Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Svi pripadamo različitim grupama. Neko ide na hor, neko je navijač, neko vežba balet, neko praktikuje LGBT.
Znamo da grupa utiče na ponašanje pripadnika. Članovi grupe putem mehanizma instrumentalnog učenja ili učenja po modelu usvajaju neka ponašanja karakteristična za grupu koja su se npr. pokazala korisna itd.

Moje pitanje je da li postoje neka karakteristična PONAŠANJA koja su svojstvena većini LGBT ljudima?

Npr. stekla sam utisak da su pripadnici LGBT otvoreniji u svakodnevnoj međusobnoj komunikaciji po pitanju seksualnih tema. Znači, otvorena komunikacija o seksu kao karakteristično ponašanje.

Zašto ovo pitam? Da saznam da li postoje karakteristična ponašanja, koja su i da proverim da li imam neke stereotipe ili sam u pravu.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
I sama si primetila to najosnovnije, osecaj oslobodjenja kad se nadjemo medju "nashima" dovodi do vece otvorenosti u svakom smislu. Posle bude malo zeznuto kad se vidish sa svojim strejt drustvom i osecas se sputano jer njihove drustvene norme ti ne dozvoljavaju da pokrenes bilo koju temu. Mislim da mnogi pripadnici lgbt pod uticajem novostecene slobode pocnu da osecaju presiju od strane starog drustva i sve vise pocinju da se iskljucivo druze sa gay ljudima. Naravno, ovo je samo moja generalizacija stecena na osnovu druzenja sa ljudima sa ovog foruma i van njega koji su manje vishe autovani pa se mozda i ne odrazava na lgbt populaciju koja je josh uvek klozetirana. Ali cak ni oni ne mogu da poreknu taj osecaj slobode kad se nadju medju sebi slicnima.
Primetih i da su neki pripadnici LGBT u komunikaciji oštri, direktni, nabrijani što bi rekla braća Hrvati. Ovo objašnjavam sebi kao neki vid samozaštite, kao bodlje kod kaktusa jer se LGBT grupa hronično bori za svoja prava i stalno je u nekom gardu od nerazumevajuće okoline.

Trač ili istina?
Uticaj LGBT grupe na ponašanje LGBT pripadnika
ako si mislila ono sto pise onda citajuci forum mozes doci do odgovora kako se radjaju stereotipi i kako se kalupe pojedinci

sto se ovog pitanja tice
Moje pitanje je da li postoje neka karakteristična PONAŠANJA koja su svojstvena većini LGBT ljudima?

Tolerantnost bi recimo trebala da bude jedna od osobina ali nije uvek bas tako, ustvari retko je tako cak i unutar populacije a tvrdoglavost i qrcevitost su cesto jako izrazene kao i inat u smislu heterofobije i nepodnosenja svakoga tko nije ateista

Npr. stekla sam utisak da su pripadnici LGBT otvoreniji u svakodnevnoj međusobnoj komunikaciji po pitanju seksualnih tema. Znači, otvorena komunikacija o seksu kao karakteristično ponašanje.

ovo si dobro primetila ali mislim da to nije kada sagledamo sve osobine narocito pohvalno ustvari posle mnogih stvari za koje nasa populacija nema osecaja ispada da nas samo sex zanima i da samo o njemu znamo

ašto ovo pitam? Da saznam da li postoje karakteristična ponašanja, koja su i da proverim da li imam neke stereotipe ili sam u pravu.

misljenja sam da je i kod LGBT populacije isto kao kod svih drugih ljudi na ovom svetu
neko je podlozan uticaju pojedinca, sredine, udruzenja, stranke, grupi ljudi
a neko je jednostavno samo i jedino svoj i u svemu samosvojan po svaku cenu
da li je LGBT populacija povodljiva i ukalupljena ili ima samosvojnih medju nama ne bih da kazem, to prepustam pametnima medju nama :)
mogu samo da kazem za sebe da sam oduvek bila samosvojna

