Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Heartkiller
Hajmo najpre definisati podsvest.
Kako bismo je mogli definisati?

Dalje...

- Da li verujete u podsvest i koliki ona uticaj zapravo ima na nas život?
- Da li su naše najvažnije odluke vođene ne samo intuicijom vec i podsvešću?
- Da li vam se ikada desilo da ste uradili nešto za šta mozete okriviti vasu posvest da je upravljala vasom odlukom?

Diskutujte!
:)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ako je pitanje da li verujem u dominantno shvatanje u psihologiji koje označava domen nepoznatog u ljudskom ponašanju sa podsvešću, moj odgovor bi bio ne, jer ga opisuje više nego li objašnjava.

Ako je pitanje da li mislim da postoji mnogo toga još uvek neistraženog u okviru ljudske psihe, što bitno utiče na ponašanje čoveka, onda je moj odgovor da.

Da li će nauka uspeti da spozna sve oblasti ljudskog života do poslednjeg detalja i pruži potpune odgovore, sumnjam.
Korisnikov avatar
By barni011
Pozdrav prvo i super ti tema
Evo i moje razmisljanje, i volim da pricam o ovakvim stvarima :)
Podsvest je najbolji i ponekad najgori covekov prijatelj.Na njenu izgradnju utice sve sto nas kruzuje, a ponajvise drugi ljudi.Ono sto je ugradjeno u nju ostaje sa nama do kraja zivota i u toku zivota utice na nasu svest, kvalitet i nacin zivota uopste.Za mene je njena definicija ista kao definicija prvog zakona termodinamike o energiji.Kad bi podsvest primenili na taj zakon to bi bilo ovako:
" Podsvest se ne moze unistiti niti iz nicega stvoriti ona moze samo prelaziti iz jednog oblika u drugi"
Period detinjstva su najranije stvaranje podsvesti i uglavnom ceo nas zivot odvijace se inspirisan tim delom naseg zivota.
U nju na trenutak mozemo zaviriti u snu u odsustvu nase svesti.Zato su snovi bitni za izucavanje i mnogi se time bave, ali ja to bas ne kapiram.
Ja dosta sanjam, kazu da je to dobro.I uglavnom su mi snovi inspirativni ponekad ne prepoznajem taj svet koji sanjam, al nisam lud majke mi :lol:
Korisnikov avatar
By source
OMG kako kul tema.

huuh, steta sto ne smem da diskutujem o neistrazenim poljima ljudske psihe i sveta jer ima onih koji ce me lincovati na ovom forumu... :prst:

ali ipak cu reci :wundy:

Da, podsvest postoji. Na rodjenu je prazna a od tog trenutka pocinje da se ispunjava iskustvima, secanjima, osecajima...
mix svega toga dakako utice na nase ponasanje a da mi toga nismo svesni.

Da li se ona moze okriviti za neki postupak..hmm... ne usmislu podsvest mi rekla da ubijem coveka. ali moze u smislu ako smo se kao mali uplasili recimo vrapca iz nekog razloga i taj strah je bio jakog intenziteta. to ostaje u podsvesti kao model ponasanja kada se susretnemo sa necim sto je mozda slicno kao taj vrabac.
tako da se neko kasnije u zivotu moze plasiti ptica i pernatih zivotinja ili mu recimo smedja(siva kakva god boja vrapca bila) boja bude odbojna.
u tom smislu se podsvest moze okriviti za nesto.

ne kazem ovim da je ona zaduzena samo za strahove vec je to samo jedan primer kako ona deluje na nasu svest a da mi to ne znamo.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546586#p2546586]Dr_Shortbus napisao:[/url]Podsvijest je samo drugi(visi) nivo svijesti. Ljudi nemaju kontrolu nad njom.

http://www.youtube.com/watch?v=AcXY0S4_ ... creen&NR=1" target="_blank
Gledajuci sta sam pisao pre tri godine.....da nastavim
Tada nisam znao i umeo...stosta :-)
Nadovezacu se na tvoj post,
Podsvest se moze osvestiti i gledati je pred sobom kao knjigu
Pa list po list menjati je
Brisati i ucitavati sta zelis u nju
Ona je kljucna za zivljenje i upravlja nama u svakoj sekundi iako mi to tako ne dozivljavamo
Taj program je stariji od nas, nasledjen je od nasih predaka mi po njemu zivimo i trpamo u njega, vecina ljudi trpa smece
I onda tamo neki budici to mora pocistiti jer ce bagovati kroz svoj zivot ako ne zaviri u nju i ne pocisti je.
Nista teze i nista lepse nego to u zivotu da te zapadne.
Korisnikov avatar
By Laerem
Naravno da postoji, to bar nitko ne spori. Evo kako izgleda:

