Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Znate izreku - Covek kome nikako ne mozes promeniti misljenje nije covek, nego kip.

Imate li predrasude? Zasnivate li stav o nekome/necemu na osnovu prvih utisaka? Da li imate tabu tema ili ste otvoreni da diskutujete o bilo cemu? I koliko lako menjate misljenje? Ili prosto imate li bilo kakav komentar na gorenavedenu izreku?. :D

Pretpostavljam da se vecina ovde ponekad osecala diskriminisano zbog predrasuda i netolerancije okoline, stoga da smo mi gejevi dosta obazriviji i tolerantniji?
Kao sto speedygonsales rece 'hipertolerantnost ugnjetavanih' ili tako nesto. :smilegrin:

A mozda i nije tako? :evil:

Diskutujte. :sveca:
Korisnikov avatar
By Mars
ZlatnaPtica napisao: Pretpostavljam da se vecina ovde ponekad osecala diskriminisano zbog predrasuda i netolerancije okoline, stoga da smo mi gejevi dosta obazriviji i tolerantniji?
:sweet:

Tačnije :sigh: (mada sam i ja sam daleko od tolerancije, prema nekim stvarima, pojavama...pitanjima i odgovorima...)

A za izreku, najiskrenije, nisam čuo..
Korisnikov avatar
By blenta
ne znam odakle ti to da su gejevi tolerantni
a jos manje hipertolerantni
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja za sebe mogu da kazem da sam tolerantan. Veoma.
Ne borim se s predrasudama, ne potcenjujem. Ako o necemu moze da se prica, onda to nije problem i ne bi trebalo da predstavlja problem.
Ide to s godinama.
By alexandermagic
Ne znam za tu izreku.
Predrasude imam, kao što ih svi imaju, priznali to ili ne.
Nekad su prvi dojmovi i jedini za koje netko ima priliku.
Imam tabu teme.
Mišljenje vrlo teško mijenjam, eventualno ga blago modificiram, obazriv i tolerantan mogu biti samo prema bliskim osobama, djeci i životinjama, ostale napadam prije nego oni napadnu mene. Izrazito sam militantan. :awesome:

Doviđenja, prijatno. :kafa:
Korisnikov avatar
By HalfJack
ZlatnaPtica napisao:Imate li predrasude? Zasnivate li stav o nekome/necemu na osnovu prvih utisaka? Da li imate tabu tema ili ste otvoreni da diskutujete o bilo cemu? I koliko lako menjate misljenje? Ili prosto imate li bilo kakav komentar na gorenavedenu izreku?. :D
Imam predrasude ali pokušavam ih se riješiti, što je teško ali s vremenom se vidi napredak. Često znam formirati mišljenje o nekome samo prema izgledu i već tu idu problemi jer je većinski krivo stvoreno mišljenje prema tome kako netko izgleda. Otvorena sam osoba i nemam problema o temama otvoreno razgovarati pa tako po tom pitnaju kod mene ne postoje tabui. Što se tiče lakog mijenjanja mišljenja čak i to mi se prije događalo ali ne toliko često. Eto. :mini:

A za tu izreku baš i nisam čuo.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
HalfJack napisao: Imam predrasude ali pokušavam ih se riješiti, što je teško ali s vremenom se vidi napredak. Često znam formirati mišljenje o nekome samo prema izgledu i već tu idu problemi jer je većinski krivo stvoreno mišljenje prema tome kako netko izgleda. Otvorena sam osoba i nemam problema o temama otvoreno razgovarati pa tako po tom pitnaju kod mene ne postoje tabui. Što se tiče lakog mijenjanja mišljenja čak i to mi se prije događalo ali ne toliko često. Eto. :mini:

A za tu izreku baš i nisam čuo.
Takodje :D Imam predrasude ali se trudim da ih sto vise potisnem. Fuj to. :D

A i ja sam skoro cuo za izreku, i bas mi je zapala za oko, pa resih da otvorim temu :)
blenta napisao:ne znam odakle ti to da su gejevi tolerantni
a jos manje hipertolerantni
Pa ne moze se reci za sve naravno, ali pretpostavljam da su ipak oni tolerantni u vecini. :) Zar ne? :)
2kune napisao:Slika
:lol: Obozavam tvoj smisao za humor :lol:
Korisnikov avatar
By Mage
Smatram da sam veoma tolerantan i liberalan. Osuđujem jedino ljudsku glupost, okrutnost i bezobrazluk.

Imam predrasude prema religioznim ljudima, i sumnjam da ću to ikada ukloniti.
Korisnikov avatar
By Blady
Prvi utisak me uglavnom ne vara, ne menjam tek tako misljenje o nekome.
Ali, to ne znaci da ga ne promenim nikada :)
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Never heared for that phrase... iskreno, zvuči mi kao nešto što je izgovorila neka tetka-grdača koja svima redom soli pamet... :alexis:

Nemam predrasude niti teme koje bi mi predstavljale tabu. U pravom smislu tih pojmova. Nemam naviku da prejudiciram. Nisam operisan od utisaka i osećanja, ali ne donosim zaključke a priori.