:kokice:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Istina je i to se vidi na ovom forumu. Pojedinci nisu cak ni nadrkani samo na one koji im ugrozavaju prava nego se ponekad pokache i sa pripadnicima LGBT, kao da je u pitanju takmicenje ko je tolerantniji peder. Ovo ponasanje je pogotovo prisutno medju pojedinim aktivistima koji politicku korektnost dovode do ekstrema i uopste ih ne interesuje sto neko mozda nije dovoljno edukovan vec odmah krenu u napad.
samozastita odnosno gard i razlog koji navodis nije opravdanje za takvo ponasanje
mene su na jednoj temi pozvali na hriscansko prastanje i slicne osobine i vrline
zar ne bi trebalo to pravilo da vazi i u situaciji koju pominjes
obzirom da je ugrozenost zivota ista ma kako doslo do nje, smatram da nas usud nije nista vredniji od bilo kakve druge nevolje covekove
@vila: ima i logika 'pricate gluposti i pizdarije, & it's not up to me to teach a german cow how to speak french'. ;)

no kad se vec generalizira, meni je u oci upalo to da se od onih koji su oslobodjeni autohomofobije i emancipirani ocekuje da jednu govna raznih LGBT idiota ispunjenih internaliziranom homofobijom, najglupljim i najgorim predrasudama u vezi homoseksualnosti, stavovima koji jasno zagovaraju neravnopravnost LGBT osoba, prozivanjem onih koji su aut kao sramote kojoj na celu pise da je peder itd. podrazumijevaju se razne privilegije za ormaruse, ciji je ormar nesto cemu se svi trebaju klanjati i ocekuje se da se laze u ime ocuvanja ormara.

naravno, nema razloga pokoriti se takvom utjecaju trule tolerancije.:)

trazenje tolerancije je izraz slabosti. trazenje prihvacanja je izraz snage.
By Glasnik
Nije LGBT populacija ništa drastično drugačija od većine po pitanju grupne dinamike, odnosa među svojim članovima, nivou svesti i sličnim stvarima.

Imaš strejtere koji preziru feminizirane gejeve, a imaš i 'str8 look' gejeve koji preziru feminizirane gejeve.

Ogromnoj većini strejt sveta nije jasno šta je to transseksualac ili transrodna osoba, isto kao što i većina gejeva, lezbi i biseks osoba ne zna da ti objasni šta je tu šta.

Zbog presije pod kojom se razvija i živi, dobar deo LGBT populacije reaguje isto onako kako reaguju i strejt ljudi kada imaju neki veliki problem u kući od malena, a nemaju nikog stručnog pored sebe da ih uputi u to kako bi trebalo da se izbori s time i ''izađe na pravi put'', pa se ljudi snalaze kako znaju i umeju, a to je često veća prepotentnost u komunikaciji sa drugima. Možda čak i sebičnost. Neki reaguju dodanim egzibicionizmom u svom ponašanju. To je sve, mislim, prirodna reakcija čoveka na okolinu koja ga ne razume.

Kada bude postalo u ''mejnstrim LGBT krugovima'' popularno i kul biti aut, tada će i stavovi po tom pitanju da vrše dodatni pritisak na ponašanje ljudi u ormaru da se autuju.

Naveo sam prvo što mi ovde palo napamet, al zaista ne mislim da postoje neke sad preterano karakteristične stavke koje bi mogle da se izvuku kao značajne. :D
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Nema "karakterističnih ponašanja". I ovo "praktikovanje LGBT" je baš nesrećno formulisano (petkom idem na hor, subotom na LGBT).

Jeste, LGBT se vrti oko seksa, i LGBT potkultura je prepuna priče o seksu. Nema ničeg lošeg u tome, mada je meni to uvek bilo odvratno (sad ide psihoanaliza...). Jednostavno gadim se opšteg vaćarenja, žvalavljenja, i svega ostalog što gej ljudi rade kad se nađu zajedno u Srbiji.

Što se tiče prihvatanja drugih osoba, nasilje i prostota je u Srbiji (i Hrvatskoj) način života, pa ne vidim zašto ne bi bila i među gej ljudima.
Ma da, zeznuto je naći odgovor na ovu dilemu. Kao što kažeš LGBT populacija je prilično heterogena. Zatim, teško je izdiferencirati da li je pojedinac stekao neki način ponašanja kroz odrastanje kao način adaptacije na okolinu ili je prihvatio takvo ponašanje kasnije pod uticajem grupe.
By Glasnik
Vilo, a jesi li ti neka psihološkinja pa te ovo interesuje ili čisto ovako pitaš? :D
By Glasnik
Tačno se vidi po načinu na koji postavljaš pitanja. :giggle:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ja mislim da je zajednicka znatizelja i otvorenost.

znatizelja, u smislu da LGBT osobe imaju "siri" spektar interesovanja. Ne moraju da budu zagrizeni za neku tematiku, ali ipak vole da budu informisani kako bi formirali svoje misljenje o temi.