Slika

Ali seriously. Podsvijest je repozitorij potisnutog, dakle svega onoga što se ne uklapa u idealiziranu sliku sebe. Osnovna lekcija svake ozbiljne psihologije je, naravno - what goes is, must come out. U tom smislu je riječ podsvijest etimološki problematična jer implicira da je nešto negdje pokopano, ali nije. Podsvijest je uvijek na površini ličnosti (dubina je iluzija narcisoidnog ega), samo što je transkribirana u simptom (neurotični tik, kompulzivno laganje, freudian slip, irritable bowel sindrome, uglavnom, čitav niz psihosomatskih bolesti i jezičnih strategija, uočljivih kao nekonzistentnost). Drugim riječima, podsvijest je hijeroglif otisnut na našem tijelu i u našem govoru. Jedini ljudi koji nemaju podsvijest su ljudi koji pate od psihoze, ali to je potpuno drugi par rukava.
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652220#p2652220]barni napisao:[/url]
Brisati i ucitavati sta zelis u nju
Ovakvo razmišljanje je gotovo potpuno krivo i produkt je bastardiziranja Freuda u popularnoj kulturi. Ideja da ti čitaš svoju podsvijest "kao knjigu" i učitavaš u nju "što želiš" najobičnija je narcisoidna projekcija tvog ega koji očajnički želi biti vlastodržac. I da tu ima mnogo potisnutog (čega, that's you're shit) razvidno je i u samom tvom postu kao glomazna logička nekonzistentnost u argumentaciji:

Dakle, u svega par rečenica si se razotkrio. Kažeš kako je "ona kljucna za zivljenje i upravlja nama u svakoj sekundi iako mi to tako ne dozivljavamo", a rečenicu prije izgovaraš kako ju čitaš "kao knjigu" i učitavaš u nju "što želiš", dakle ti kontroliraš knjigu koja kontrolira tebe, dakle ti kontroliraš sebe. Koji egomanijak! Super mi je kako si istovremenom svjestan da "mi ne doživljavamo" njenu kontrolu, ali nesvjestan da iz tog "mi" isključuješ sebe rečenicu prije, jer naravno, kao i svi egomanijaci, ti si uhvatio boga za jaja i čitaš ga kao otvorenu knjigu. :D

Strašno je zabavno gledati ljude koji su površno upoznati s nekim osnovnim psihološkim konceptima jer u perverziji tih koncepata se i kriju njihovi vlastiti simptomi. Drugim riječima, sam sebe želiš uvjeriti u nešto u što ne znaš da znaš da nije istina. :D
By barni
Znao sam da ces se ti javiti :-)
Pazi, egomanijak nema sanse da dopre do podsvesti, on bezi od nje
Takav ego je u sukobu sa dusom a ona je kljucna za ta vrata
Sa dusom se mozes pomiriti jedino kroz ponizenje a to je opet najveci neprijatelj egamanijaka
Prosvetljenje i ponizenje su ista ravan, ista boja, ljubicasta
Nisam rekao da sam procitao svoju knjigu te je ispisao po svojoj zelji, za to je potreban ogroman rad na sebi, ni ceo zivot nije dovoljan, a ja sam i lenj pomalo.
Ali jesam je otvorio.
U ovo sam siguran a nagadjam da kada bi teoretski mogli dopreti duboko, duboko u nju nasli bi smo prvo slovo koje je isto za svakog coveka na planeti, prvih par strana su slicne, pa poglavlja vec manje slicna, zapravo mi u najboljem slucaju sa ovakvom svescu mozemo doci do zadnjih par strana.
Neki ljudi mogu otici dublje, pa im se cini kao da se secaju svog proslog zivota, a zapravo osvestili su deo nekog svog pretka koji je ostavio veliki uticaj na zapis koji nosis u sebi.
Vecina nas nesvesno radi nesto, ima talenat ili nesto trece a ni ne zna da je to njemu iz zapisa koji nosi.nema slucajnosti.
By barni
Xaxaxa
Nisam vidovit
Nego sam koliko toliko spoznao Laerema ovako virtuelno da sam ocekivao to, jer kao sto rekoh, nema slucajnosti
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652294#p2652294]Laerem napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652220#p2652220]barni napisao:[/url]
Brisati i ucitavati sta zelis u nju[/quo

