Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By str00ja
Oduvek me zezase doticni fajlovi - smucilo mi se. Inace pustam sve video fajlove preko gom plejera i uvek mi je za sve bio fenomenalan. Medjutim kada su u pitanju ovi sa ekstenzijom mkv, slika je konstantno usporena, a zvuk ide normalno, sa povremenim bagovanjima.

Probah da pustim u drugim media i dvx playerima, i kao bolje je, mada u pocetku bude normalna situacija, da bi na malo posle opet doslo do nesinhronizacije, bagovanja i zamrzavanja sto slike sto zvuka. A sve to me nervira jer mi se izuzetno dopada kvalitet ovih klipova.

Nadjoh na netu neki hvaljeni Matroska Codec Pack bas za ove fajlove, instalirah, ali nista se nije promenilo... Jel ima neki drugi kodek koji bi mi pomogao ili neko podesavanje koje mozda treba promeniti?
Korisnikov avatar
By horus.
verovatno ti je sistem zreo za reinstalaciju... ili nemas dovoljno ram memorije za blu ray... (kontam da se radi o blu ray-u, jer je mkv format :shrug: )...
u svakom slucaju, skini neki player bas namenski za mkv i probaj sa njim... ako ni to ne uspe, rusi sistem... :balerina:
Korisnikov avatar
By Kiborg
bitan podatak je ovde koju konfiguraciju imaš, tj.

procesor
ram
grafika

i koja je rezolucija u fajlovima koji prave probleme

inače, nađi negde coreAVC kodeke, instaliraj njih i podesi KMPlayer da ih koristi za h.264 i AVC fajlove.
ako ti ovo zvuči komplikovano, skini VLC player, pa vidi sa njim
Korisnikov avatar
By Stripi
a da probaš vlc media player?
Ja sam sa njim uvijek bio zadovoljan a čak nema instalirane nikake codece.
By str00ja
Da, procesor mi je Intel Core2Duo T8100 2.1 GHz,
3GB rama i GeForce 8600M GT 512 MB graficka. I Vista je u pitanju.

Mnoge zahtevne igrice pokretah i picile bez problema, dvd-evi mi savrseno teku, ne znam dal je nekoliko puta ukupno secnulo nesto ovako, ali ovi mkv ubijaju... Ne znam dal je faktor sto mi je generalno pretrpan komp i memorije na hardu ostalo malo.
Ajd probacu VLC i KM plejere, pa javljam. Videh po netu da ljudi muku muce s mkv fajlovima cesto.
By str00ja
A konkretan fajl koji mi sad pravi problem ima 6.5GB i rezoluciju 1280 x 720.
Korisnikov avatar
By andjela
,mkv je samo kontejner on ne moze biti problem

problem je codec, to je neki hd video znaci najverovatnije je x264
koliki je bitrate tog filma? 720p od 6.5GB je dosta kvalitetan snimak, znaci malo veci bitrate
mislim da je tu problem i ta graficka kartica koja je dosta matora (ne bi trebalo), kao i sama vista. koje drajvere (verzija) za graficku imas?
probaj da stavis core avc codec ili samo ffdshow i media player classic home cinema
By polarlicht4.1
Originally posted by andjela

media player classic home cinema
Već sam viđao da na jednom invite-only torrent tracker-u preporučuju ovo za HD filmove. Nisam se nešto posebno detaljno tim bavio jer me nije briga ali eto mogućeg rešenja za problem.
Korisnikov avatar
By CareBear
Jos jedna preporuka je Media Player Classic HomeCinema bez ikakvih kodeka (novije verzije imaju dekodere za sve popularnije kodeke). Njegov interni dekoder je dobar, a ima podrsku za hardverski dekoding videa kroz grafiku. Probaj da ispratis ovaj tutorial i da iskoristis i graficku. Pretpostavljam da imas instalirane drivere i to neke stabilne, cim se igras bez problema.