Plasim se da ne generalizujem, ali moje misljenje je da se str8 osobe nekako bave iskljucivo stvarima koje su vezane za njihov zivot, njihovu buducnost, konkretnim stvarima (da ih tako nazovem), i mali je broj onih koji sebi "daju taj luksuz" da "trose vreme" na nesto sto im nece doneti neku "konkretnu korist".

Npr. poznajem dosta osoba LGBT populacije koji se bave (lupam) elektrotehnikom, pravom i drustvenim naukama kako bi zaradili za zivot, a dosta se interesuju za slikarstvo, muziku, arhitekturu, putovanja i koriste svaku priliku da se ispune i na tim poljima, dok je to kod str8 osoba u manjim dozama.

e da, sad navodeci ovaj primer, za LGBT osobe mislim da su estete.

I otvorenost, ne u smislu tolerancije, vec te spremnosti da sagledaju i pozitivne i negativne aspekte neke situacije, desanavnja, tematike.

ali, ne slazem se sa tim da je to usvojeno ponasanje, baby we were born this way :D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne vrti se samo LGBT potkultura oko sexa, već čitava kultura savremenog Zapada. Logično, potkultura je izrod dominantne, čak su i tzv. kontrakulture samo varijacija na temu.

Što se tiče tolerancije, nema to veze sa sexualnom orijentacijom, već sa ljudskom glupošću.
Postoje teme: "Moja stereotipna gay karakteristika" i "Moja anti- stereotipna gay karakteristika" (or something), pa kada se vec bavis naucnim proucavanjem onda ti ove, kao i mnoge druge sl. teme, stoje na raspolaganju za analiziranje :D

elem, ja na celu stvar gledam sa nesto vise optimizma.
civilizacija se menja, tako i LGBT. mozda smo jos uvek u praistorijskom dobu ljudskih prava i normalizacije razlika, a mozda ce pripadnici LGBT jednog dana izumreti (bukvalno) ili ce svi postati manje-vise biseksualni, tako da nece vise ni biti potrebe za daljim samodefinisanjem LGBT grupe i postavljanjem jasnih granice.

Ono sto danas postoji jesu stereotipi i klishei koji prvi izlaze na povrsinu.
Neki od nas ih ne odbacuju, vec rado prihvataju kao deo svog identiteta.
Ako postoji nesto stereotipno ili "tipicno" kod LGBT, ne znaci da ga treba izbegavati ili odmah odbaciti. Naprotiv, u nezaustavivom procesu ljudske evolucije treba uzivati u momentima onog sto smo sada i ovde postali :)

Ne slusaj Tasu, ona je pristrasna i zbog licnih trauma uzasno subjektivna i agresivna.
By Kragi
Karakteristicna ponasanja vecine pripadnika lgbt populacije?

