Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

... je najveći srbin 20. veka, kaže mladen obradović. :srba:

Slika

jel se on to reinkarnirao u amfilohija? ^^

informirao sam se o liku i djelu dotičnog sveca, i nije mi baš jasno zbog čega je on all that great. zapravo mi izgleda kao ljiga u stilu stepinca, reakcionarni pizdek najgore vrste.

"A ti, Srbine, šta misliš, dve zaraze spopale su tvoju krv - izrailjska i evropska". "Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi, koji su Hrista raspeli: i demokratiju, i štrajkove, i socijalizam, i ateizam, i toleranciju svih vera, i pacifizam, i sveopštu revoluciju, i kapitalizam, i komunizam. Sve su to izumi Židova, odnosno oca njihova đavola".

"Univerzitetska Evropa je istucala svoga Boga u stupi i razbila u bezbrojne atome, protone i elektrone od kojih se jedva noge mogu očistiti. Da li ste sa Evropom ili svojim narodom? Ako kažete da ste sa Evropom onda se brzo lečite da ne bi zarazili svoj narod..."

"Revnost za čistoćom postala je manijom za čistoćom. No nažalost, i ovde je Čivutin umešan... Vodovod, vodovod, vodovod. Kupatila, kupatila, kupatila! Čistoće, čistoće, čistoće! I svi klonuše od umora perući se i čisteći se spolja..."

Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi, koji su Hrista razapeli: i demokratiju, i štrajkove, i socijalizam, i ateizam, i toleranciju svih vera, i pacifizam i sveopštu revoluciju, i kapitalizam i komunizam. Sve su to izumi Židova, odnosno oca njihova đavola. I to je sve u nameri da Hrista ponize, da Hrista ponište, i da na presto Hristov stave svog jevrejskog mesiju, ne znajući ni dan danas da je to sam Satana, koji je otac njihov i koji ih je zauzdao svojom uzdom i bičeva ih svojim bičem... Ali je za čuđenje, da su se Evropejci, kršteni i miropomazani, potpuno predali Židovima tako da židovskom glavom misle, židovske programe primaju, židovsko hristoborstvo usvajaju, židovske laži kao istine primaju, židovska gesla kao svoja primaju, po židovskom putu hode i židovskim ciljevima služe... Ali najvažnije je kako je hrišćanska Evropa postala sluškinja Židova i kako je otpala od Oca svetlosti i priznala đavola za svoga Oca u svima mislima i delima svojim..

zasto je taj covjek proglasen svetim? :saint:
By Ulix
Verovatno i zao i lud.

A proglašen je svecem zato što je u istoj ideološkoj ravni kao i SPC danas.
Korisnikov avatar
By Mars
Lele lele koji antisemitizam.

Užas.

Ja dobih nekad od nekog neku njegovu knjigu...misli tako njegove. I to nije bilo uopšte loše, ni naznaka neke zatucanosti počev od tih zAla, europskih i židovskih...pa do promovisanja neodržavanja lične higijene, ništa od toga...vrlo lepo je bilo, kao Dučića da čitaš.

Kad ono, vidi...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Uvek mi je bilo zanimljivo koliko Hrvati prate sve šta se događa u Srbiji. Mi znamo o svakodnevnim hrvatskim događanjima koliko i o novozelandskim.
Korisnikov avatar
By Galadriel
koji barni? :) ovo je i 2kune radio stalno, smejala sam se uvek. bash je znao duhovito da bocne :D
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2352802#p2352802]Galadriel napisao:[/url]Uvek mi je bilo zanimljivo koliko Hrvati prate sve šta se događa u Srbiji. Mi znamo o svakodnevnim hrvatskim događanjima koliko i o novozelandskim.
neznanjem do pobjede. :kingkong: doduse, super mi je sto sam ja - hrvati. :lol:

inace, smatram da je skroz ok znati sto se dogadja drugdje u svijetu, pa i na novom zelandu, a kako tek ne u susjednim drzavama. nezainteresiranost za svijet u kojem zivimo je znam provincijalizma.
i da, hrvati generalno pojma nemaju sta se dogadja u srbiji, zato sto su skoro pa jednaki provincijalci kao srbi. to nije nesto cime se treba hvaliti.
Korisnikov avatar
By Galadriel
ti si imun na nacionalizam. iako ti zbog toga sto sam napisala ne zvuci da sam i ja, jeste tako, i ne, nisi mi hrvati. :D

nisam zbog tebe ili uzorka sa foruma to napisala, vec zbog toga sto generalno primecujem, da pored animoziteta koji gaje hrvati i srbi jedni prema drugima, podjednakog, hrvati imaju potrebu stalno da budu bolji i ispred nas i zato prate sve sta se dogadja u srbiji, narocito provincijalci. nasi provincijalci ne bi culi sve ni da su vanzemaljci sleteli u hrvatsku koliko prate njihova desavanja. nije zanimljivo.
I must agree with Galadriel

Kad sam ja zivela godinu dana poslovno u Hrvatskoj nisam ni tada znala sta se desava tamo, niti me je zanimalo. Ali zato sam su me Hrvatske kolege obavestavale o svim zbivanjima u Srbiji. Opsednutost.