Što se tiče tolerancije i razumevanja.. Ne znam zašto bi trebalo da se međusobno podrazumevaju? Postoje stvari koji razumem ali ne tolerišem, kao i stvari koje tolerišem i ako ih ne razumem..

Što se promene mišljenja tiče - menjam mišljenje shodno povratnim informacijama koje dobijam. Just like about anything in life..

Hipertolerantnost... Hummm.. ako tako nešto postoji, to je za ugnejtavane... ili za budale. :alexis:
Korisnikov avatar
By bas bleu
Patty Hewes napisao:Never heared for that phrase...
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Never heard !!OF!! that phrase. :P

I proguglah je, u originalu ide ovako:
"Covek koji ne menja svoje stavove nije ljudsko bice nego - spomenik"
Al nemam pojma ko je rekao :D
By Ulix
Imam predrasuda, ali kada ih prepoznam one uglavnom izgube na svojoj moći. Na poslu sam beskrajno tolerantan, zato što smatram da to ide uz profesiju i da drugačije ne mogu da radim svoj posao onako kako bi trebalo. Posle posla nisam tolerantan, a osobito ne tolerišem glupost u svojoj okolini.

Prvom utisku uopšte ne verujem, jer je moj prvi utisak uglavnom loš.
Korisnikov avatar
By Blady
Patty Hewes napisao:
Blady napisao:^ Jbte BB :lol:
Well.. maybe she would enjoy it... :alexis:
Sigurna sam da hoce :P
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
:drama:

:lol:

:pucaodsmeha:

e sad ONT

Svi imamo bar neke predrasude, ali kod mene su one u 90% situacija kada mi je nesto novo ili nije dovoljno poznato.
Prvi utisak je shit, nekad pogresim, nekad ne, ali pruzam uvek ljudima novu sansu da pokazu svoje "pravo lice".
Tabu tema za mene ne postoji.. o svemu mogu otvoreno da diskutujem, ali se drzim pritom svojih stavova, a kad neko uvede nesto novo ili iskaze svoje misljenje (koje se kosi sa mojim) necu sigurno tu osobu osudjivati.. i draze mi je kada se kose misljenja, onda to moze da se pretvori u "pravi razgovor", a ne da npr. samo ja pricam, a ta druga osoba: "pa da.. pa jeste tako.. slazem se.." :puzzle:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Хахаха, сама чињеница да и даље сматрам да су гејеви хипертолерантни (мада сада почињем да мислим да је то само маска за јавност) иде у прилог томе да тешко мењам ставове, али их мењам; иако сам тврдоглав нисам будала и ако ме неко убеди да грешим, увек то усвојим. :)
Са друге стране имам доста предрасуда али то, увек, задржавам за себе и дозвољавам особи да их побије. Мишљење о особи ми никада није вођено првим утиском или мишљењем о томе шта можда знам о њој :D
Оно што у животу заиста не подносим је помодарство, општа незаинтересованост и лицемерство. Тога сам се нагледао за три реинкарнације.
Човека који је склон рационалном мењању мишљења сматрам паметним а оног који то никада не ради, будалом.
Мада, није добро ни мењати мишљење два пута у истој реченици...
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Sanja Steppenwolfin napisao::drama:

:lol:

:pucaodsmeha:

e sad ONT

Svi imamo bar neke predrasude, ali kod mene su one u 90% situacija kada mi je nesto novo ili nije dovoljno poznato.
Prvi utisak je shit, nekad pogresim, nekad ne, ali pruzam uvek ljudima novu sansu da pokazu svoje "pravo lice".
Tabu tema za mene ne postoji.. o svemu mogu otvoreno da diskutujem, ali se drzim pritom svojih stavova, a kad neko uvede nesto novo ili iskaze svoje misljenje (koje se kosi sa mojim) necu sigurno tu osobu osudjivati.. i draze mi je kada se kose misljenja, onda to moze da se pretvori u "pravi razgovor", a ne da npr. samo ja pricam, a ta druga osoba: "pa da.. pa jeste tako.. slazem se.." :puzzle:
Mhm, i ja volim takve razgovore :D

(i kapiram da se sad na neki kontradiktujem jer je ovo upravo komentar tog tipa "pa da.. pa jeste tako.. slazem se.." :lol: )
Korisnikov avatar
By bas bleu
Blady napisao:
Patty Hewes napisao:
Blady napisao:^ Jbte BB :lol:
Well.. maybe she would enjoy it... :alexis:
Sigurna sam da hoce :P
opa.
Korisnikov avatar
By Josh Alone
To mi je bila jedna od najvecih zabluda, da su svi gejevi tolerantni :/

Mislim da nemam neke izrazite predrasude, puno puta sam pogresio kad sam zakljucivao na osnovu prvog utiska(posebno ako je utisak los) tako da to ne radim.
Tolerantan sam prema svemu sto ne ugrozava mene, trudim se da razumem svaku osobu, pojavu...u diskusijama sam spreman da stanem i preispitam svoje misljenje ako mi neko kaze da gresim, nemam dzinovski ego da bi mi to bio problem...ustvari imam, ali uspevam da odstranim losu stranu toga :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!