Procesor bi trebalo da bude sasvim dovoljan da i bez graficke dekodira i 1080p u dobrom kvalitetu, ali probaj da vidis koje ti je zauzece za vreme reprodukcije. Instaliraj drivere za chipset ako nisi, pa javi kako sve sljaka.
By str00ja
@ andjela bitrate fajla je 2,92 Mbps, a verzija drajvera je 7.15.11.5680 (iz 2007., noviju mi ne prijavljuje :nezna: )

Elem, instalirah i probah preko VLC plejera i ovog Media Classic Home Cinema, radi super na oba, s tim sto je ovaj drugi, sa ffdshow-om i avc codec-om, koji takodje skinuh, najbolja kombinacija u svakom slucaju sto se tice kvaliteta, posebno sto je ocigledno u pitanju HD. Moj voljeni GOM plejer je ovde zakazao i izgleda da je problem bio pretezno oko njega :(

@ CareBear dobar je ovaj tutorial, samo jos da se snadjem u njemu, posebno ako ce da mi bolje iskoristi graficku :)

Mada i dalje je nekad znalo sa svim ovim sto rekoste, i ja probao, da zabaguje na momente, ali cini mi se da je to bilo do trenutne opterecensoti masine. Jer inace ako normalno pustim na kompu samo ovaj snimak, u AC3 filter configuration se vidi da se CPU vrti oko 0-1-2% procenata konstantno, ali u to se ne razumem, sem sto mi zvuci razumno malo :P

Ljudi, hvala vam puno svima ponaosob :) I sve pohvale za Media Player Classic Home Cinema, sjajan je :)
Korisnikov avatar
By CareBear
Kombinacija ffdshow i CoreAVC je previse, koristis samo jedan za dekoding videa. Inace je ffdshow, poslednji put kad sam ga koristio (davno) bio vrlo nezahvalan za dekodihg HDa, previse trosi reurse procesora. Inace tih par procenata koji dobijas od AC3 filtra zauzece za dekoding audia, za ukupno zauzece pogledaj Task Manager. Ne bi trebalo da zauzece ide preko 80ak % jer to ipak nije preveliki bitrate. Inace, ne bi trebalo da steka video vise osim ako nije u fullscreen, pa pomeras prozor ili se desava nesto u pozadini.

Probaj da iskljucis ffdshow u MPC tako sto ces da odes u View > Options (ili pritisnes O), pa onda kliknes na External filters, kliknes na ffdshow, pa za desne strane odaberes block. Isto tako i za CoreAVC. Trebalo bi tako da ide, nemam ih instalirane uopste. To bi trebalo da prebaci na interni dekoder MPCa. Videces da si uspeo tako sto pustis video, pa kliknes desni klik na video > Filters i trebalo bi da ti se u listi pojavi MPC Video Decoder.

Ako uspes da pokrenes DXVA - decoding preko grafike, premotavanje ce da ti ide sporije, ali zauzece onda ide 10-30%.

Edit: za drivere za grafiku treba da ti pomogne Andjela ili neko ko se igra vise, posto sam siguran da postoje noviji.
Ove nadjoh na brzinu na nV siteu: http://www.nvidia.com/object/win7_winvi ... _whql.html
By str00ja
A cek, znaci meni filteri poput ffdshow-a i coreAVC-a uz plejer kao sto je Media Classic Homecinema - zapravo odmazu?
Hvala na prosvetljenju za CPU na task menadzeru (jos se ja cudim kako samo 1% xD) - vidim sad, znaci u principu varira 40-60%, retko predje 60, kontam da je to u redu. (mada ne mogu da vidim kad je bas bas fullscreen video, ovo je kad je pusten u onako velikom prozoru).

A ovde se gubim oko filtera: kada idem desni klik > filters, imam tu ponudjene i AC3 i ffdshow (i nisu mi iskljucena ova dva), ali kad idem na view > options > external filters, ta lista mi je skroz prazna, znaci nijednog nema, imam samo opciju da dodam neki od gomile njih... :neznam: :alikako: ?
Korisnikov avatar
By Galadriel
meni to nije htelo sa starim kompom isto
verovatno slabija graficka, slab procesor malo memorije

ipak i sa tim slabim sam mogla da gledam mkv sa zoom playerom
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!