Dakle, u svega par rečenica si se razotkrio. Kažeš kako je "ona kljucna za zivljenje i upravlja nama u svakoj sekundi iako mi to tako ne dozivljavamo", a rečenicu prije izgovaraš kako ju čitaš "kao knjigu" i učitavaš u nju "što želiš", dakle ti kontroliraš knjigu koja kontrolira tebe, dakle ti kontroliraš sebe. Koji egomanijak
Dusa je ta koja uslovno receno kontrolise podsvest, zapravo sluzi se njome da bi komunicirala sa tobom, to je njena azbuka, sve sto ti je zapisano dusa ce koristiti ne bi li je razum razumeo, dusa je apsolutna istina.
Ovo je bitno da zapamtis, ne postoji podela na dobru i losu dusu, dusa poznaje samo istinu, sve jedna je takva.
Kada kazemo da neko nema dusu, ima je ali ju je odbacio.
To je bolestan razum, egomanijak koji ce u svakom momentu pokusati prevariti dusu, uzeti njene moci, sto je nemoguce.

Bolestan razun je onaj koji ne moze da se uskladi sa dusom, te podsvest preko koje mu se obraca dusa za njega je haos, to je uzrok svih mentalnih oboljenja.
Moras se povezati sa njom da bi preko podsvesti komunicirali zajednickim jezikom, a to je bitno samo zbog jedne stvari, dusa je po prirodi istina i ko nju sledi bez obzira kakav mu je zapis zivot ce mu biti lakoca
U tom smislu ti svojim razumom uskladjenim sa dusom mozes u svoju podsvest urezivati ono sto zelis, imati potpunu kontrolu onoga sto ces ostaviti sledecoj generaciji.
Pisem preko tableta 8' i bole me prsti pa gledam da budem sazet sto ostavlja prostora da budem nejasan.
By barni
Al sam se raspisao...
Ovo je jos bitno
Deca kada se rode su sjedinjena sa dusom, razum im se krece razvijati sa voljom, to je prirodan proces.
Kako se razum razvija dusa krece da mu se obraca podsvescu.
ono sto mi nazivamo vaspitanjem je kljucno za dete, od toga zavisi veza izmedju ta dva.
Dobar roditelj je onaj roditelj koji ne narusi vezu duse i razuma ili bar se trudi da je ne narusi.
Roditelji uglavnom prenesu svoju losu povezanost sa dusom na decu, to su te drame u porodici koje deca upijaju i prihvataju kao obrazac ponasanja.
Taj obrazac dusa ne poznaje i odbacuje jer ona poznaje samo istinu.
Tu lezi uzrok otudjenja.
Korisnikov avatar
By Laerem
Dušu imaju samo maloumnici i kukavice (a ti si i jedno i drugo, pa mora da imaš XXL dušu kao kompenzaciju). Duša je, da parafraziram tvog sunarodnjaka Radomira Konstantinovića, za one koji nisu u stanju pomiriti individualnost sa sobom samim kao ograničenom (i konačnom) pojedinačnošću. To je bižuterijski talisman kojeg grčevito trljaju nedozreli slabići kao instinktivnu reakciju na svaku životnu boljku.
By barni
Nije nemoguce napravati tu vezu opet, moguce je i u najekstremnijim slucajevima
Psihoterapije su dobar pocetak, osvescivanje podsvesti kako bi se naucio jezik kojim dusa sa tobom moze razgovarati.
Dobar psihoterapeut ce vas navesti da ga naucite no da li cete hteti pricati tim jezikom sa dusom zavisi samo od vas tj. Od tog prepametnog, sveznajuceg ega.

