Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By barni011
Идентитет је трајно осећање целовитости и постојаности личности упркос променама у њој и око ње. Осећање идентитета почиње да се формира у детињству, а посебно током адолесценције када постоје и највеће кризе идентитета. Када особа поставља себи кључно питање „ко сам ја”, „чему тежим”, „одакле сам” и сл. Посебан значај у процесу формирања идентитета имају особе из најближе околине, али и систем социјалних вредности заједнице у којој појединац живи. Према Ериксону, осећање личног идентитета засновано је на запажању самоистоветности и непрекидности постојања у времену и простору, као и опажања чињенице да други људи запажају и признају ову чињеницу. Појединац који је стекао осећање личног идентитета има доживљај континуитета између онога што је био некада, што је данас, као и онога што замишља да ће тек бити.

Preuzeto iz knjige Recnik socijalnog rada Prof.dr. Ivana Vidanovica

Dakle probudite se na nekom nepoznatom mestu okruzeni nekim nepoznatim ljudima koji vas gledaju i pitaju se ko ste vi, odakle ste dosli, zasto ste dosli i gde idete.

Sta biste im rekli, ko ste vi zapravo?

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Sin svojih roditelja.
Potomak svih svojih predaka.
Dečko svoga dečka.
Prijatelj svojih prijatelja.
Dipl. Ing. ETH
Učenik svih svojih učitelja.
Učitelj svih mojih učenika.
Vlasništvo nekoliko kućnih ljubimaca.
Korisnikov avatar
By bas bleu
dosetio se barni kako da nas prebroji bez da pita pojedinacno.
Korisnikov avatar
By IriS
"Осећање идентитета почиње да се формира у детињству, а посебно током адолесценције када постоје и највеће кризе идентитета."

ja pre neki dan ovde pročitah da se jedna forumašica rodila sa identitetom lezbejke. sad sam potpuno zbunjena.

lm, ja sam NHO - neidentifikovani hodajući objekat.
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2324425#p2324425]IriS napisao:[/url]"Осећање идентитета почиње да се формира у детињству, а посебно током адолесценције када постоје и највеће кризе идентитета."

ja pre neki dan ovde pročitah da se jedna forumašica rodila sa identitetom lezbejke. sad sam potpuno zbunjena.

lm, ja sam NHO - neidentifikovani hodajući objekat.
Zato sam i postavio ovu temu...

Pa to bi u prevodi znacilo Zdravo ja sam lezbejka ili Zdravo ja sam str8 ili Zdravo ja sam aseksualan ili Zdravo ja sam gej ili Zdravo ja jebem sve
Korisnikov avatar
By spliff
ja sam slobodan
a tako se i zovem
Korisnikov avatar
By antibiotic
pre dva minuta: identitet citaca na forumu
trenutno: identitet pisaca na forumu
za dva minuta: identitet seraca na wc solji
By alexandermagic
barni011 napisao: Dakle probudite se na nekom nepoznatom mestu okruzeni nekim nepoznatim ljudima koji vas gledaju i pitaju se ko ste vi, odakle ste dosli, zasto ste dosli i gde idete.

Sta biste im rekli, ko ste vi zapravo?

Rekao bih im: Umjesto što zurite u mene kao tele u šarena vrata, dajte mi instrukcije kako da dođem do najbližeg hotela, da se istuširam i najedem k'o čovEk. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By mirth
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2324451#p2324451]spliff napisao:[/url]ja sam slobodan
a tako se i zovem
Kakav savrsen post! :love:

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2324417#p2324417]barni011 napisao:[/url] Појединац који је стекао осећање личног идентитета има доживљај континуитета између онога што је био некада, што је данас, као и онога што замишља да ће тек бити.

Preuzeto iz knjige Recnik socijalnog rada Prof.dr. Ivana Vidanovica
Po ovome, ja da 'imam' identitet iz mesta bih se samoubila.
Korisnikov avatar
By bas bleu
larkinesque born-again nihilistic fourth-gender lesbian apatrid.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Često kažu atipičan, valjda zato što ne volim previše ljude, pa sam distanciran od većine, fizički kad god mogu, a psihički uvek.
By tasa
kad sam bila mala na sve sto mi se ne bi svidjalo a doticalo mi identitet rekla bi pomalo svadljivo neeeeeee, ne ja sam tasa (pocelo je od reakcije na moje pravo ime pa postalo obrazac za cuvanje i predstavljanje identiteta)
dalje me mrzelo objasnjavati sta znaci tasa :)
Korisnikov avatar
By barni011
Sredina, porodica i drustvo u kojem sam se rodio i prihvatio vrednosti istih je dobar deo onoga sto ja jesam danas.
Svest o sebi samom se kod mene rano izgradila i zelja da upoznam sve oko mene ceo svet.
Moj identitet je splet svega sto je uticalo na moj zivot, ponajvise su to ljudi.
Nekada u sebi vidim svog roditelja, nekada nekog starca sa Sri Lanke, nekada malog Barnija, prijatelja a nekada i svoga neprijatelja.
Homoseksualansot je takodje uticala na razvoj mog identiteta.
Ponosan sam na ono sto jesam ali me strah ponekad da to ne izgubim pa sam veoma oprezan u onome sto mi se svakodnevno nudi.
Tu dolazi do izrazaja ona Barnijeva strana neprihvatljiva nekolicini forumasa :lol:
Korisnikov avatar
By Pauceti
najbolje bih ga opisao kao mix par arhetipnih slika:
child, sage, fox, scarecrow
mada nije formiran tako da dzabe analiza
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!