vilo, jesi npr primetila da vecini kurac nije ispod 18 cm u duzini i 14 u obimu? :smeh:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2341893#p2341893]vila napisao:[/url]E da, podsetila si me na netolerantnost u komunikaciji. I to sam primetila. Mislim da ide iz logike ako strejteri nisu tolerantni prema nama nećemo ni mi prema njima.
upravo tako a kada to napomenem onda sam kako se ono kaze ....... e da ooo jbt taj izraz sam tek ovde cula a dozivljaj istog mi je totalna nepoznanica e da autohomofobicna (valjda je taj) da ne volim svoje bla bla i da sam ormanusa
slicna je poenta ovog mog posta http://www.gay-serbia.com/forum/viewtop ... 9#p2342099" target="_blank
nije bitno sto je neko astrolog ili sociolog ili sta vec, poenta je da ima ljudi koji zaista zele upoznati gej populaciju i da smo na njihovom mestu da li bi otisli na sajt SPC ili na sajt gde razmenjuju recepte za kolace
ali eto i to je autohomofobicna izjava moja, jedna u nizu
bila sam mnogo puta svedok takvom dolasku na nas sajt i zgrazanju i soku jer su naisli na sve ono sto smo spomenule
ti ljudi nisu zadrti homofobi nego jednostavno neupuceni a kada dozive takav susret sa nama tesko da ce ikada vise pokusati ista slicno i moguce je da podele svoje iskustvo sa svojim najblizim makar da ih upozore da smo zaista negativci a takve ljudi zaobilaze i ne smatraju vrednima ikakve paznje i ikakvih prava
strejteri nisu svi homofobi a toj vecini neupucenih izjava koja lici na homofobiju tek je nevest izgovor samome sebi jer se nasao ispred necega nepoznatog i pojma nema da li ce ga "to nesto" ujesti ili se igrati sa njim
mislim da je osobina glupih da se povode za drugima i iznimno je nezrelo i oprostivo samo deci jer oni ne znaju da to nije ok - on mene ne voli e pa i ja cu njega obasuti mrznjom....
meni je nekako neprihvatljivo da budem kopija, masa i sl pihtija od mozga :D
kao sto necu da nosim cipele koje ove zime SVI nose tako ne mogu zamisliti da mrzim zato sto me tamo neko ne voli a trauma, stres, pritisak i sl apsolutno nije opravdanje za navedeno ponasanje
na pomenuta losa iskustva odrastao covek treba da reaguje izvlacenjem pouke i dodatnim oprezom i drzanjem po strani ili udaljen od necega sto te ugrozava dok se situacija ne promeni a ne ovako kako to nasa populacija cini
OFF- da prestignem trolove koji ce i na ovoj temi tupiti iste gluposti kao na temi o radjanju dece - zadnji pasus ovog posta je poenta koju vi ne kapirate i jos ste pri tome neupuceni u znacenje mnogih termina pa tako nacionalizmom nazivate svest da je jedan tamo narod opasan i da je sasvim logicno da se drzim dalje od njega da ne bi dosla u situaciju da me povrede kao sto jesu a pri tome apsolutno ne osecam nikakvu mrznju niti tom narodu zelim bilo sta ruzno tipa istrebljenja i sl nego samo neka smo sto dalje jedni od drugih
mislim da su kompleksi opaka stvar i prisutni su kod nesigurnih i nezrelih ljudi bez obzira na sexualnost a ta osobina ide na stetu samo tim ljudima
ja mogu ovde da mlatim koliko mi prija ili koliko imam vremena i kada ugasim komp kao da nisam bila ovde, nastavljam lepo da zivim bez ikakvih otrova u sebi a te osobe i kada spavaju cini mi se nisu slobodne od zla koje nose u sebi i koje ih sputava i ogranicava na mnoge nacine - iskreno mi je zao takvih pojedinaca i jos mi je vise zao sto su vecina u nasoj populaciji :tuga:
nasa populacija ima odnosno treba da ima sire poglede i dublju toleranciju prema svemu postojecem na svetu ali da li je to tako? izgleda da nije i radi svih ruznih osobina kojima se ponose i velicaju ih cini mi se da to istinsko cak mozda i urodjena predispozicija za dublji senzibilitet sigurnim korakom nestaje, nepovratno nestaje a zlo je sto to upravo nikome ne smeta a ako bi ko i spomenuo da imamo manu bio bi autohomofob i bio bi prognan (proganjan po forumu npr kad smo vec ovde pa onda ako je bas uporan i nece da se pokori biva trajno prognan tj banovan) - toliko o nasim lepim osobinama i senzibilitetu..... :doh:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342011#p2342011]antibiotic napisao:[/url]
Ne slusaj Tasu, ona je pristrasna i zbog licnih trauma uzasno subjektivna i agresivna.
:doh:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2341927#p2341927]west end napisao:[/url]sredinom 90tih je NATO samo4 dana kobajagi bombardovao rusofilska plemena u republici svi....
kamo lepe srece da im je NATO zatro zasvagda seme i pleme tom prilikom :opacupa:
:odlican:

tako govore veliki umovi kanadjanski i GS forumaski miljenici i vodje copora
a MI koji mrzimo i koji smo neke tako sovinisticke ludace ili kako vec rece jedan iz copora, MI kazemo da oni narodi koji su nas licno zivotno ugrozili treba da budu sto dalje od nas
eto tako MI mrzimo :srba:
:klap: za copor
ponosna sam sto ne pripadam istom :srpska:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!