Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
za mene je svaki uređaj, od frižidera preko laptopa pa do mobitela, samo jedna mašina od koje očekujem da radi ono što je proizvođač/prodavac rekao da radi. dakle, od frižidera očekujem da hladi hranu, od mašine za brijanje da šiša dlake, od mobitela da prima i salje sms-ove, te da se s njime moze nazvati neki drugi mobitel i pricati s osobom u cijem je posjedu. nemam ime ili nadimak za bilo koji od uredjaja koje posjedujem, nisam posebno obracao paznju na marku kada sam ga kupovao (pa da imam, stajaznam, samo logitech tipkovnicu, zvucnike, mis i sl) i jedina emocija koju kod mene izazivaju ti uredjaji je ljutnja, kad ne rade kako treba.

s druge stane, primijetio sam da se mnogi ljudi snazno identificiraju sa svojim iphoneom ili laptopom, da su recimo jako ponosni jer su korisnici maca, a ne PC-ja i tak to. da ne govorim o onim degutantnim izljevima cmizdrenja zbog smrti jednog odvratnog kapitalistickog pizdeka jobsa ili, jos gore, cekanje u redu preko noci da bi se medju prvima doslo do neke male mašine.
ok, konzumerizam je odavno podivljao, ali ipak... zar su ljudi postali toliko prazni da su za nove bogove izabrali neke svjetlucave uređajčiće?

:rafal:
Korisnikov avatar
By Delete
Otka sam svesna da ljudi uglavnom ne mogu ispuniti moja ocekivanja, ali kad kupim neki predmet, u njega ulozim novac, vreme, trud i energiju da ga dodatno prilagodim svojim potrebama, a za uzvrat dobijem bas ono sto ocekujem i nikad me ne izneveri u odsudnim trenucima, onda bi bilo nehumano da u tom odnosu izostavim emocije.
Korisnikov avatar
By Mars
Ima ih bukvalno koji zive po tome "there4 I am". I nije mi jasno...pokusavao sam neki metodama, nekim majeutikama da izvucem od njih...zasto je toliko vazno imati taj uredjaj DANAS, imati ga pre SVIH.

Gledajuci ljude iz mog okruzenja, apsolutno sam sklon objasnjenju da je to jasan znak duhovnog siromastva.

Zanimljivo, nasi ljudi su pokazali pre neki dan iznenadjujuce mnogo razumevanja za to (sajt B92, tekst o izlasku iPad3 i svim onim kampovanjima ispred prodavnica). Jedno 8/10 ljudi tamo je bilo stava - blago njima kada im je u zivotu stalo do toga, eh sta bih ja dao da sam na njihovom mestu. 2/10 se krstilo i cudilo.

Od telefona ne ocekujem da samo prima i salje pozive i SMS-ove.
By Shoplifter
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364743#p2364743]Delete napisao:[/url]Otka sam svesna da ljudi uglavnom ne mogu ispuniti moja ocekivanja, ali kad kupim neki predmet, u njega ulozim novac, vreme, trud i energiju da ga dodatno prilagodim svojim potrebama, a za uzvrat dobijem bas ono sto ocekujem i nikad me ne izneveri u odsudnim trenucima, onda bi bilo nehumano da u tom odnosu izostavim emocije.

Ovo zvuči kao da predlažeš fetišizaciju jednog predmeta kao zamenu za međuljudske odnose. Nadam se da sam pogrešno razumeo jer bih rekao da je to upravo the sick part.

Sent from my Samsung Galaxy R :-P
Korisnikov avatar
By erkondisn
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364672#p2364672]Popeye napisao:[/url]jedina emocija koju kod mene izazivaju ti uredjaji je ljutnja, kad ne rade kako treba.
ili kad ga ne znas koristiti kako treba :lol:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364672#p2364672]Popeye napisao:[/url]zar su ljudi postali toliko prazni da su za nove bogove izabrali neke svjetlucave uređajčiće?
ljudi su oduvijek bili prazni, ne postaje se to tek tako. samo sto se to u vremenima konzumeristickog kapitalizma najjace manifestira. biti prazan je njihov izbor te su za to sami oni krivi :D
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Strašno, kad god upoznam nekog amerikanca, prilikom razmene kontakata ili nekog dogovora pitanje nije - Možeš li preko telefona da vidiš mail ili Poslaću ti fajl preko fona, hoćeš moći da pogledaš..
Nego - K, ill send it to u, u have a BB or iPhone? Tačka.
Nekako je to.. stvar.. podrazumevanja, kao što se podrazumeva da u kući imaš kašiku..