Sto jaci ego vise ce vas ubediti da taj jezik boli i vi to prihvatite i stvarno boli.
Za ovih par godina koliko sam na forumu shvatio sam koliko je kompleksna prica svakoga od nas i da se svodi upravo na ovo sto pisem.
I sam sebe sam ubacio u toj eksperiment voljno, to su pocetci mog razgovora sa dusom.
Vi ste mi zaista puno pomogli, cak i te ruzne epizode su bile znacajne.
I jeste homoseksualnost upisana u tvoj program, radjas se sa njom
Isto kao i sa heteroseksualnoscu
Jako bitno, dusa nema pol, rod, ona uziva samo u ljubavi u svakom obliku zavisnosti patice jer je po nekoj njenoj prirodi slobodna, bas kao i prava ljubav dva ljudska bica.
Ona samo to nosi sa sobom i to je ono sto te cini vecnim, ili kako god to nazivaju posle zivota.
Koliko god otrcano zvucalo ali jeste sustina u ljubavi, zato duse i obitavaju u ljudima jer ni jedno zivo bice ne moze pruziti dusi ono sto moze ljudsko.
Velika je cast biti covek i domacin dusi.
Cenite to i budite blagi prema drugima ljudima.
Pozdrav do nekog drugog vidjenja :-)
Korisnikov avatar
By *deni*
barni, Laerem te bombarduje i slaže k'o Panta pitu.
Kratko, jezgrovito, duhovito, utemeljeno, kao u nekom talk-show programu visokog profila.
:klap:
Najgore rešenje ti je da na tako sažete, a ekstremno efektne polemičke bravure odgovaraš kilometarskim replikama.
K'o kad je Mira Marković pisala antiratni, poetično-patetični esej - otvoreno pismo Robinu Kuku, a on njoj razbucao spavaću sobu jednom raketicom. Pravo u centar.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652318#p2652318]barni napisao:[/url]Znao sam da ces se ti javiti :-)
Pazi, egomanijak nema sanse da dopre do podsvesti, on bezi od nje
Takav ego je u sukobu sa dusom a ona je kljucna za ta vrata
Sa dusom se mozes pomiriti jedino kroz ponizenje a to je opet najveci neprijatelj egamanijaka
Prosvetljenje i ponizenje su ista ravan, ista boja, ljubicasta
Nisam rekao da sam procitao svoju knjigu te je ispisao po svojoj zelji, za to je potreban ogroman rad na sebi, ni ceo zivot nije dovoljan, a ja sam i lenj pomalo.
Ali jesam je otvorio.
U ovo sam siguran a nagadjam da kada bi teoretski mogli dopreti duboko, duboko u nju nasli bi smo prvo slovo koje je isto za svakog coveka na planeti, prvih par strana su slicne, pa poglavlja vec manje slicna, zapravo mi u najboljem slucaju sa ovakvom svescu mozemo doci do zadnjih par strana.
Neki ljudi mogu otici dublje, pa im se cini kao da se secaju svog proslog zivota, a zapravo osvestili su deo nekog svog pretka koji je ostavio veliki uticaj na zapis koji nosis u sebi.
Vecina nas nesvesno radi nesto, ima talenat ili nesto trece a ni ne zna da je to njemu iz zapisa koji nosi.nema slucajnosti.
stani malo... kad si ti sa pravoslavlja prešao na new age (ili sta god da je ovo gore)?
Korisnikov avatar
By bern
kako bi ga sveštenstvo izmlatilo po turu zbog te poluobavještenosti...ma na xtube bi osvanuo.
Korisnikov avatar
By Laerem
Pa recept za new age je da na temeljac neobrazovanosti i poluobaveštenosti dodaš deepaka chopru i mirisne štapiće. A barnija već vidim kako ispraznog pogleda baulja ulicama Beograda u onim aseksualnim hare krišna mantijama, mantrajući "rama rama hare hare" kad ga god naježi neki malevoletni povjetarac. :D
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652361#p2652361]*deni* napisao:[/url]barni, Laerem te bombarduje i slaže k'o Panta pitu.
Kratko, jez:-) grovito, duhovito, utemeljeno, kao u nekom talk-show programu visokog profila.
:klap:
Najgore rešenje ti je da na tako sažete, a ekstremno efektne polemičke bravure odgovaraš kilometarskim replikama.
K'o kad je Mira Marković pisala antiratni, poetično-patetični esej - otvoreno pismo Robinu Kuku, a on njoj razbucao spavaću sobu jednom raketicom. Pravo u centar.
Deni ne pisem ovo sa namerom da diskutujem, pisem na dahu...
Niti da se ubedjujem, nista ja od toga nemam
Znam da moram to da napisem

@bern
Nijedna religija nije cilj, vec sredstvo do cilja
Niti je cilj da ti procitas sve napisane knjige i budes najpametniji
I to je sredstvo, sve zemaljsko je sredstvo
Cilj je u tebi i nije zamaljski
Mudri su to davno otkrili i ne traze cilj na zemlji vec zive sa lakocom sa drugim ljudima