Sto se tice doticnog, nesto se kao kroz maglu secam njegovog imena (potpuno nebitan lik za moju egzistenciju), ali ovo sto sam procitala je najgori antisemitizam.
Ako bih se rukovodio svojom zlobom, jasno je što bih odgovorio. :D

No, ako (teškom mukom) ostavim po strani to što je bio pravoslavac, mogu reći da je imao interesantan životni put i ne bih ga okarakterizirao ni kao zlog ni kao poremećenog uma, samo možda preusko orjentiranog u jednom pravcu iliti ograničenog.

A to što je proglašen za sveca je nekako normalno, jer svi pripadnici nebeskog naroda su od samog rođenja predisponirani ka svetiteljstvu i ne bih se iznenadio da i korisnica tasa jednom bude proglašena za svetiteljku, osobito kad objavi onu knjigu koju piše. :awesome:
Korisnikov avatar
By acid drop
Više bi me čudilo da nije proglašen za sveca.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam čuo kao nešto da je bilo i onih koji ih nisu samo pljuvali nego hteli da ih potpuno istrebe.

Jel to istina?
Korisnikov avatar
By Laerem
Koji su uopce pravoslavni guidelines za proglasavanjem nekog svetim? :hmm:

Kod katolika je to citava zajebana birokracija, treba da napravis tri cuda, valjda duplo toliko svjedoka, desetljetna distanca or something, sluzbena istraga od kongregacije za ovo ili ono, papin pecat, svasta nesto.

Tako da mi ta vasa pravoslavna svetost djeluje malo made in taiwan.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
U pravoslavlju je da treba da se tokom zivota desavaju cuda oko tebe, da kad crknes da curi mirisljavi lub i da ti se telo ne raspada dugo, valjda.
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2353073#p2353073]Laerem napisao:[/url]Koji su uopce pravoslavni guidelines za proglasavanjem nekog svetim? :hmm:

Kod katolika je to citava zajebana birokracija, treba da napravis tri cuda, valjda duplo toliko svjedoka, desetljetna distanca or something, sluzbena istraga od kongregacije za ovo ili ono, papin pecat, svasta nesto.

Tako da mi ta vasa pravoslavna svetost djeluje malo made in taiwan.
polako se i katoličanstvo seli negde tamo... :lol:

...ene ga paja II je na korak od proglašenja za sveca,a skoro se pozdravio,
a on sam je proglasio najviše svetaca... :awesome:

prinče od devetnajs leta ili čegaveć-veronauk ti nije jača strana,el da... :wink:
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2353074#p2353074]Anhedonie napisao:[/url]U pravoslavlju je da treba da se tokom zivota desavaju cuda oko tebe, da kad crknes da curi mirisljavi lub i da ti se telo ne raspada dugo, valjda.
Pa deste ljudi :)
Pozdrav

Novi zavet govori o postovanju prema onima koji prenose rec Boziju.

Ко вас прима, Мене прима; а ко прима Мене, прима Онога који Ме је послао. (Матеј 10,40)
Ко вас слуша, Мене слуша, и ко се вас одриче, Мене се одриче; а ко се одриче Мене, одриче се Онога који је Мене послао. (Лука 10,16)

Svetost se ne odnosi na izabrane pojedince, na nju su svi pozvani po rodjenju.Oni koji su ziveli po Bozijoj volji, puni ljubavi, milosrdja, smirenosti...cinili cudesna dela i dobra.Takvi ljudi posle smrti ostaju netrulezni, a njihove mosti cak mirisu i silom Duha svetoga cudotvorne su.
Postoje takve mosti i obicnih ljudi.
Korisnikov avatar
By smaug
No they don't.

Regards,

smaug,
archaeologist
Korisnikov avatar
By smaug
barni011, ako ti kazes ond je sto posto tako. Nije da ne postoje nego ih jos niko nije (pro)nasao.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!