A što se tiče toga "there4 i am".. mislim da nije toliko to u pitanju. Po meni je to sastavna komponenta materijalističkog potrošačkog društva - must have those shoes, must have that sofa, must have that car, must have that gadget... a kao i za sve stvari, neki od nas se više vežu, neki manje.. Poznavao sam devojku koja je tepala svom muzičkom stubu (u vreme kada je mini linija, ili taj muzički stub bio ultimate tech) tako da.. nja.
By Kragi
Meni je sve to vise nekako infantilno.
I sam sam it-ovac i volim nove tehnologije ali istovremeno ne robujem potrebom da imam sve sto je moderno i trendi. Sa druge strane trudim se da svoj zivot ucinim sto jednostavnijim te mi multifunkcionalnost znaci, ali do odredjene mere. Npr. nisam jedan od onih koji ce imati i kamkorder i fotoaparat kad danas svaki malo bolji ima mogucnost snimanja videa u hd-u.
Nisam ni neko ko ce koristiti dvd/blue ray/multimedia playere ako na jednom led tv-u mogu da imam usb ulaz i pustam sve formate.
Sto se brendova tice, imam neke favorite u koje imam poverenja sto zbog kvaliteta sto zbog dizajna ali uvek kupujem 'srednju' klasu i nisam spreman da dam vece pare za neki novitet.

Konkretno telefon mi sluzi za pozive, sms, mp3 uz slusalice i surfovanje sometimes ali ... opet ne najskuplji, ne sa monitorom od 4 inca pa da ga nosim u rancu :drama: , ne sa gomilom bespotrebnih aplikacija koje nikada ne koristim, ne da bi drugi 'videli' sta imam i tome sl. Pre dve godine sam, recimo, uzeo Omniu HD a onda posle dva meseca skontao da mi windows mobile u office ne trebaju na mobu kao ni internet explorer :smeh: ( kreten! ) a onda sam isti telefon, iz revolta, poklonio osmogodisnjoj sestri kojoj se dopala ideja da prstom crta po monitoru (iako sam mogao da ga prodam za solidne pare).
Nije to za mene :D

Primecujem da sto sam stariji sve manje paznje obracam na to kakav mob imam, zato i pomenuh infantilnost na pocetku.
Moguce je i da 'nepristupacnost' cini neke brendove/modele opste pozeljnim.
By Kragi
Treba da krenem na put za pola sata pa sam dekoncentrisan i vec tamo.
Zavrsih :D
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Cudno je da svi o konsumerizmu pricaju kao da je to nova pojava. Postojala je i pre 100 godina ali je dosla u prvi plan pod uticajem medija. Na Balkanu je danas, kao i pre 50 godina, vaznije imati dobar auto nego krov nad glavom. Ljudi zive u nevidjenim vukojebinama koje prokisnjavaju ali zato voze mercedesa. Onda ukapiram da svi mi, u manjoj ili vecoj meri, robujemo necemu. Nije samo tehnologija u pitanju vec generalna potreba da se istaknemo. Hteli to da priznamo ili ne, stalo nam je do tudjeg misljenja. Neko misli da ce u tudjim ocima biti cool ako ima najnoviji gadget a na drugoj strani imamo ljude koji misle da su face ako u busu izbodu nekoga nozem. Ono prvo ipak nema negativne posledice po druge ljude a ipak smo skloni da to osudjujemo. Ako ja sebi dozvolim da nekoga osudjujem sto mora prvi da ima novi iPhone onda bas ne bih imao prava da budem uzasnut sto mene neko osudjuje zato sto sam peder. Da, ovo je uzasna generalizacija ali se ipak svodi na jedno te isto. Ako ja imam pravo da volim koga hocu zasto je onda bolesno da neko glorifikuje Stiva Dzobsa? Bolje i njega nego nekog tamo nazarecanina.
By alexandermagic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364672#p2364672]Popeye napisao:[/url]za mene je svaki uređaj, od frižidera preko laptopa pa do mobitela, samo jedna mašina od koje očekujem da radi ono što je proizvođač/prodavac rekao da radi. dakle, od frižidera očekujem da hladi hranu, od mašine za brijanje da šiša dlake, od mobitela da prima i salje sms-ove, te da se s njime moze nazvati neki drugi mobitel i pricati s osobom u cijem je posjedu.

:lol: , ovo si super sročio i slažem se sa tobom.

No mada se slažem, to ne znači da ne želim i da ne posEdujem određene "hoh" uređaje, bilo zbog toga što se meni eto baš taj vizualno dopao, bilo da će posEdovanje toga nekoj osobi iskopati nerve, jer bi i ona htEla to isto, ali joj se ne može. A ja volim da nerviram ljude, po svaku cEnu.

Ne dajem im imena, jer predmet je predmet, a stvari po defaultu čuvam, tako da mi se ne dešavaju padovi/lomovi/kvarovi istih i mogle bi mi trajati vEčno. Kad mi dosade, ili ih bacim ili, češće, poklonim. :hvala:

(Iznimka je jedan prastari model Siemens telefona, kojeg čuvam u jednoj lEpoj kutiji i čuvat ću ga dok sam živ. Emotivno neprocEnjiva uspomena. :) )
Korisnikov avatar
By Dominion
ne znam ali smatram da je ovo bila kompletna idiotarija kad je jobs umro

Slika

sektashi! jos cekam kada ce svi da izvrshe samoubistvo tvrdeci da ce ih jobs pokupiti u repu komete....
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nisam zaljubljenik u tehnologiju, mada je smatram fascinantnom i češće korisnom nego besmislenom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!