Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

naime, kao sto se vec spekuliralo, bugarski Bulsatcom usao je i na trziste Srbije pod imenom Polaris. sto cemo reci, srbija ce, pored domaceg total-tva i rumunjskog digija dobiti i trecu sat-tv platformu.

ponuda kanala za sada nije u potpunosti poznata, spekulira se na ostale kanale koji su dostupni na poziciji 39e, gdje maticna tvrtka vec ima svoju platformu, a da total-tv nema nad njima ekskluzivu (kao sto je to slucaj kod npr viasatovih kanala).

cijena, poznavajuci bulsatcom, bi mogla biti podosta popularna (npr., u bugarskoj su cijene 4,4 eur, 6,4 eur, 8 eur, 16 eur, ovisno o izabranom paketu), a ako ce slijediti ponudu matične firme možemo možda očekivati i ponudu HD kanala (NGC, Eurosport HD, Discovery i History Channel mozda).

u svakom slučaju, konkurencija je dobrodošla :D
Korisnikov avatar
By Burak
Koristim Total i zadovoljan sam njime, ali zdrava konkurencija je uvijek dobrodošla.
Korisnikov avatar
By andjela
ima li HD kanala sada kod nekog provajdera?
Korisnikov avatar
By 2kune
Zar Polaris nije SLBM zločinačkog NATO pakta? :shok:
Korisnikov avatar
By erkondisn
@Andjela,

koliko znam za sada ne... i Digi TV i Total TV su vec duze vrijeme najavljivali HD kanale, ali za sada još ništa od toga. Total TV je spriječen zbog trenutnog nedostatka kapaciteta na poziciji 16E, DigiTV također na 1W...
sto se tice kabelskih i IPTV platformi, koliko mi je poznato, u srbiji isto još nije započelo, ali pretpostavljam da će telekom među prvima krenuti s HD-om.
Korisnikov avatar
By deran
ja se smeo zakleti da je digi mađarski...:kesa:
Korisnikov avatar
By erkondisn
http://www.polarismedia.rs/

evo lansiran je i sajt, nazalost, jos nije popunjen kako treba, ali cijene su zanimljive... kao sto sam i mislio, nesto izmedju totala i digija...

ne znam sto se tice ponude kanala, sbb cini mi se i dalje ima ekskluzivu na viasatove explorer i history...

jos nema detalja oko HD-a, a ako ga ponude bit ce rijec o Discoveryu HD, Eurosport HD, National Geographic HD te pay filmski kanal u HD-u Film Plus :)
Korisnikov avatar
By erkondisn
za to ces morati pisati Dragani u pozarevac :awesome:
By fazza
Gde li sam chitao da Total planira i PPV kanale? Mogu da planiraju shta hoce, na 16E vishe nema mesta igla da se baci. :) ) Od kad je crklo ono gov*o od Eutelsata W2 na pojedinim transponderima skache BER k'o blesav. Problematichan mi je transponder gde je MTV Adria, a kod tebe @Erkondishn?
Korisnikov avatar
By erkondisn
pa, iz pouzdanih izvora, do jeseni ili oko jeseni krecu i s PPV, a navodno i HD-om.

er... ja bas i nemam 16e pa ne znam :)
Korisnikov avatar
By horus.
Polaris protiv Total TV i Digi TV
Polaris - konkurencija Digi TV-u i Total TV-u u Srbiji?
Autor teksta: mPortal, prije 2 dana u 17:53

Digitalne satelitske pay tv platforme u Srbiji Digi TV i Total TV uskoro bi mogle dobiti konkurenciju koja će svoju programsku ponudu emitirati s pozicije 39° istočno, odnosno posredstvom satelita Hellas Sat 2. Naime, na toj orbitalnoj poziciji pojavio se novi digitalni multipleks sa nekoliko kanala iz Srbije uključujući kanale javnu radio televizije RTS 1 i RTS 2.

ImageParametri ovog multipleksa su: frekvencija 11.102 GHz V, Symbol Rate 15000, FEC 2/3, a kodiranje je relativno nepoznati Bulcrypt (gdjegod poznat i pod imenom DeltaCom).

Trenutno aktivni kanali na ovim parametrima su:

RTS 1
RTS 2
TV Arena Sport 1
TV Arena Sport 2
TV Arena Sport 3

a osim njih prisutna je i identifikacija kanala FOX TV Srbija, B92 i AXN. Neslužbeno saznajemo da će na ovoj frekvenciji ubrzo krenuti još neki kanali iz Srbije uključujući i još jednu televiziju sa nacionalnom koncesijom, a to je TV AVALA. Također, do kraja ovog mjeseca ovom multipleksu trebao bi se pridružiti i TV Arena Sport 4, kada krene s emitiranjem programa.

