator (u mom slučaju, dakle, 3418) i ne dozvoli programu da sam promeni port nasumično svaki put kada pokreneš program.
Dodatna napomena, ako se recimo usled nestanka struje ruter isključi ili ga sam restartuješ zbog problema sa konekcijom između rutera i PCa, Local IP adresa će ti se najverovatnije promeniti, i port će opet biti "zatvoren" tj. neće biti forwardovan... Jednostavno opet uđeš u Configurator u browseru i promeni unos Local IP, pa opet submit...
Takođe, radi sigurnosti, ako te browser da li da sačuva šifru, obavezno NE ili Never for this site ili šta god... zapiši negde na papirčić ili zapamti
edit - da, lol, pograšno sam pročitao taj tvoj post i ispisao uputstvo, pa sam tek onda video šta si zapravo pitao lol, nema veze, nek stoji ako još nekome zatreba xD
Kada dodaš i pokreneš torent, uvek možeš desnim klikom da mu dodaš High bandwidth allocation, koristi ga u slućaju da ostavljaš nešto da se skida preko noći ili ako nećeš da koristiš internet uopšte, osim da u tom periodu skidaš torent.