Ziv bio, vidimo se sto birekao boris tadic u nekom drugom filmu
Korisnikov avatar
By mikeli
1- Podsvesno, ne, al' moj konacan answer's je, da !
2. Mislim, da, da !
3. Da.
:alikako: :zvezdice:
:pivce:
By barni
Ne znam kako dospeva u coveka ali srce joj je kao neki centar, dusa je iz nekog razloga vezana za srce coveka, od prvog otkucaja srca fetusa dusa je vezana za bice.
Tada u jednom bicu tj. majci obitavaju dve duse, ako je majka povezana sa svojom dusom osetice i tu drugu dusu, neko blazenstvo, to je nama nejasan jezik izmedju dve duse, to je nesto najlepse, i steta sto muskarci ne mogu radjati decu :-)
Takva veza izmedju duse majke i duse nerodjene bebe je najjaca moguca povezanost dve duse na zemlji, sto u kasnijim godinama se moze pokazati kroz majcina predosecanja, jer su takve duse povezane bez obzira na daljinu.

Dusa u nerodjene bebe jos nije opterecena zapisom pa je nekako blazena, ne komunicira sa bebom jer beba jos nema razvijen razum, beba u stomaku reaguje na sve spolja, oseti srazmerno razvoju svojih bioloskih cula, sve to bice deponovano u zapis.
Zapis nastaje oplodnjom jajne celije i tada je fetus preuzeo koktel svih svojih predaka od oca i majke, nezamisliva kolicina podataka u samo jedoj tacki.
Trudnoca je veoma vazna jer ono sto majka ureze u taj zapis bice prve reci kojim ce se dusa obratiti detetu kada mu se razvije razum.to su tada poslednje stranice, kako covek raste stranice se pisu.
Iskustvenost zivota koja se odrazava u sirokom spektru finih emocija razlicite prirode sluzice dusi u komunikaciji sa tobom, mentalne slike koje ce ti slati iz podsvesti prevodices.
Cak i ona negativna iskustva su dragocena jer dusa ce ti pomoci da ih izbegnes kasnije, ona iz nekog razloga jedina poznaje apsolutno istinit put kroz koji treba da prodje, najbolji, i samo nju trebas slusati i nikada neces pogresiti.
Zapamtite, dusa ne zeli da covek pati ako joj se prepustis videces koje su njene moci na fizicko telo coveka, njoj to telo treba i sve ce uraditi da ga zaleci.
Bolestan razum, dzinovski ego joj ne da.
By barni
Dusi treba tvoje telo jer
Kroz to telo nesto kupi i raste kroz njega.
Sve duse su iste kada zaposednu coveka ali nisu iste kada ga napuste.
Neki ljudi mogu to videti, ono sto mi nazivamo aurom je to sto je nakupila.
Dusa moze biti velika samo kroz lepo kao da se time hrani i to joj je hrana.
Samo takvi ljudi imaju ogromne aure.
Dusa to odnosi sa sobom, zamislite skup svih svojih stanja blazenstva, da se tako izrazim, to nosi.
Dusa ne nosi nista negativno, to ostaje.
Puno sam razmisljao o tome gde to nosi, cemu to sluzi, ali to je zakljucano, dusa to zna ali ti nece reci, meni bar nece, mozda nekome i kaze.
Negde i znam zasto mi ne govori, i zahvalan sam joj na tome :-)

Ne znam sto sve ovo pisem, juce me je bolela glava od svega sto sam napisao, kada sam to odradio i legao sve je prestalo
Ne znam hocu li ista vise napisati kao da to ne zavisi od mene
By barni
Novac, sve materijalno cemu covek tezi je ljudsko i to ce ostati ljudima da sluzi
Sve to je moguce konvertovati da se tako izrazim u valutu koju dusa koristi.
Ne postoji bolji kurs od njenog, to vam kazem iz iskustva :-)
Bitno je znati da materijalno nije stetno dok god se nisi vezao za njega, moras ga razumeti kao sredstvo, ono mora sluziti tebi, nebitno da li imas jedan dinar ili jednu milijardu, dusa isto to vidi i nije je moguce prevariti.
Zavist, vezivanje za materijalno je jedna od prepreka dusi da raste.
Velika dusa je mocnija od svega na zemlji i mozes staviti svo zlato pred nju nece ga takav covek pozeleti, jer ne zna sta bi sa njim, dace onima koji znaju i kojima treba.
By barni
Na nekoj temi o marini abramovic sam pisao nesto, ne znam gde je to
Ona je pokusala to, razgovarati dusom sa drugima bez ikakvog sredstva, posrednika koliko je to moguce svesti na minimum
Neki dan je zavrsen taj performans, ne znam utiske nesto nema clanaka o tome
Zena je genije sa svojim zamislima
No ne znam sta je postigla
Publika je kljucna, sve zavisi od nje
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!