Špekulira se da iza cijelog projekta zapravo stoji bugarska platforma Bulsatcom koja je prije nekog vremena izrazila želju da proširi svoje poslovanje i na susjednu Srbiju. Teoriju da iza providera "Polaris" stoji Bulsatcom podržava činjenica da je transponder smješten na istom satelitu gdje emitira i BulsatCom, potom da koristi isto kodiranje kao i sam Bulsatcom (BulCrypt), a kao šlag na kraju je ime "Polaris" pod kojim emitiraju i kanali TV Arena Sport 1,2 i 3 na transponderima bugarske platforme.

Kodiranje Bulcrypt otvorit će mnoge mogućnosti novoj platformi pošto na istoj orbitalnoj poziciji emitiraju još dvije platforme koje su također kodirane u tom sistemu. To su kao što smo već zaključili - bugarski BulsatCom ali i rumunjska platforma Dolce koja je u vlasništvu RomTelecoma te je ujedno najbrže rastuća DTH platforma u toj zemlji.

Stoga proučili smo ponudu obaju platformi i pogledali koji kanali bi mogli biti dijeljeni sa novom srpskom platformom:

Bulsatcom:

MGM Channel (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
HBO (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
HBO Comedy (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
Discovery Channel (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
Cartoon Network
TCM
Fashion TV Europe
Nat Geo Wild Europe (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
Hustler TV
Zone Club
Boomerang
Balkanika Music TV
DM Sat
CNN International
Private Spice
Discovery Science Channel
Discovery World
Discovery Travel + Living (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
VH1 Europe
National Geographic Channel (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
Animal Planet (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
Cinemax (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
Eurosport (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
Eurosport 2 Bundesliga (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)

Dolce:

Cinemax 2 (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
VH1 classic Europe
E! Entertainment TV (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)
Travel Channel (kanal je dostupan i na srpskom jeziku)

Iz priloženog možemo vidjeti da se radi o izuzetno velikom potencijalu uz minimalni trošak. Naime, dovoljno je da postojeće platforme samo isključe nalijepljene bugarske / rumunjske titlove i omoguće izbor DVB titlova na bugarskom/rumunjskom i srpskom jeziku. Ipak, glavno pitanje koje se postavlja je hoće li nova platforma ubaciti i "Adria" verzije kanala kao što su FOX Life i FOX Crime te hoće li imati pravo reemitiranja kanala poput Viasat Explorer, Viasat History i TV1000 Balkan koji su također u ponudi Bulsatcoma.

U svakom slučaju, konkurencija će biti dobro došla jer će potaknuti postojeće platforme da dodatno obogate svoju programsku ponudu sa novim, atraktivnim tv kanalima.

(mPortal.com.hr)
By fazza
Originally posted by erkondisn

pa, iz pouzdanih izvora, do jeseni ili oko jeseni krecu i s PPV, a navodno i HD-om.

er... ja bas i nemam 16e pa ne znam :)
Problematichan je samo jedan transponder, jer je na ivici prijema, chak i kod mene sa 1,30 antenom. Dodushe, ni LNB-ove nisam menjao ne znam koliko godina, a mislim da sam za 16E stavio jedan od 0,3 dB poshto je i pre bilo problema sa prijemom. Moracu ove godine sve da ih zamenim nekim sa manjim shumom.

Total nece moci da shiri ponudu kanala sve dok se krajem godine ne ugnjezdi novi Eutelsat na 16E. Ionako im vec korisnici pizde shto ne mogu da gledaju 15ak kanala zbog losheg signala. :)
Korisnikov avatar
By erkondisn
antena ti je 1,3 :qqlele: , inace koliko vidim nije da ljudi imaju takvih problema.
pa to bi trebao loviti ko ludo...

mozebit da je lnb sjeban. sada su ti vise manje svi ok, pa neces pogrijesiti pri odabiru...
By fazza
Shto se chudish, shto veci to bolji! :lol:

LM, kad sam kupio prvi sat komplet, tamo negde...krajem '97 ako se ne varam, nije ni bilo manjih tanjira, samo su valjali ove od 1,30. U to vreme je najproblematichnija bila frekvencija gde se emitovao analogni CNN, tako da su svi uzimali vece antene.

LNB je svakako losh, ne samo taj nego i ostala dva, jer su stari vishe od deset godina. Ovaj koji hvata 16E je neshto noviji, kupio sam ga pre jedno 5-6 godina, al' sad ne mogu da se setim koliki mu je shum. Njega sam stavio na 16E poshto ima manji shum od ona dva koji su za Astru i HB, tamo su chini mi se oni od 0,6 dB, i naravno nema problema sa signalom.

Ovde u BG i nema shta da se bira, svi prodaju jedno isto, a izbor satelitske opreme je jeziv, nema bukvalno nishta da se kupi. :( I ono shto se nadje je nekvalitetno, da ne pricham o tome da nigde ne mozhe da se kupi multiholder ili neka kvalitetnija DiseqC sklopka. Vidim da je u HR mnogo bolja situacija shto se opreme tiche...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!