- 22 Mar 2012, 23:45
za mene je svaki uređaj, od frižidera preko laptopa pa do mobitela, samo jedna mašina od koje očekujem da radi ono što je proizvođač/prodavac rekao da radi. dakle, od frižidera očekujem da hladi hranu, od mašine za brijanje da šiša dlake, od mobitela da prima i salje sms-ove, te da se s njime moze nazvati neki drugi mobitel i pricati s osobom u cijem je posjedu. nemam ime ili nadimak za bilo koji od uredjaja koje posjedujem, nisam posebno obracao paznju na marku kada sam ga kupovao (pa da imam, stajaznam, samo logitech tipkovnicu, zvucnike, mis i sl) i jedina emocija koju kod mene izazivaju ti uredjaji je ljutnja, kad ne rade kako treba.
s druge stane, primijetio sam da se mnogi ljudi snazno identificiraju sa svojim iphoneom ili laptopom, da su recimo jako ponosni jer su korisnici maca, a ne PC-ja i tak to. da ne govorim o onim degutantnim izljevima cmizdrenja zbog smrti jednog odvratnog kapitalistickog pizdeka jobsa ili, jos gore, cekanje u redu preko noci da bi se medju prvima doslo do neke male mašine.
ok, konzumerizam je odavno podivljao, ali ipak... zar su ljudi postali toliko prazni da su za nove bogove izabrali neke svjetlucave uređajčiće?

s druge stane, primijetio sam da se mnogi ljudi snazno identificiraju sa svojim iphoneom ili laptopom, da su recimo jako ponosni jer su korisnici maca, a ne PC-ja i tak to. da ne govorim o onim degutantnim izljevima cmizdrenja zbog smrti jednog odvratnog kapitalistickog pizdeka jobsa ili, jos gore, cekanje u redu preko noci da bi se medju prvima doslo do neke male mašine.
ok, konzumerizam je odavno podivljao, ali ipak... zar su ljudi postali toliko prazni da su za nove bogove izabrali neke svjetlucave uređajčiće?